ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΛΑΡΙΣΑΣ

Στους... δρόμους οι Λαρισαίοι για έβδομη φορά

* ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2009 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:51
Του Κ. Γκιάστα
Οι Λαρισαίοι για μια ακόμη φορά θα βγουν στους... δρόμους. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον αθλητισμό και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι είναι ο Ημιμαραθώνιος Τυρνάβου – Γιάννουλης – Λάρισας που θα διοργανωθεί την Κυριακή το πρωί. Είναι ένας αγώνας που διεξάγεται για 7η συνεχόμενη χρονιά και ουσιαστικά αποτελεί θεσμό για το νομό.
Τον Ημιμαραθώνιο αυτόν τον συνδιοργανώνουν από κοινού οι Αθλητικοί Οργανισμοί των Δήμων Λάρισας, Τυρνάβου και Γιάννουλης με τη συνεργασία του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Θεσσαλίας.
Χθες μάλιστα για το συγκεκριμένο λόγο στην αίθουσα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Λάρισας πραγματοποιήθηκε και η σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τριών Δήμων και των εμπλεκόμενων φορέων που στηρίζουν με τη συμμετοχή τους την οργανωτική δομή του αγώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν τόσο τα οργανωτικά θέματα όσο και οι βασικοί άξονες του αγώνα ο οποίος έχει εξελιχθεί πλέον σε έναν από τους καλύτερους και μαζικότερους σε συμμετοχές στην Ελλάδα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ, Γιάννης Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Γιάννουλης, Βασίλης Ζιώγας, ο πρόεδρος του ΑΟΔ Τυρνάβου, Κώστας Πατσίκας, ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γιάννουλης, Βαγγέλης Κυρίτσης, εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων, Τροχαίας Λάρισας, Δημοτική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογος Μοτοσικλετιστών «Μοτοκίνηση», Σύλλογος Vespa Club, Σύλλογος, Μοτοσικλετιστών «Μοτολάρ», Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας, «ΛΕΦΦΑΜ», Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, Τοπική Εφορία Προσκόπων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λάρισας, Σύνδεσμος Κριτών Στίβου και οι εκπρόσωποι των χορηγών που είναι το Οινοποιείο «Βρυσσά» και Εξοπλισμοί Καταστημάτων Γκουνέλας.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε και συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των διοργανωτών.
Ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ, Γιάννης Οικονόμου είπε πως «παίρνουμε κουράγιο από τις συμμετοχές που βλέπουμε πως κάθε χρόνο αυξάνονται. Οι φίλοι του αθλητισμού μας στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα και έτσι συνεχίζουμε».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Πατσίκας που είναι πρόεδρος του ΑΟΔ Τυρνάβου σημειώνοντας: «Αυτός ο αγώνας είναι ένας πραγματικός θεσμός για τον κλασικό αθλητισμό. Στόχος μας είναι να ωθήσουμε τον κόσμο στην άθληση».
Τέλος μίλησε και ο κ. Ζιώγας που είναι αντιδήμαρχος του Δήμου Γιάννουλης και τόνισε τα εξής: «Ελπίζω να μας στηρίξει ο κόσμος. Πέρα από τους αθλητές θέλουμε οι απλοί πολίτες να χειροκροτήσουν στο δρόμο όλους όσοι αγωνιστούν».
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση θα δοθεί από την Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου στις 11.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα.
Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.100 μέτρα ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τυρνάβου-Λάρισας με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία. Ανά 4 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά ενώ σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κώνοι σήμανσης με το υπόλοιπο της απόστασης.
Η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη ενώ για αθλητές κάτω των 18 ετών απαραίτητη είναι η υπεύθυνη δήλωση των γονέων.
Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν στην αφετηρία μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (10.00).
Σε όλο το μήκος της διαδρομής και κάθε 4 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί με νερά.
Η διοργάνωση θα καλύψει τα έξοδα των συλλόγων που θα μετακινηθούν με μισθωμένα λεωφορεία. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα και να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του ΑΟΔΛ (κ. Καταραχιά Βασίλη) στα τηλ. 2410-282292 / 2410-235260 για τη διαδικασία.
Για τη διευκόλυνση των αθλητών, θα αναχωρήσει λεωφορείο την Κυριακή και ώρα 9.00 από το Κηποθέατρο της Λάρισας προς την αφετηρία. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα, θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass