ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έστειλε η ΑΕΛ

* ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2009 1:12 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:51
Η καλή εικόνα που έδειξε η ΑΕΛ-κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της ομάδας και για την συνέχεια, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.
Με πάθος και αγωνιστική πειθαρχία οι «βυσιννί» απέδειξαν ότι τους αδικεί κατάφωρα η τωρινή βαθμολογική θέση, κάτι που επισήμανε και στις δηλώσεις του ο τεχνικός της Κρητικής ομάδας, Νίκος Καραγεωργίου.
Δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες μετά από ωραίες ενέργειες και παράλληλα είναι πολύ σημαντικό το ότι η ομάδα δεν δέχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γκολ.
Λειτούργησε λοιπόν άριστα μπορούμε να πούμε το αμυντικό σχήμα που παρέταξε ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης και με την αλληλοκάλυψη που υπήρχε από τους υπόλοιπους συμπαίκτες, το θετικό αποτέλεσμα ήρθε να τους επιβραβεύσει για τις προσπάθειές τους.
Αν και οι λύσεις είναι περιορισμένες λόγω των προβλημάτων με τους τραυματισμούς, η ομάδα βρίσκει σιγά-σιγά τον εαυτό της μετά το σοκ που υπέστη από τον απροσδόκητο χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και παρουσιάζει μια σχετική σταθερότητα στην απόδοσή της.
Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ αποκτούν από παιχνίδι σε παιχνίδι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ο κόσμος όπως μέχρι τώρα έτσι και στα επόμενα ματς που ακολουθούν, θα είναι αρωγός ώστε η ομάδα να ανέβει περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα και να σταθεροποιηθεί στις πρώτες θέσεις, γιατί εκεί αρμόζει να βρίσκεται.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΚΟΥΡΑΣΗ
Αγωνιστικά, το κυριότερο ίσως πρόβλημα να είναι η κούραση από τα δυο συνεχόμενα ταξίδια σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, σε διάστημα λιγότερο των πέντε ημερών.
Γι΄αυτό χθες ο κ.Ουζουνίδης προσπάθησε να ξεκουράσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους παίκτες που έκαναν αποθεραπεία, ενώ προπονήθηκαν μόνο όσοι δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον δυνατό Εργοτέλη.
Μετά λοιπόν τις αναμετρήσεις με Καβάλα(εντός) και Εργοτέλη(εκτός), η λαρισινή ομάδα καλείται να δώσει μια ακόμη σκληρή μάχη αύριο στις 7 μ.μ. στην Τούμπα, αντιμετωπίζοντας τον ισχυρό στην έδρα του ΠΑΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση οι παίκτες της ΑΕΛ με ανεβασμένη ψυχολογία θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, με στόχο να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της «βασίλισσας» του Θεσσαλικού κάμπου, ευελπιστώντας ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες και την κακοτυχία, θα διαδεχθεί η αισιοδοξία.
Όσον φορά τώρα στα προβλήματα, εκτός από τον Σίμιτς που βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο, χθες ο Βενετίδης προπονήθηκε σε πιο εντατικό ρυθμό , ενώ ο Ντέλσον συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα από την περασμένη Τρίτη.
Σήμερα θα ξεκαθαρίσει εάν θα μπορέσει ή όχι να υπολογίζεται στον αυριανό αγώνα, που διεξάγεται στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Το πρόγραμμα για σήμερα περιλαμβάνει προπόνηση το πρωί και μετά το πέρας αυτής θα συγκροτηθεί η αποστολή, η οποία θα αναχωρήσει το μεσημέρι για τη συμπρωτεύουσα.
O METIN
Λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών και την υπερπροσπάθεια που καταβάλει στο κάθε ματς, ο Τούρκος διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Τουμέρ Μετίν, αισθάνεται μια κούραση στο γόνατό του και σήμερα θα φανεί εάν θα μπορέσει να είναι ή όχι, «παρών» αύριο στην Τούμπα.
Ο ίδιος θέλει να αγωνισθεί, αλλά μετά τη σημερινή προπόνηση το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΛ θα αποφανθεί εάν πρέπει να ξεκουράσει το γόνατό του και να επανέλθει στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ή αν μπορεί να παίξει για ορισμένο διάστημα.
ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΣΟΡΛΕΝ ΚΑΙ ΚΡΕΣΙΤΣ
Θετικοί στον ιό Η1Ν1 βρέθηκαν ο Ολιβιέ Σορλέν και ο Ντάριο Κρέσιτς στον ΠΑΟΚ. Διάγνωση που προέκυψε χθες όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν αμφότεροι. Οι δύο ποδοσφαιριστές, που έχουν αναρρώσει, για προληπτικούς λόγους παραμένουν κλινήρεις στα σπίτια τους, μέχρι να συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νέας γρίπης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σορλέν βρέθηκε αρνητικός στα δύο πρώτα τεστ που υποβλήθηκε για να διαπιστωθεί αν πάσχει ή όχι από τον ιό.
Έτσι λογικά δεν υπολογίζονται από τον Φερνάντο Σάντος για τον αγώνα με την ΑΕΛ, όπως και ο Πάμπλο Γκαρσία που έχει συμπληρώσει κάρτες.
Στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης του «Δικεφάλου», ο Βλάνταν Ιβιτς δέχθηκε χτύπημα στην ποδοκνημική και αποχώρησε για προληπτικούς λόγους. Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει ο Λούσιο Φιλομένο.
Ο ΣΑΝΤΟΣ
* Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Φερνάντος Σάντος, όσον αφορά στον αγώνα με την ΑΕΛ, ανέφερε τα εξής: «Αυτοί που έχουν γρίπη δεν παίζουν με τη Λάρισα. Το ότι η αντίπαλος έπαιξε χθες (σ.σ. προχθές) δεν μας αγγίζει, δεν αλλάζει τα πλάνα μας για τον αγώνα. Δεν μας λέει κάτι. Θα μπούμε με την ίδια σοβαρότητα και οργάνωση που δείξαμε στους τελευταίους αγώνες. Αν το κάνουμε αυτό είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Οι παίκτες το καταλαβαίνουν αυτό. Υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα, ο κόσμος πιστεύει ότι μια ομάδα για να γίνει επιθετική, χρειάζονται 5 επιθετικοί μπροστά και 5 πίσω. Αυτό δεν γίνεται. Μια ομάδα είναι επιθετική όταν αναγκάζει τον αντίπαλο σε λάθη, όταν αυτός έχει την μπάλα στα πόδια του. Μετά με την μπάλα, πλέον, στα πόδια ξέρει τι πρέπει να κάνει και κυνηγάει το γκολ. Η τακτική μπορεί να είναι ίδια σε όλες τις ομάδες, αλλά οι παίκτες την κάνουν πράξη, δεν μπορούμε δηλαδή να παίξουμε όπως η Μπαρτσελόνα. Αλλά στα δικά μας τα όρια μπορούμε να παίξουμε όπως επιθυμούμε. Για να είμαστε μεγάλη ομάδα πρέπει να αναγκάσουμε τον αντίπαλο σε λάθη. Με την ΑΕΚ ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι όταν δεν είχαμε την μπάλα στα πόδια, αλλά όχι όταν παίρναμε την μπάλα. Όταν λέμε έχω καλή άμυνα δεν σημαίνει ότι θα βάλω δέκα αμυντικούς για να μη δεχτώ γκολ. Πιέζοντας τον αντίπαλο στην περιοχή του, αυξάνεις τις πιθανότητες για να του βάλεις γκολ. Αυτό λέμε στους παίκτες, να μη φοβούνται να πιέσουν ψηλά, να ανεβαίνουν».
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός           21-6    30
2. Παναθηναϊκός        21-8    29
3. ΠΑΟΚ         16-8    21
4. Καβάλα      13-10 18
5. Πανιώνιος              16-13 18
6. ΑΕΚ            15-13 18
7. Εργοτέλης 17-12 18
8. Αστέρας Τρ.           14-14 16
9. Άρης           12-13 16
10. Λάρισα     12-16 14
11. Ξάνθη       7-10    14
12. Ατρόμητος           13-13 13
13. Ηρακλής 10-15 12
14. ΠΑΣ Γιάννινα       11-17 11
15. Λεβαδειακός       8-18    11
16. Πανθρακικός       7-27    1
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass