Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ 1-0

Θέλημα Θεού για τον Ντε Νίγκρις

* Ο «ΑΔΕΛΦΟΣ» ΤΟΥ, ΓΚΑΣΤΟΝ ΚΑΣΑΣ, ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ (59’)

Δημοσίευση: 30 Νοε 2009 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:50
Τι Μοντερέι, τι Αλκαζάρ... το θέλημα του αδικοχαμένου Αντόνιο Ντε Νίγκις έγινε με τον ίδιο τρόπο. Στο Μοντερέι την περασμένη βδομάδα στον αγώνα για το πρωτάθλημα Μεξικού μεταξύ των ομάδων Μοντερέι - Αμέρικα οι γηπεδούχοι που ξεκίνησε την καριέρα του ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις κέρδισαν με 1-0 χάρη σε τέρμα του αδελφού του Άλντο και χθες στο Αλκαζάρ η Α.Ε.Λ. η ομάδα όπου τελείωσε την καριέρα του (τόσο άδοξα...) ο Μεξικανός παίκτης κέρδισε με το ίδιο σκορ και το γκολ το έβαλε ο.. «αδελφός» του παίκτης Γκαστόν Κάσας στο 59’ (ο πιο κολλητός του καθώς συνεχώς κοιμόταν μαζί στις αποστολές και ο άνθρωπος που πρώτος πληροφορήθηκε από τη σύζυγο του Αντόνιο, Σόνια το θάνατό του) και ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση με την Καβάλα στο πλαίσιο της12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Το θέλημα του Θεού αλλά και του Αντόνιο Ντε Νίγκρις έγινε εις διπλούν σε δύο γήπεδα που τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του.
Η νίκη που πέτυχε η λαρισινή ομάδα αφιερώθηκε στη μνήμη του Αντόνιο και ο Γκαστόν Κάσας με το γκολ που πέτυχε στο 59’ θα αισθάνεται πολύ περήφανος που πέτυχε ένα τέρμα για το φίλο του και η συγκίνησή του ήταν μεγάλη και το έδειξε και στους πανηγυρισμούς όταν έβγαλε τη φανέλα και είχε άλλη μία φανέλα από κάτω αφιερωμένη στον Αντόνιο (τέτοια είχαν όλοι οι παίκτες της λαρισινής ομάδας κάτω από τη φανέλα μια και όλοι ήθελαν να του χαρίσουν ένα γκολ στο συγκεκριμένο παιχνίδι). Αυτό το γκολ θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή.
Αυτή η νίκη ήταν για τον Αντόνιο και πολύ καλά έκανε ο εκφωνητής του γηπέδου και ανέφερε το όνομά του σαν σκόρερ και όχι τον Κάσας.
Όμως μπορεί να τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο η μνήμη του αδικοχαμένου παίκτη που έπαιξε λίγο στην Α.Ε.Λ. και θα είναι πάντα στην ψυχή όλων για τον τρόπο που κόπηκε το νήμα της ζωής του αλλά παράλληλα ήταν ένα «τρίποντο» που έφερε βαθμολογική ανάταση αλλά και ψυχολογική. Μία νίκη που θα απαλύνει τον πόνο από τα προβλήματα που υπάρχουν στη λαρισινή ομάδα (μέχρι και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ήταν άτυχη καθώς ο Βενετίδης δήλωσε λόγω τραυματισμού αδυναμία να αγωνιστεί) και είναι πάρα πολλά λόγω τραυματισμών (Σίμιτς, Ντέλσον) λόγω θανάτου (Ντε Νίγκρις), αλλά και από τώρα λόγω καρτών (συμπλήρωσε τέσσερις ο Νταμπίζας).
Στο χθεσινό παιχνίδι υπήρχαν παίκτες με υψηλή απόδοση όπως ο Μετίν (έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι), ο Νταμπίζας, ο Μελίσσης και ο Ιγγλέσιας ενώ υπήρχαν εμπνεύσεις από τον πάγκο, καθώς ο Ουζουνίδης μόλις πέρασε τον Γκαστόν Κάσας πέτυχε τέρμα μετά από τρία λεπτά («σεμνά και ταπεινά» δήλωσε ότι ήταν θέμα τύχης), ενώ δεν δίστασε όταν το παιχνίδι «έκαιγε» να βάλει το 17χρονο Σιατραβάνη (πριν μία βδομάδα είχε τα γενέθλιά του), δείχνοντας ότι κάνει επένδυση για το μέλλον της Α.Ε.Λ. στα νέα παιδιά (μην ξεχνάμε και τους Βλασόπουλο, Κολοβέτσιο, Μπαλή, Λύτρα, Καρανίκα).
Γενικά ήταν μία νίκη σημαντική για πολλούς λόγους που ανεβάζει βαθμολογικά την Α.Ε.Λ., κάνει το ιερό χρέος προ τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις αλλά δεν σημαίνει ότι πέρασε ο κίνδυνος υποβιβασμού όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα η βαθμολογική κατάσταση. Και μην ξεχνάμε ότι αυτή τη βδομάδα έχει δύο παιχνίδια η λαρισινή ομάδα, ένα μεθαύριο στην Κρήτη με τον Εργοτέλη και ένα το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τον Π.Α.Ο.Κ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με το αναμενόμενο σχήμα και τη γνωστή τακτική 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μάλαρτζ, στην άμυνα δεξιά αγωνίσθηκε ο Μπουκουβάλας και αριστερά ο Κατσιαρός που την τελευταία στιγμή πήρε τη θέση του Βενετίδη (είχαν ανακοινωθεί οι συνθέσεις του αγώνα). Σέντερ μπακ ήταν ο Μελίσσης με τον Νταμπίζα. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν ο Ρομέου με τον Ιγγλέσιας ενώ πιο μπροστά ήταν ο Γιαννακόπουλος (δεξιά), ο Μετίν (κέντρο) και ο Τουάμα (αριστερά) ενώ προωθημένος ο Αμπουχατζίρα.
Από την άλλη και ο τεχνικός της Καβάλας Βαγγέλης Γούτης έπαιξε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ιτάνζ, στην άμυνα δεξιά τον Παβίτσεβιτς, στο κέντρο δίδυμο τους Ψωμά και Θεοδωρέλλη και αριστερά τον Οικονόμου. Αμυντικά χαφ τον Ντομπρασίνοβιτς και τον Λεοντίου και πιο μπροστά ο Λάκης (δεξιά), ο Ρινκόν (στο κέντρο) και ο Μεντί (δεξιά), ενώ προωθημένος ήταν ο Ονουάτσι.
Η λαρισινή ομάδα με τη δύναμη που τους έδωσε η τελετή για τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και για ένα εικοσάλεπτο κυριάρχησε απόλυτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά τα σουτ που έκαναν οι παίκτες της λαρισινής ομάδας δεν βρήκαν στόχο ενώ ο Αμπουχατζίρα έχασε μια πού καλή ευκαιρία στο 17’, όταν μόνος του με τον Ιτάνζ αστόχησε.
Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 33’ ο Λάκης λίγο έλειψε να «παγώσει» το Αλκαζάρ όταν από πλεονεκτική θέση αστόχησε.
Το παιχνίδι μέχρι το 55’ ήταν ένα παιχνίδι που παιζόταν στο κέντρο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και ο Ουζουνίδης αποφάσισε να κάνει μια αναδιάταξη στην επίθεση και να βγάλει τον Γιαννακόπουλο, περνώντας τον Κάσας και να παίξει στα πλάγια ο Αμπουχατζίρα.
Μέσα σε τρία λεπτά δικαιώθηκε η έμπνευσή του, καθώς ο Κάσας, ο πιο παθιασμένος παίκτης, πέτυχε τέρμα για να το αφιερώσει στον καλύτερό του φίλο, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Και το πέτυχε στο 59’ που έκανε το 1-0, ενώ λίγο αργότερα ο Μετίν, ύστερα από θαυμάσια πάσα του Τουάμα, μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι (65’).
Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα ο τεχνικός της Καβάλας Βαγγέλης Γούτης έκανε πιο επιθετική την ομάδα περνώντας στο παιχνίδι το Σουλτανίδη και το Γιάννου παίζοντας ουσιαστικά με 4-3-3 και αυτό που κατάφερε ήταν στο 82’ να πλησιάσει κοντά στο γκολ με τον Σουλτανίδη που αστόχησε από κοντά.
Συμπερασματικά η Α.Ε.Λ. είχε περισσότερη κατοχή μπάλας, καλύτερη κυκλοφορία και περισσότερες ευκαιρίες από την Καβάλα που η απουσία του τραυματία Ορούμα της στοίχισε και μόνο δύο φορές έφθασε κοντά στο γκολ. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο αγωνιστικά και ηθικά.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
6’: Σουτ του Τουάμα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ.
16’: Λίγο πιο μέσα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής ο Τουάμα κάνει άσχημο σουτ και ο τερματοφύλακας της Καβάλας μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
17’: Θαυμάσια πάσα του Ιγγλέσιας προς τον Αμπουχατζίρα που μέσα στη μεγάλη περιοχή βγαίνει μόνος με τον Ιτάνζ αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
19’: Από δεξιά ο Γιαννακόπουλος εκτελεί κόρνερ και ο Νταμπίζας μέσα από τη μεγάλη περιοχή πιάνει κεφαλιά που καταλήγει άουτ.
21’: Σουτ του Μετίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
33’: Από αριστερά ο Μεντί κάνει σέντρα ο Ρινκόν με ωραία προσποίηση αφήνει την μπάλα στον Λάκη που κάνει ωραίο σουτ αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλαρζ.
36’: Σουτ του Κατσιαρού από αριστερά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή στην αγκαλιά του Ιτάνζ.
42’: Μακρινό σουτ του Ρομέου, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Καβάλας.
50’: Ο Ιγγλέσιας επιχειρεί μακρινό σουτ, αλλά στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.
51’: Δύσκολο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Αμπουχατζίρα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων
59’: Ο Μετίν αλλάζει την μπάλα με τον Τουάμα με κινηματογραφική ταχύτητα και ο Τούρκος παίκτης της λαρισινής ομάδας βρίσκεται σε θέση βολής σουτάρει αλλά αποκρούει ο Ιτάνζ, η μπάλα φθάνει στον Κάσας που από κοντά κάνει το 1-0.
63’: Σουτ του Λάκη έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά αποκρούει σε κόρνερ ο Μάλαρτζ.
65’: Από αριστερά ο Τουάμα κάνει σέντρα και η μπάλα φθάνει στον Μετίν που από το σημείο του πέναλτι κάνει εκπληκτικό σουτ αλλά εξίσου εκπληκτική είναι και η απόκρουση του Ιτάνζ σε κόρνερ.
70’: Ο Ντικρόκ εκτελεί φάουλ και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. που ήταν σε καλή θέση.
82’: Από αριστερά ο Ντικρόκ κάνει σέντρα και ο Γιάννου πιάνει κεφαλιά πάσα προς τον Σουλτανίδη αλλά το σουτ του τελευταίου που βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μάλαρτζ αλλά πλάγια βρίσκει το εξωτερικό μέρος των διχτύων.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. κορυφαίοι ήταν ο Μετίν (ο Τούρκος έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και κρίμα που δεν έβαλε το τέρμα στο 65’), ο Νταμπίζας (που έπαιζε και... δεξί μπακ) και ο Μελίσσης. Ακολούθησε ο Ιγγλέσιας που ήταν αρκετά καλός μετά από καιρό. Ο Μάλαρτζ δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς στις ευκαιρίες της Καβάλας η μπάλα πήγε άουτ, ο Κατσιαρός αν και έμαθε τελευταία στιγμή ότι θα παίξει πήγε καλά, ο Μπουκουβάλας δυστυχώς ήταν μέτριος ενώ ο Ρομέου απλά έτρεξε.
Ο Τουάμα ήτα για μια ακόμα φορά σταθερός στην απόδοσή του και ικανοποίησε ενώ ο Γιαννακόπουλος έδειξε διάθεση στην αρχή. Ο Αμπουχατζίρα έκανε το κάτι παραπάνω ενώ ο Κάσας που μπήκε ως αλλαγή ήταν πού καλός.
Ο Κυριακίδης και ο Σιατραβάνης όσο χρησιμοποιήθηκαν είχαν διάθεση να βοηθήσουν.
Από την Καβάλα ο Ιτάνζ ήταν ο κορυφαίος και η απόκρουση στο 65’ στο σουτ του Μετίν ήταν εντυπωσιακή ενώ άρεσαν ο Οικονόμου με τον Παβίτσεβιτς. Πολύ καλός και ο Ντικρόκ που μπήκε ως αλλαγή ενώ καλά διαστήματα είχε και ο Ντομπρασίνοβιτς.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλός ο διαιτητής κ. Καλόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Μετίν, Κατσιαρό, Κάσας, Νταμπίζα (συμπλήρωσε τέσσερις), Ντομπρασίνοβιτς, Ονουάτσι.
Σωστοί στις υποδείξεις του οι δύο βοηθοί Μποζατζιδης (Μακεδονίας) και Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Μελίσσης, Γιαννακόπουλος (56’ Κάσας), Τουάμα (86’ Κυριακίδης), Μετίν, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Αμπουχατζίρα (83’ Σιατραβάνης).
ΚΑΒΑΛΑ (Βαγγέλης Γούτης): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ψωμάς, Σιόντης (67’ Γιάννου), Ντομπρασίνοβιτς, Μεντί, Λάκης (73’ Σουλτανίδης), Ρινκόν (55’ Ντικρόκ), Ονουάτσι.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.643, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 38.079.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass