«ΓΥΡΙΣΕ» ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ 2-1

Ολική επαναφορά για τον Απόλλωνα

* ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2009 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:44
Ο ένας πήγε από την κόλαση στον παράδεισο. Ο άλλος αντίστροφα. Το χθεσινό τοπικό ντέρμπι στη Φιλιπούπολη ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Πυργετό βρήκε νικητή τον πρώτο ενώ οι ηττημένοι είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν και για νέο προπονητή μια και ο Γιάννης Αλεξούλης παραιτήθηκε λίγο μετά τη λήξη.
Για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής και όσον αφορά στον τέταρτο όμιλο οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο ημίχρονο (καθώς έχαναν με 0-1 και δεν είχαν ούτε μια ευκαιρία) κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς σε 2-1 και να πολλαπλασιάσουν τις ελπίδες παραμονής. Από την άλλη ο Πυργετός έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του πρωταθλητισμού αλλά ακόμα είναι νωρίς και υπάρχει χρόνος.
 
ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
Ο Απόλλων ξεκίνησε το ματς έχοντας σαν βασικό στόχο να εξουδετερώσει τα ατού των φιλοξενουμένων και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που έκανε ο Νίκος Αργυρούλης, το να βάλει δηλαδή τον Τσέλιγκα μαν του μαν πάνω στον Στύλο και μάλιστα σε όλο το γήπεδο είχε μεγάλη επιτυχία. Πραγματικά ο αμυντικός των γηπεδούχων «βίδωσε» τον έμπειρο επιθετικό με αποτέλεσμα στο ημίχρονο ο Γιάννης Αλεξούλης να τον αλλάξει. Αμέσως όμως ο Αργυρούλης έβγαλε και τον Τσέλιγκα αφού τελειώσε και ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο.
Πέρα λοιπόν από τον Τσέλιγκα ο Απόλλων παρατάχτηκε στην άμυνα με τους Σκάλο, Πολύζο, Κώτσιο και Γιαννακόπουλο, στη μεσαία γραμμή τους Μπέη, Βαρσάμη ενώ στα πλάγια (έβγαιναν και μπροστά ανά διαστήματα) τους Μπόντε και Καρκαντά (τους άλλαξε και πλευρά αυτούς τους δύο όταν έγινε το 0-1) ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Ιωαννίδης.
Από την άλλη ο Πυργετός έπαιζε με τους Στούμπο και Μπαντά στο κέντρο της άμυνας ενώ στα πλάγια βρισκόταν οι Γκουγκούδης, Σιδηρόπουλος. Ως κεντρικοί αγωνιζόταν οι Σαββίδης, Τάτσης, Πολύζος, Ζαφειρίου ενώ στην επίθεση ήταν οι Κυπαρρίσης και Στύλος.
Η ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ...
Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους το ματς είχε μια μονοτονία. Ο Πυργετός βρισκόταν στην επίθεση ενώ από την άλλη ο Απόλλων ήταν στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός πως δεν καταγράφηκε καμία ευκαιρία για τους γηπεδούχους ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι είχαν κοντά στις δέκα. Οι παίκτες του Γιάννη Αλεξούλη προσπαθούσαν να βρουν εισόδους στη μεγάλη περιοχή και επειδή κάτι τέτοιο φαινόταν δύσκολο έψαξαν τις πλάγιες ψηλές μπαλιές καθώς ήθελαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως έχουν διαφορά στο ύψος με τους παίκτες του Απόλλωνα. Από τη στιγμή όμως που μόνο μία ευκαιρία μετατράπηκε σε τέρμα τότε όλα ήταν ανοιχτά στο δεύτερο μέρος.
Εκεί ο ρυθμός των φιλοξενουμένων έπεσε λίγο και ίσως να προσπάθησαν να κρατήσουν και κάποιες δυνάμεις για τη συνέχεια του ματς. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλων και με τη βοήθεια της τύχης (ο νόμος του ποδοσφαίρο, αν το θέλετε...) κατάφερε να ισοφαρίσει (ο Κεραμάρης έδωσε εντολή στον Γιαννακόπουλο να εκτελέσει το πέναλτι) και να έχει και αριθμητικό πλεονέκτημα για το τελευταίο μισάωρο.
Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τελείως τον Πυργετό που δεν είχε προσανατολισμό για τα επόμενα λεπτά (αν και άλλαξε τον Ζαφειρίου με τον Τσιρογιάννη). Ένα τέταρτο αργότερα ήρθε και το δεύτερο τέρμα από τον Αρχοντή (και οι δύο σκόρερς ήταν αλλαγές του Αργυρούλη) κάτι που έφερε τα πάνω – κάτω. Οι φιλοξενούμενοι μην έχοντας κουράγιο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά για να ανατρέψουν εκ νέου το αποτέλεσμα και έτσι το τελικό σκορ έμεινε το 2-1 με τους Απολλωνιστές να πανυγηρίζουν έξαλλα.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
3’ Καλό σουτ του Κυπαρίσση όμως ο Μαγαζιώτης κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.
8’ Νέο σουτ από τον Κυπαρίσση που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
9’ Τετ - α - τετ του Στύλου, μπλόκαρε ο Μαγαζιώτης με ασφάλεια.
17’ Συρτό σουτ του Στούμπου, μπλόκαρε ο Μαγαζιώτης.
24’ Εκτέλεσε φάουλ ο Τάτσης, η μπάλα πάει στον Πολύζο, πιάνει διαγώνια κεφαλιά όμως έδιωξε ο Μαγαζιώτης.
25’ Ο Τάτσης για μια ακόμη φορά έκανε το φάουλ. Προτίμησε συρτή εκτέλεση που πέρασε κάτω από το τείχος. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι αφού τη βρήκε λίγο ο Μαγαζιώτης όμως στην επαναφορά ο Στούμπος την έστειλε στα δίχτυα 0-1.
45’+1’ Ακόμη ένα φάουλ από τον Τάτση, έδιωξε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα. Σε πρώτο χρόνο και πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος ο Σαββίδης έπιασε ένα γυριστό σουτ που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
63’ Ο Μπόντε έκανε τη σέντρα και βρήκε στο χέρι του Μπαντά. Ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γιαννακόπουλος και έκανε το 1-1.
73’ Ο Σαββίδης βγαίνει ωραία από τα αριστερά πιάνει το σουτ, με τον Μαγαζιώτη να διώχνει σε κόρνερ.
96’ Σέντρα από τον Μπίμπα στην καρδιά της άμυνας. Εκεί ο Αρχοντής πιάνει κεφαλιά, χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και σκάει μέσα από τη γραμμή κάνοντας το 2-1.
90’+2’ Σέντρα του Μπίμπα στον Αρχοντή που μπροστά στον τερματοφύλακα του Πυργετού έκανε ένα σουτ που δεν το έπιασε όπως θα ήθελε.
90’+3’ Ο Γιαννακόπουλος προσπάθησε να «ηρεμήσει» τον Γκικούδη όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αυστηρός αλλά και ορθός (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ο διαιτητής του αγώνα κ. Ζήλος. Προσπάθησε να κρατήσει το παιχνίδι με τις κάρτες και τα κατάφερε. Βέβαια για αυτόν τον τομέα διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι καθώς φωνάζουν πως δεν τις έδινε με την ίδια ευκολία (ειδικά στους παίκτες που είχαν και πρώτη κίτρινη) στον Απόλλωνα όπως τις έδινε στους παίκτες του Πυργετού. Παρόλα αυτά σωστή χαρακτηρίζεται και η υπόδειξη του πέναλτι όπως και αυτή του δεύτερου τέρματος.
Από τους γηπεδούχους παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα οι Γιαννακόπουλος (89’), Κώτσιος (22’), Πολύζος (66’) και Μπέης (65’).
Από τους φιλοξενούμενους τώρα αποβλήθηκαν με δύο κίτρινες οι Μπαντάς (61’, 63’) και Σαββίδης (88’ και οι δύο). Κίτρινη είδαν οι Στούμπος (57’) και Μπασδέκης (68’). Καλοί και οι επόπτες Ζαχαρός, Οικονόμου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ: Μαγαζιώτης, Σκάκος, Γιαννακόπουλος, Κώτσιος, Πολύζος, Τσέλιγκας (Μπίμπα 46’), Καρκαντάς, Βαρσάμης, Μπόντε, Μπέης (80’ Εμμανουήλ), Ιωαννίδης (57’ Αρχοντής).
ΠΥΡΓΕΤΟΣ: Γκικούδης, Γκουγκούδης, Σιδηρόπουλος (82’ Πότσης), Μπαντάς, Πολύζος, Στούμπος, Σαββίδης, Τάτσης, Στύλος (46’ Μπασδέκης), Ζαφειρίου (68’ Τσιρογιάννης), Κυπαρίσσης.
ΚΑΡΤΕΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιαννακόπουλος (89’), Κώτσιος (22’), Πολύζος (66’), Μπέης (65’). ΠΥΡΓΕΤΟΣ: Μπαντάς (61’+63’ αποβολή), Στούμπος (57’), Σαββίδης (88’ 2 κίτρινες, αποβολή), Μπασδέκης (68’).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Πάνω από πεντακόσιοι ήταν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Φιλιπούπολης. Όλοι τους καθόταν στην ίδια κερκίδα και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα και καμία παρεξήγηση.
* Στο γήπεδο είδαμε το δήμαρχο Λάρισας, Κώστα Τζανακούλη.
* Παρών και ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης.
* Δύο αδέρφια βρίσκονταν χθες στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα σε αντίθετα στρατόπεδα. Ο Μάκης Πολύζος από τον Απόλλωνα και ο Τόλης Πολύζος από τον Πυργετό. Δεν έλειψαν και οι στιγμές που υπήρξαν και μεταξύ τους δυνατά μαρκαρίσματα...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass