ΜΜΕ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ

Ο κόσμος αποχαιρέτησε έναν… πολίτη του

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΕΪ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2009 1:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:44
Τραγική ειρωνεία. Ένας «πολίτης του κόσμου» έκανε όλον τον κόσμο να ασχοληθεί με αυτόν τελικά… Όχι πως το ήθελε με αυτόν τον τρόπο. Ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε Κολομβία, Μεξικό, Κίνα, Τουρκία, Ισπανία, Βραζιλία και πρόσφατα στην Ελλάδα η είδηση του θανάτου του έκανε πραγματικά το γύρο του κόσμου. Αφού μαθεύτηκε πρώτα στο Μοντερέι του Μεξικού (ειδοποιήθηκε πρώτα ο αδελφός του) αμέσως μπήκε στα δημοσιογραφικά πρακτορεία και από εκεί σε αμέτρητες εφημερίδες και σάιτ.
Στο Μεξικό ωστόσο η τραγική αυτή είδηση δεν έλειπε από κανένα πρωτοσέλιδο. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίος παίκτης καθώς είχε αγωνιστεί και στην Εθνική της χώρας του και ήθελε να τη βοηθήσει στο παγκόσμιο της Νοτίου Αφρικής.
Το Reuters της Λατινικής Αμερικής ανέφερε: «Ο Μεξικανός επιθετικός, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, πέθανε σε ηλικία 31 ετών από καρδιακή προσβολή στην Ελλάδα, όπου έπαιζε στη Λάρισα. Ο «Τάνο» φέρεται να πέθανε στον ύπνο του».
Η La Jornada προσπάθησε να δώσει κάποιες παραπάνω πληροφορίες αλλά κυρίως στάθηκε στο σοκ της είδησης.
Η La Aficion μέσω και της τηλεόρασής της αφού επιβεβαίωσε την είδηση αρχικά είχε εν συνεχεία και αναλυτικά τις δηλώσεις των ανθρώπων της Μοντερέι. Στο ίδιο μήκος κύματος και η La Chronica De Hoy (για όλο το Μεξικό)που είχε και πληροφορίες για την παρουσία του με τη φανέλα της ΑΕΛ. Στη συγκεκριμένη εφημερίδα μάλιστα έκανε δηλώσεις και ο αμυντικός της Μπαρτσελώνα Μαρκέζ.
Από το πρωτοσέλιδο της τοπικής Porvenir δεν έλειπε η είδηση και μάλιστα σε περίοπτη θέση. Αναλυτικότερα γράφει και για τα όνειρα που έκανε ο Ντέ Νίγκρις με την Εθνική ομάδα. Τελευταίο αντίο είχαμε και από την άλλη τοπική εφημερίδα του Μοντερέι την El Norte.
ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Η εφημερίδα Milllenio της πόλης Μοντερέι αναφέρει πως ο Manuel Cosio Duran που είναι πρέσβης του Μεξικού δήλωσε ότι οι αρχές στην Ελλάδα λένε ότι δίνουν την πλήρη υποστήριξη στην οικογένεια De Nigris να επισπεύσει ρυθμίσεις για την κίνηση του σώματος. Επιπλέον αναφέρει πως ο αδερφός του Αλφόνσο έρχεται στην Ελλάδα για να συμπαρασταθεί στη γυναίκα του του Αντόνιο και να φροντίσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.
ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΙΝΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ…
Όπου έπαιξε ήταν φυσικό να υπάρχει η αντίστοιχη είδηση. Ειδικά στην Τουρκία δεν υπήρξε μέσο που να μην ανέφερε την τραγική αυτή στιγμή για τον Μεξικανό παίκτη. Η Milliyet χαρακτηριστικά έλεγε: «Μετά την είδηση του θανάτου του τερματοφύλακα Ρόμπερτ Ένκε, ακολούθησε αυτή του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γκαζιάντεσπορ, και της Άνκαρασπορ πέθανε χθες από καρδιακή προσβολή. Η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η Λάρισα, στην οποία ήταν συμπαίκτης του Τουμέρ Μετίν». Ωστόσο αρκετά σάιτ αθλητικού και όχι μόνο περιεχομένου αναπαρήγαγαν την είδηση συνδυάζοντάς την με ανάλογα περιστατικά ποδοσφαιριστών στο παρελθόν. Κάτι τέτοιο έκανε και η αμερικάνικη MIAMI HERALD και φυσικά όλα τα ποδοσφαιρικά σάιτ της Μεγάλης Βρετανίας.
Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΕΪ
Με την ομάδα που έχει συνδεθεί το όνομα του Αντόνιο Ντε Νίγκρις ήταν αυτό της Μοντερέι. Εκεί γεννήθηκε και στη συγκεκριμένη αγωνίζεται και ο αδερφός του Άλντο. Μάλιστα η διοίκηση της Μοντερέι εξέδωσε και ανακοίνωση με τίτλο «Αναπαύσου εν ειρήνη». Αυτήν αναφέρει τα εξής: «Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο, οι παίκτες του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μοντερέι, μοιραζόμαστε τον πόνο με την οικογένεια του φίλου και συναδέλφου Άλντο ντε Νίγκρις Γκουαχάρδο για την τεράστια απώλεια του αδερφού του Αντόνιο ντε Νίγκρις Γκουαχάρδο, πρώην ποδοσφαιριστή του συλλόγου. Ζητάμε από τον Θεό να του δώσει κουράγιο για την ανεπανόρθωτη απώλεια του αγαπημένου φίλου και ανθρώπου».
Στο Μεξικό που είναι και η πατρίδα του ποδοσφαιριστή αμέσως έγινε πρώτο θέμα η είδηση του θλιβερού γεγονότος με τον εκπρόσωπο της Μοντερέι, (ήταν η ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του το 1999), Εβεράρδο Βαλντέζ να ανακοινώνει τον θάνατο του Ντε Νίγκρις και να τονίζει ό,τι γνωρίζει λίγα πράγματα για το περιστατικό. Επίσης έδωσε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του παίκτη.
Ο πρόεδρος της Μοντερέι, Χόρχε Ουρντιάλες δήλωσε: «Είναι κάτι απίστευτο. Θα υποστηρίξουμε τον Άλντο και όλη του την οικογένεια σε ότι χρειαστούν. Θα τους βοηθήσουμε στη μεταφορά του Αντόνιο στο Μοντερέι και ότι άλλο χρειαστούν».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Λουίς Μιγκέλ Σαλβαδόρ είπε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε σοκαρισμένοι. Απίστευτο, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Οτι περνάει από το χέρι μας θα το κάνουμε για να βοηθήσουμε την οικογένεια».
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Ο Ντε Νίγκρις είχε ένα όνειρο. Να επιστρέψει στην Εθνική του Μεξικού. Τελευταίο του παιχνίδι με αυτήν ήταν στις 26 Μαρτίου του 2008 όταν στην Γκάνα το Μεξικό νίκησε με σκορ 2-1. Στις 21 Οκτωβρίου ο Ντε Νίγκρις έβαλε κάποιες σκέψεις του στο προσωπικό του μπλογκ είπε πως ο στόχος του ο μεγάλος ήταν να τον πάρει στην Εθνική ξανά ο Javier Aguirre για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010. Συγκεκριμένα η δήλωσή του: «Έχουμε πάρει την πρόκριση για τη Νότια Αφρική και όπως όλοι οι παίκτες του Μεξικού, θέλω να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα συνεχίσω να παλεύω και να εργάζομαι για να αρπάξω την ευκαιρία και να συμπεριληφθώ στην ομάδα. Δεν πιστεύω πως είμαι σε μειονεκτική θέση από τους άλλους παίκτες. Έχω την ευκαιρία να αποδείξω με τη Λάρισα τι αξίζω».
ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΩΡΑ
Το κύριο χαρακτηριστικό της καριέρας του Ντε Νίγκρις ήταν τα ταξίδια του και οι συνεχόμενες μεταγραφές του. Αφού έπαιξε στη Μοντερέι για αρκετά χρόνια πήγε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Βιγιαρεάλ. Από εκεί έφυγε στην Πόλι Εχίδο και ακολούθησε η μετακίνηση στην Κολομβία (Ονσε Κάλντας), επιστροφή στο Μεξικό (Πουέμπλα, UNAM, Μοντερέι), Κίνα (Σαντόνγκ Λουνένγκ), Βραζιλία (Σάντος) και από το 2006 ήταν στην Τουρκία.
Εκεί αγωνιζόμενος για τις Γκαζιάντεπσπορ, Άνκαρασπορ και Ανκαραγκουτσού κατέγραψε συνολικά 78 συμμετοχές και 20 γκολ και με τις εμφανίσεις του κέρδισε το 2008 την επιστροφή στην Εθνική ομάδα Ανδρών του Μεξικού με την οποία είχε κάνει ντεμπούτο το 2001. Με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του ο Ντε Νίγκρις είχε 17 επίσημα ματς και 4 γκολ.
Στο παλμαρέ του καταγράφηκε η συμμετοχή του με την Ονσε Κάλντας στον τελικό του Intercontinental Cup το 2004, ενώ ήταν και φιναλίστ του Copa Sudamericana την επόμενη σεζόν με τη μεξικάνικη Νασιονάλ. Στη διάρκεια της 10ετούς καριέρας του ο Ντε Νίγκρις αγωνίστηκε σε 12 ομάδες και 6 διαφορετικά πρωταθλήματα...
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Σεζόν / Ομάδα / Ματς - Γκολ
1999-00 / Μοντερέι / 3 –
2000-01 / Μοντερέι / 33 – 21
2001-02 / Μοντερέι / 29 – 10
2002-03 Α / Αμέρικα / -
2002-03 Β / Βιγιαρεάλ / 15 – 2
2003-04 / Πόλι Εχίδο / 31 – 2
2004 / Όνσε Κάλντας / 19 – 1
2004-05 / Πουέμπλα / 13 – 1
2005-06 Α / UNAM / 15 – 2
2005-06 Β / Μοντερέι / -
2006 / Σάντος / 2 – 1
2006-07 / Γκαζιάντεπσπορ / 24 – 3
2007-08 Α / Γκαζιάντεπσπορ / 15 – 8
2007-08 Β / Άνκαρασπορ / 16 – 6
2008-09 Α / Άνκαρασπορ / 9 – 1
2008-09 Β / Ανκαραγκουτσού / 14 – 2
2009-10 Λάρισα / 6 - 0
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass