ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΗΤΤΑ ΜΕ 2-1

Στους «4» του κυπέλλου ΕΠΣΛ ο Πυργετός

* ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΤΑΤΣΗΣ (3’), ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ (8’) ΚΑΙ Α. ΝΙΚΟΥΛΙ (76’)

Δημοσίευση: 27 Νοε 2009 0:59 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:48
Ο Πυργετός είναι η ομάδα που συμπληρώνει την τετράδα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΛ καθώς επικράτησε χθες στην Τσαριτσάνη του τοπικού Οικονόμου με 2-1 στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι πριν καλά καλά συμπληρωθεί 10λεπτο, στηριζόμενοι στην επιθετική τους αποτελεσματικότητα κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους και να προηγηθούν με 2-0 θέτοντας έτσι τις βάσεις για την πρόκριση. Από κει κι έπειτα η ομάδα του Νίκου Ζαλίκα έπαιξε όσο έπρεπε για να διασφαλίσει τα κεκτημένα και ολοκλήρωσε το παιχνίδι πετυχαίνοντας το στόχο της αν και στο 79’ θα μπορούσε να είχε κάνει ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα όμως το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τους γηπεδούχους από το τρίτο τέρμα.
Από την άλλη πλευρά ο Οικονόμος «κυνήγησε» την ανατροπή και κοίταξε κατάματα τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο αντίπαλό του αποδεικνύοντας ότι άξια βρίσκεται στην κορυφή της μεγάλης τοπικής κατηγορίας, έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 76’ αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους όμως δεν έφτασαν ποτέ στην ισοφάριση και αποχώρησαν από τη συνέχεια του θεσμού με ψηλά το κεφάλι.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στην πρώτη τους επιθετική ενέργεια οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Κυπαρίσσης τροφοδότησε τον Τάτση και ο τελευταίος με δυνατό σουτ μπροστά από τον Ραχωβίτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 8’ μετά από σέντρα του Σιδηρόπουλου ο Κυπαρίσσης στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας νίκησε στον αέρα τον αμυνόμενο του Οικονόμου και με κοντινή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Ο Οικονόμος προσπάθησε να αντιδράσει και δημιούργησε κάποιες δύσκολες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ κυρίως από στημένες φάσεις χωρίς ωστόσο να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα για να τελειώσει το πρώτο 45λεπτο με το 0-2.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και πίεσαν τον αντίπαλό τους ψάχνοντας για τα γκολ που θα τους οδηγούσαν αρχικά στην ισοφάριση.
Στο 47’ και στο 49’ ο Α. Νικούλι είχε δύο πολύ καλά σουτ, ενώ στο 54’ ο Π. Νικούλι από πλάγια θέση προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Πυργετού όμως ο Γκικούδης επενέβη σωτήρια.
Στη μοναδική επιθετική ενέργεια του Πυργετού σ’ αυτό το διάστημα ο Τσιρογιάννης στο 74’ μετά από σέντρα του Τάτση με κοντινή προβολή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μιγδάνη.
Τελικά ό,τι δεν έκανε στο 47’ και το 49’ το πέτυχε στο 76’. Ο λόγος για τον Α. Νικούλι που με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση μείωσε σε 1-2 και έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.
Ο Πυργετός μπροστά στο φάσμα της ισοφάρισης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 79’ έφτασε πολύ κοντά στο να «καθαρίσει» την κατάσταση όταν μετά από φάουλ του Τάτση ο Μπαντάς με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μιγδάνη, στην τελευταία ουσιαστικά καλή στιγμή του αγώνα.
Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος ο Οικονόμος μετέφερε το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή αναζητώντας εναγωνίως το γκολ της ισοφάρισης όμως οι Στούμπος και Μπαντάς αποτελούσαν αδιαπέραστο τείχος για τους γηπεδούχους.
***
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Θ. Κουκλομένος που είχε βοηθούς τους κ. Χρ. Παπαδημητρίου (δεν απέφυγε κάποια λάθη) και Τέγο (ήταν σωστός στις υποδείξεις του).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: Μιγδάνης, Μαντζαφούλης, Ραχωβίτης, Κολοβός, Φτίκας (50’ Καραθάνος), Λιλολάρι, Μπλέντι, Π. Νικούλι (86’ Γεωργούλης), Δάσσιος, Α. Νικούλι, Πρικάκης.
ΠΥΡΓΕΤΟΣ: Γκικούδης, Γκουγκούδης (55’ Μπασδέκης), Σιδηρόπουλος, Μπαντάς, Πολύζος, Στούμπος, Κυπαρίσσης, Τάτσης, Τσιρογιάννης (84’ Σαββίδης), Μυστακίδης, Βελετάνης (73’ Ζαφειρίου).
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Η ομάδα του Πυργετού επιθυμεί να αφιερώσει τη χθεσινή νίκη στον πρόεδρο της χορηγού εταιρίας του συλλόγου «EXALCO» και πρόεδρο της πρωταθλήτριας ΑΕΛ του ’88, Στέλιο Καντώνια για την ονομαστική του εορτή.
*Το χθεσινό γκολ του Τάτση ήταν το πρώτο του επίσημο με τη φανέλα του Πυργετού.
*Το Δ.Σ. του Α.Σ. Πυργετού ευχαριστεί τον χειρουργό κ. Χαντέ για την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη με επιτυχία ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Νίκος Φιλιππούλης.
*Για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης η χθεσινή ήττα ήταν η πρώτη σε επίσημο παιχνίδι της φετινής περιόδου.
*Το γκολ του Α. Νικούλι είναι το πρώτο τέρμα που έχει δεχθεί μέχρι τώρα ο Πυργετός στο φετινό θεσμό του κυπέλλου.
*Παρά το γεγονός ότι στη συμφωνία δανεισμού του Μπλέντι από τον Πυργετό στον Οικονόμο περιλαμβανόταν ο όρος να μην αγωνιστεί σε ενδεχόμενο επίσημο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων κατά την τρέχουσα περίοδο η διοίκηση του Πυργετού τελικά αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στο χθεσινό αγώνα.
Συνολικά έξι από τους παίκτες του Οικονόμου που χρησιμοποιήθηκαν χθες είναι πρώην παίκτες του Πυργετού (Μαντζαφούλης, Ραχωβίτης, Φτίκας, Λιλολάρι, Μπλέντι, Δάσσιος).
*Η διοίκηση του Πυργετού ευχαριστεί τον Οικονόμο Τσαριτσάνης για την άψογη φιλοξενία.
*Περί τους 500 φιλάθλους παρακολούθησαν το χθεσινό παιχνίδι στην Τσαριτσάνη.
*Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ την ερχόμενη Τετάρτη θα αποφασισθεί πότε θα γίνει η κλήρωση των ημιτελικών αγώνων και συνέχεια του θεσμού.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass