ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ «ΛΥΤΡΩΣΕ» ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ (2-1)

Πράσινο από...Κόκκινο στον Τύρναβο

* ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΑΞΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Π.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2009 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:44
Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το χθεσινό γειτονικό ντέρμπι στο δημοτικό στάδιο του Τυρνάβου, όπου ο Τύρναβος 2005 επικράτησε της αξιόμαχης Π.Σ. Ελασσόνας, με σκορ 2-1, για την 8η ημέρα στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.
Πάνω από 2.000 φίλαθλοι κατέκλυσαν το γήπεδο του Τυρνάβου και δημιούργησαν μια ωραία ατμόσφαιρα , απολαμβάνοντας παράλληλα και τρία γκολ που σημειώθηκαν, όλα στο δεύτερο ημίχρονο.
Οι δυο επαρχιακές ομάδες του νομού έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία και προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, για να φτάσουν στην επιτυχία.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι κύλησε σε μέτρια επίπεδα και δεν είχαμε σχεδόν καμία σημαντική ευκαιρία, με εξαίρεση μια στο 1’όταν ο Κουρούμαλος με ανάποδο ψαλίδι πέτυχε γκολ και ακυρώθηκε ως φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα, ενώ στο 41’σε σέντρα του Γρηγορίου δεν πρόλαβε ο Κουρούμαλος με προβολή, να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα.
Από την πλευρά της η Ελασσόνα είχε ενισχυμένο το κέντρο της και με συνεχές πρέσιγκ δεν άφηνε στους ποδοσφαιριστές του Τυρνάβου εύκολα να βρούνε διαδρόμους, για να απειλήσουν την εστία του Καραναστάση.
«ΧΤΥΠΗΣΕ»... ΚΟΚΚΙΝΟ-ΜΕΙΩΣΕ Ο ΚΑΠΡΙΝΙΩΤΗΣ
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και στο 49’, ο Γιάννης Κόκκινος κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή από τον Γιοβανόπουλο, το εκτέλεσε περνώντας την μπάλα πάνω από το τείχος (σ.σ. ίσως και να κόντραρε κάπου η μπάλα) και κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Γούπου (1-0).
Δέκα λεπτά αργότερα στο 59’, ο Μάγγος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα απομακρύνθηκε προσωρινά από τον Γιοβανόπουλο και ο Κόκκινος με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το 2-0, γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους του Τυρνάβου και από τους συμπαίκτες του.
Πάντως η Ελασσόνα δεν είχε πει την τελευταία λέξη και στο 65’, ο Τζιόλας έπιασε το σουτ, ο Καραναστάσης απέκρουσε την μπάλα και το ριμπάουντ που πήρε ο Αλέξης Καπρινιώτης το μετέτρεψε σε γκολ, μειώνοντας σε 2-1.
ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΧΑΣΕ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Εν συνεχεία το ματς πήρε... φωτιά και στο 70’από κόρνερ του Κόκκινου, ο Γεωργαντζιάς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Γούπος μπλόκαρε την μπάλα.
Ακολούθως η Ελασσόνα πέρασε στην αντεπίθεση και στο 73’ είχαμε την απόκρουση του αγώνα από τον Πέτρο Καραναστάση, ο οποίος σε τρομερό σουτ του Καπρινιώτη... απογειώθηκε στην κυριολεξία και απέτρεψε το 2-2.
Αμέσως μετά στο 74’ ο Παγκαρλιώτας έβγαλε σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ τον Καπρινιώτη και αυτός πλάσαρε μόλις άουτ.
Στο 80’ο Μάγγος γύρισε την μπάλα στον Κόκκινο που σούταρε άουτ και στο 82’ η αγωνία για τους φίλους του Τυρνάβου, χτύπησε αυτή την φορά πραγματικά... κόκκινο.
Ο Τζιόλας τροφοδότησε τον Αναστασιάδη, αυτός προχώρησε από δεξιά έφτασε σε θέση βολής και έπιασε διαγώνιο δυνατό σούτ , στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ και τους γηπεδούχους να ανακουφίζονται, καθώς δεν έγινε το 2-2.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΚΙΟΡΟΓΛΟΥ
Κι ενώ το παιχνίδι παιζόταν στις καθυστερήσεις, στο 90’+ 2’ είχαμε ένα δυνατό μαρκάρισμα του Γιοβανόπουλου πάνω στον Κόκκινο και άναψαν τα... αίματα.
Άρχισαν να πέφτουν και κάποιες... ψιλές μεταξύ των παικτών και ευτυχώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, για να επέλθει ηρεμία.
Μετά ο διαιτητής κ.Αρετόπουλος κάλεσε κοντά του τον Κόκκινο και του έδειξε κίτρινη κάρτα προφανώς γιατί αντέδρασε και απέβαλε τον αναπληρωματικό γκολκίπερ του Τυρνάβου Κιόρογλου, γιατί όπως σημείωσε στο Φ.Α. γρονθοκόπησε αντίπαλό του εισερχόμενος από τον πάγκο στον αγωνιστικό χώρο και κινδυνεύει να τιμωρηθεί με τρεις ή τέσσερις αγωνιστικές.
Ο Κιόρογλου αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο τέλος όπως πληροφορηθήκαμε υπήρξε λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα στον Κιόρογλου και στον πρόεδρο της Ελασσόνας, κ. Φώλλα.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 90’ +6’ , με μια κεφαλιά του Πούτα που κατέληξε άουτ.
Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι το δεύτερο ημίχρονο αποζημίωσε τους 2.000 περίπου φιλάθλους που το παρακολούθησαν, ο Τύρναβος πέτυχε μια πολύ σπουδαία και δύσκολα παράλληλα νίκη, με αντίπαλο την εξαιρετική Ελασσόνα που είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες μετά το 70’, για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Με εξαίρεση τη στιγμή του 90’+2’ που είχαμε το επεισόδιο και στο τέλος που πήγε να δημιουργηθεί μικροένταση ανάμεσα στους φιλάθλους των δυο ομάδων, μπορούμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές όλα ήταν άψογα.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ελασσόνας κ. Φώλλας ευχαρίστησε τους διοικούντες του Τυρνάβου για τη φιλοξενία και εκείνοι τον συνεχάρησαν για την εμφάνιση της ομάδας του στο χθεσινό ντέρμπι και το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Με αισθητές τις απουσίες των Σιάτρα, Αθανασούλη και αρκετούς παίκτες να μην ξεφεύγουν από τη μετριότητα, ο Τύρναβος ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τους Κώστα Μάγγο και Γιάννη Κόκκινο, που ήταν εξαιρετικοί.
Επίσης και ο Πέτρος Καραναστάσης με την απόκρουση που έκανε περνάει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, ενώ προσπάθησε πολύ και ο Κώστας Γρηγορίου.
Από την πολύ καλή Ελασσόνα ξεχώρισαν οι Αλέξης Καπρινιώτης, Αλέξης Παγκαρλιώτας, Λεύτερης Τιούτιος και Χρήστος Νάνος (α’ μέρος).
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Για τον διαιτητή κ. Αρετόπουλο από τα Τρίκαλα, εκφράσθηκαν παράπονα και από τις δυο ομάδες.
Ο μεν Τύρναβος υποστηρίζει ότι στο 1’κακώς ακυρώθηκε γκολ του Κουρούμαλου ως φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα και από την Ελασσόνα, ότι μετά το 60’ ο ρέφερι ανέχτηκε σκόπιμες καθυστερήσεις από την πλευρά των γηπεδούχων.
Εμείς είδαμε ότι ο διαιτητής έδειξε να προσπαθεί σε ένα δυνατό παιχνίδι για να μην αδικήσει καμία από τις δυο ομάδες.
Συνεργάτες του ήταν οι κ. Μανασής, Μαργιόλης (σ.σ. σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ επίθεση που εκδήλωνε ο Τύρναβος στο 39’).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Κουρούμαλος (24’), Γεωργαντζιάς (32’), Λιούσκας (60’), Κόκκινος (90’+2) από τον Τύρναβο και οι Φώλλας (15’), Γιοβανόπουλος (47’) από την Ελασσόνα
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχ. Ζιώγας): Καραναστάσης, Λιούσκας (76’ Νάτσης), Καββαδίας, Τσορμπατζίδης, Γεωργαντζιάς, Κουρδής, Κόκκινος, Μάγγος, Κουβελάς (61’ Κοντοθανάσης), Γρηγορίου, Κουρούμαλος (46’ Χριστοδούλου)
Π.Σ.ΕΛΑΣΣΌΝΑΣ (Χρ. Γκάτας): Γούπος, Γιοβανόπουλος, Κοντοδήμος, Θανάσης, Τιούτιος (79’ Πούτας), Φώλλας, Νάνος (86’ Πρακατές), Παγκαρλιώτας, Καπρινιώτης, Αναστασιάδης, Ταχτιντής (58’ Τζιόλας)
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Πολύ καιρό είχαμε να δούμε σχεδόν γεμάτο το γήπεδο του Τυρνάβου, όπου στη δεξιά πλευρά στο πέταλο έκαναν έντονη την παρουσία τους και οι φίλοι της Ελασσόνας.
* «Παρών» στο στάδιο του Τυρνάβου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Στέλιος Ροντούλης.
* Παρατηρητής του αγώνα ήταν ο Ηρακλής Μασούρας, που είχε εγκάρδιο χιαρετισμό με τους νυν και πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΛ, Ζήση Γρηγορίου και Νίκο Κουτσογιάννη, αντίστοιχα.
* Το παιχνίδι παρακολούθησαν επίσης ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήσης Ζιάγκας, με τον τεχνικό της ομάδας U-21 Κώστα Κατσάρα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass