ΗΞΕΡΕ Ή ΟΧΙ Ο ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ;

Πήρε το μυστικό μαζί του....

* ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2009 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:46
Ο απροσδόκητος προχθεσινός χαμός του 31χρονου Μεξικάνου παίκτη της ΑΕΛ Αντόνιο Ντε Νίγκρις, που απεβίωσε την ώρα που κοιμόταν από παθολογικά αίτια του καρδιοπνευμονικού συστήματος σύμφωνα με την αρχική διάγνωση του ιατροδικαστή Χρήστου Κραβαρίτη, άνοιξε ένα μεγάλο θέμα συζήτησης σχετικά με το ιατρικό ιστορικό του ποδοσφαιριστή και κατά πόσο είχε εξεταστεί από γιατρούς.
Ο γιατρός της τουρκικής ομάδας (Ανκαρασπόρ) που έπαιζε πέρυσι στην Τουρκία Μπουράκ Κουντουρατσίογλου υποστήριζε ότι ο παίκτης κατά τις καρδιολογικές εξετάσεις που έκανε είχε ένα είδος δυσπλασίας στην καρδιά που σε ηλικία άνω των 30 χρόνων δημιουργεί μεγάλο ρίσκο ξαφνικού θανάτου.
Για τη διάγνωση του Τούρκου ήρθε να κάνει δηλώσεις και ο ιατροδικαστής που εξέτασε το νεκρό ποδοσφαιριστή Χρήστος Κραβαρίτης που υπεραμύνθηκε της άποψης να υπάρχει ιατρικό απόρρητο το οποίο κράτησε ο Τούρκος γιατρός.
Δήλωσε συγκεκριμένα: «Είναι σίγουρο πως έχει χρόνια βλάβη. Φαίνεται η καρδιά του αρκετά ταλαιπωρημένη. Δεν μπορεί να μην είχε ενοχλήματα. Η εργαστηριακή διερεύνηση θα μας δώσει και το τελικό πόρισμα. Αυτό που ισχυρίζονται οι Τούρκοι για δυσπλασία της καρδιάς δεν φαίνεται στην ιατροδικαστική έρευνα. Είναι εργαστηριακό εύρημα. Προφανώς το έψαξαν και το βρήκαν. Σημαίνει ότι διέκριναν συμπτώματα και θορυβήθηκαν. Συγχαίρω τους Τούρκους συναδέλφους που φύλαξαν το ιατρικό απόρρητο και του έδωσαν το δικαίωμα στην εργασία, έστω κι έτσι. Διαφορετικά δεν θα τον έπαιρνε καμία ομάδα. Το ιατρικό απόρρητο είναι θεμελιώδης νόμος της ιατρικής. Αναλαμβάνει το ρίσκο αυτός που έχει το πρόβλημα. Ήταν προσωπική του επιλογή και απόλυτα σεβαστή να εργαστεί, ακόμη κι έτσι. Ο Ντε Νίγκρις για μένα έπραξε ως ένας αλτρουιστής βιοπαλαιστής».
Στο μεταξύ ο κ. Κραβαρίτης υπερασπίστηκε και το ιατρικό επιτελείο της Λάρισας, για τις εξετάσεις που έκαναν πριν υπογράψει ο Ντε Νίγκρις, λέγοντας: «Οι εξετάσεις που κάνουμε σε έναν εργαζόμενο είναι αυτές που κρίνουμε απαραίτητες. Την εξειδίκευση την κάνουν οι στιγμές, τα ενοχλήματα, τα συμπτώματα. Ουδείς εξ ημών κάνει το παραπάνω στις εξετάσεις, αν δεν υπάρχουν συμπτώματα. Η κακή άσκηση της ιατρικής δεν συνίσταται μόνο στο να μην κάνει αυτό που δεν πρέπει, αλλά και στο να κάνει παραπάνω από αυτό που πρέπει. Αν δεν κρίνει σκόπιμο ο γιατρός, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει περαιτέρω εξετάσεις. Από ό,τι ξέρω, όλα τα απαραίτητα τεστ έγιναν από τη Λάρισα δεόντως και ήταν όπως πρέπει. Βρέθηκαν όλα καλά».
ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;
Στο μεταξύ χθες θέσαμε ερώτημα στον ορθοπεδικό γιατρό της ΑΕΛ Αντώνη Τσαγγάλη αν έγιναν και πότε καρδιολογικές εξετάσεις των παικτών της ΑΕΛ τη φετινή περίοδο και κάθε πότε γίνονται. Ο Κ. Τσαγγάλης απάντησε ότι έγιναν στο Ντε Νίγκρις την περίοδο της μεταγραφής του από τον Αθηναίο καρδιολόγο Θανάση Ζαφειρόπουλο της κλινικής «Λευκός Σταυρός» και δεν είχαν βρεθεί παθολογικά ευρήματα και έχει τους φακέλους στη διάθεσή του.
Τέλος, μιλώντας για τον ιατρικό φάκελο του εκλιπόντος, ο γιατρός της Λάρισας είπε: «Αυτά είναι κάποια πράγματα που υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή και τα έχει η γυναίκα του παίκτη. Προφανώς η ομάδα δεν είχε γνώση για το πρόβλημα του παίκτη και ο ίδιος ο γιατρός που είχε την υπόθεσή του δεν πήρε στα χέρια του τις εξετάσεις του παίκτη από το εξωτερικό και συνέχισε δίνοντας το "πράσινο φως" για τη μεταγραφή του, αφού ο ίδιος έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις στον παίκτη. Αν η προηγούμενη ομάδα του γνώριζε το πρόβλημα, τότε το κρίμα στο λαιμό τους και είναι περίεργο πώς μπήκε στη διαδικασία να τον πουλήσει στην ΑΕΛ, ξέροντας ότι έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα».
Επίσης η ΠΑΕ Λάρισα υποστηρίζει ότι δεν είχε ενημέρωση, ούτε από τον ίδιο τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις ούτε από κάποιον άλλο, για το καρδιακό πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετώπιζε ο άτυχος Μεξικανός ποδοσφαιριστής. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά τον απροσδόκητο χαμό του 31χρονου επιθετικού, χθες τα ξημερώματα. Οι «βυσσινί» επισημαίνουν ότι προέβησαν σε όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται από το πρωτόκολλο, πριν υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ντε Νίγκρις, ενώ επισημαίνουν ακόμη ότι η διαπιστωθείσα κατά τις εξετάσεις αυτές πάχυνση των τοιχωμάτων του μυοκαρδίου ήταν συμβατή με αθλητή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:
«Σεβόμενη τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, τον πόνο των οικείων του, το πένθος όλης της οικογένειας της ΑΕΛ, αλλά και την επιθυμία του αρμοδίου ιατροδικαστή για αποφυγή κάθε σχολιασμού περί των αιτιών θανάτου, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 απέφυγε καταρχήν κάθε επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.
Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι αυτό το λεπτό ζήτημα δεν αντιμετωπίστηκε με την αρμόζουσα υπευθυνότητα από το σύνολο των ενδιαφερομένων, με συνέπεια την υποχρέωσή μας να κάνουμε άμεσα γνωστά τα εξής:
Α) Κατά την διαδικασία μεταγραφής του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, όπως και κάθε άλλου ποδοσφαιριστή, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ακολούθησε την διαδικασία που προβλέπεται από το Παγκόσμιο Πρωτόκολλο Εξετάσεων.
Β) Η διαπιστωθείσα πάχυνση τοιχωμάτων μυοκαρδίου, για την οποία είχαμε ενημερωθεί από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, είναι συμβατή με αθλητή και διαγνώσθηκε σε φυσιολογικά και εντός επιτρεπτών ορίων μεγέθη έπειτα από περαιτέρω διερεύνηση.
Γ) Ουδεμία άλλη ενημέρωση είχαμε για το ιατρικό ιστορικό του ποδοσφαιριστή, είτε από τον ίδιο, είτε από οποιονδήποτε άλλο θεσμικό ή μη παράγοντα, ώστε να προβούμε σε επιπλέον εξειδικευμένες εξετάσεις. Θεωρούμε, δε, ότι ο προσωπικός αλτρουϊσμός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο συκοφαντίας και πρέπει να προσεγγίζεται με σεβασμό ανάλογο με εκείνον του ιατρικού απορρήτου.
Πέραν αυτών, μοναδική μέριμνα της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ήταν και παραμένει η υποστήριξη της οικογένειας του Αντόνιο Ντε Νίγκρις κι ακόμη περισσότερο της 5χρονης κόρης του, που θα κληθεί να μάθει με τον τρόπο που οι ειδικοί θα υποδείξουν, ότι δεν θα ξαναδεί τον πατέρα της».
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ
Η οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις πληροφορήθηκε τα όσα λένε οι γιατροί για το πρόβλημα που είχε στην καρδιά ο Μεξικάνος ποδοσφαιριστής και το περιβάλλον αυτής με το οποίο επικοινωνήσαμε δήλωσε ότι δεν γνώρισε τίποτα. Λένε ότι ο Αντόνιο δεν τους είχε πει τίποτα ενώ σχετικά με τις αναφορές του Τούρκου γιατρού ακόμα και αν ήθελαν να μάθουν κάτι ήταν πολύ δύσκολο καθώς είχαν πρόβλημα συνεννόησης
Η χήρα Ντε Νίγκρις, Σόνια δέχθηκε χθες την επίσκεψη των γονέων της που ήρθαν από το Μεξικό για να την συμπαρασταθούν ενώ το μόνο παρήγορο είναι ότι η πεντάχρονη κόρη του Ντε Νίγκρις , Μιράντα πληροφορήθηκε χάρη σε παιδοψυχολόγο το δυσάρεστο νέο αλλά με θετικές τις πρώτες αντιδράσεις.
Στο μεταξύ έφθασε χθες στη Λάρισα και ο αδελφός του Ντε Νίκρις με ένα φίλο του για να αρχίσουν από σήμερα τις διαδικασίες μεταφοράς της σορού του παίκτη από την Λάρισα στο Μοντερέι του Μεξικού και αυτό θα γίνει πιθανότατα αύριο ενώ η ταφή του παίκτη υπολογίζεται για την Κυριακή.
Η ουσία είναι ότι αν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ο Ντε Νίγκρις αν το γνώριζε ή όχι δεν έχει πλέον καμία σημασία και πήρε το ιατρικό μυστικό του μαζί στο μεγάλο ταξίδι που έκανε.
ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τον άδικο χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της πατρίδας του και χθες έξω από το σπίτι όπου διέμενε στη Νίκαια βρέθηκε συνεργείο του μεξικάνικου τηλεοπτικού σταθμού «Αζτεκ» που ήθελε να μιλήσει με τους οικείους του.  
ΣΙΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Στη χθεσινή προπόνηση που έκανε η ΑΕΛ υπήρχε νεκρική σιγή και ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης αντιλαμβάνοντας το βαρύ κλίμα που υπάρχει έδωσε εντολή στους παίκτες να κάνουν ένα απλό τρέξιμο και μετά τους άφησε να φύγουν.
Στο μεταξύ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ ως ελάχιστο φόρο τιμής στο ντουλαπάκι που είχε τα προσωπικά του αντικείμενα ο Ντε Νίγκρις έχουν αφήσει μερικά λουλούδια, τις επικαλαμίδες και δύο κεράκια.  
Σήμερα στην προπόνηση που θα γίνει το πρωί θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Πηλαδάκης κατά Τούρκων
Δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ έκανε και ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι από τη στιγμή που η τουρκική ομοσπονδία γνώριζε το πρόβλημα θα έπρεπε να ενημερώσει προφανώς την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατά την αποστολή της μπλε κάρτας του Μεξικανού επιθετικού! 
"Έπρεπε η τουρκική ομοσπονδία να μας ενημερώσει για το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είχε άδεια να αγωνιστεί στο τουρκικό πρωτάθλημα λόγω προβλήματος υγείας. Αν το γνωρίζαμε θα ασχολούμαστε σοβαρότερα με την ιατρική διερεύνηση της υπόθεσης και ενδεχομένως να ανακαλύπταμε το πρόβλημα. Εμείς σαν ομάδα είχαμε ιατρικό ριπόρτ ότι ο παίκτης μπορεί να παίξει και ότι είναι ΟΚ από ιατρικής πλευράς", ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΕΛ.
 
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Αναβλήθηκε το παιχνίδι Εργοτέλη- ΛΑΡΙΣΑΣ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η οργανωτική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα έκανε δεκτό το αίτημα της Λάρισας για αναβολή του αγώνα με τον Εργοτέλη την Κυριακή (22/11), εξαιτίας του θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Η διοργανώτρια αρχή όρισε τον αγώνα για τις 2/12 (16:45). Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια αποδοχής εγγράφου αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 για αναβολή του αγώνα ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ λόγω του αιφνίδιου θανάτου του ποδοσφαιριστή Αντόνιο Ντε Νίγκρις της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, ο αγώνας ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ στο πλαίσιο της 11ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ μετατίθεται και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 16.45».
Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την αποδοχή του αιτήματος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Μετά από αποδοχή του σχετικού αιτήματος που απηύθυνε η ομάδα μας λόγω του αδόκητου θανάτου του ποδοσφαιριστή μας, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, η Super League αποφάσισε την αναβολή του προγραμματισμένου για την Κυριακή 22 Νοεμβρίου αγώνα με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Η αναμέτρηση ορίστηκε να διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 16:45.
Κατόπιν τούτου, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, όσο και την ΠΑΕ Εργοτέλης για την ευαισθησία τους και την αποδοχή του αιτήματός της.
Παράλληλα, ευχαριστήσει το σύνολο του αθλητικού κόσμου της χώρας που συμπαραστάθηκε στο πένθος της αθλητικής οικογένειας της ΑΕΛ, αλλά και των οικείων του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή της».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass