Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το όνειρο έγινε εφιάλτης

Δημοσίευση: 12 Νοε 2009 1:54 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:43
Ο νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε χθες στην Καρδίτσα καταδικάζοντας τις μικτές ομάδες της ΕΠΣΛ οι οποίες αν και άξιζαν τη νίκη, ηττήθηκαν με 1-0 από τα αντίστοιχα ποδοσφαιρικά συγκροτήματα του γειτονικού νομού στην πρεμιέρα των φετινών πρωταθλημάτων προεπιλογής για τις Εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων που διοργανώνει η ΕΠΟ.
Το όνειρο δυστυχώς μετατράπηκε σε εφιάλτη για τους Λαρισαίους που ήταν κατά κοινή ομολογία με διαφορά καλύτεροι των αντιπάλων τους ωστόσο οι αμέτρητες ευκαιρίες που δημιούργησαν έμειναν δυστυχώς απλά ευκαιρίες. Αντίθετα για τις ομάδες της Καρδίτσας οι χθεσινές νίκες οπωσδήποτε αποκτούν ιστορική σημασία αφού «έσπασαν» μια παράδοση πολλών ετών.
ΔΙΑΡΚΗΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
Το παιχνίδι στην κατηγορία των Παίδων με το οποίο άνοιξε χθες η αυλαία στο γήπεδο Κρύας Βρύσης Καρδίτσας θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένας διαρκής μονόλογος των φιλοξενουμένων που από τα πρώτα κιόλας λεπτά κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους και να μεταφέρουν το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή.
Ο χορός των… ευκαιριών άρχισε στο 15’ με τους Γκουντρουμπή και Φλέγγα να φέρνουν σε δύσκολη θέση την αντίπαλη άμυνα κάθε φορά που έμπαιναν στην περιοχή. Στο 29’ το δυνατό σουτ του Τσιλούλη πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 39’ σε καταφανέστατη ανατροπή του Γκουντρουμπή εντός περιοχής ο διαιτητής κ. Μάγειρας έκλεισε τα μάτια ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των Λαρισαίων.
Στο 40’ ο Νάκας βρίσκεται σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχειρεί περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 40’+1’ στην πρώτη και τελευταία επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων στο α’ ημίχρονο ο Τζιόλης με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Παπαδογιάννη να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ με τη βοήθεια και της οριζόντιας δοκού.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου το σκηνικό του παιχνιδιού διατηρήθηκε το ίδιο.
Οι ευκαιρίες των Λαρισαίων διαδέχονταν η μία την άλλη με χαρακτηριστικότερες το αδύναμο σουτ του Φλέγγα από το ύψος του πέναλτι στο 45’, το πλασέ του Γκουτνρουμπή πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα από το ύψος της μικρής περιοχής στο 62’, το κοντινό σουτ του Γκαραλιάκου που απέκρουσε σε κόρνερ ο Γεωργαντζάς στο 63’ και τη διπλή ευκαιρία από το ύψος της μικρής περιοχής των Τσαλέμη και Τσιλούλη που ως δια μαγείας έστειλαν από το μισό μέτρο την μπάλα άουτ στο 69’.
Κι ενώ παίκτες του Δημήτρη Τσέτσιλα δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 79’ μετά από ένα στιγμιαίο λάθος της άμυνας των Λαρισαίων ο Καβαλάρης έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε ένα σουτ, ο Παπαγιάννης απέκρουσε η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Φακίτσα που από κοντά έκανε το 1-0, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.
Απέμενε ένα λεπτό συν τις καθυστερήσεις (ο διαιτητής κ. Μάγειρας κράτησε περίπου μισό λεπτό επιπλέον χρόνο) μέχρι τη λήξη του αγώνα, χρόνος που δεν άφηνε κανένα περιθώριο για τους Λαρισαίους να αντιδράσουν. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Δημήτρη Τσέτσιλα έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση λίγο πριν την εκπνοή του παιχνιδιού με το σουτ του Τηλιόπουλου που απέκρουσε με δυσκολία ο Γεωργαντζάς.
ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γεωργαντζάς, Καλογρίτσας, Σύρος, Τσιαμούρας, Βαϊτσης, Κοκώνης, Τσιάκος (63’ Τσικρίκης), Καραγιώτας, Φακίτσας, Κούρκουλας, Μυρεσιώτης (41’ Καβαλάρης).
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Παπαδογιάννης, Παναγιώτου, Κοσμάς, Θάνος, Τηλιόπουλος, Τζιόλης, Νάκας, Τσιλούλης, Φλέγγας (60’ Γκαραλιάκος), Τσιρογιάννης (48’ Τσαλέμης), Γκουντρουμπής (70’ Κρητικός).
ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
Ανάλογη ήταν η εικόνα και του αγώνα που ακολούθησε στην κατηγορία των Νέων, με τη μόνη διαφορά ότι η ομάδα της Καρδίτσας δεν ήταν το ίδιο παθητική όπως στο πρώτο παιχνίδι αλλά έδειξε να έχει αγωνιστικούς προσανατολισμούς δημιουργώντας κάποιες ελάχιστες ευκαιρίες κυρίως με τον Κορομπίλια.
Στο 18’ μετά από σέντρα του Ρέντζα ο Παπαϊωάννου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 28’ ο Ρέντζας με δυνατό σουτ σημάδεψε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 42’ ενά σουτ του Κορομπίλια για λογαριασμό της Καρδίτσας απέκρουσε ο Γούπος, ενώ στο 49’ μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Βούζα, ο Πρακατές με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 62’ ο Παπαϊωάννου ελίχθηκε ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έπιασε το σουτ όμως ο Αναστασίου μπλόκαρε, για να φτάσουμε στο 81’ όταν μετά από λάθος της λαρισινής άμυνας ο Τσιαλής με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ αφού οι προσπάθειες των Λαρισαίων στα τελευταία λεπτά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.
ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Αναστασίου, Γκούμας, Καραγκούνης (69’ Παπαναστασίου), Γκόλιας, Φιλλίπου, Μάττας, Τσιαλής (80’ λ.τ. Χασιώτης), Ζαρνακούπης (60’ Κανιούρας), Γκούρλας, Κορομπίλιας, Παπαδόπουλος.
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γούπος, Περήφανος, Λούγκος, Αρχοντής (80’ Σιαμαντούρας), Πάτρας, Κατσικανής (56’ Χάμος), Βούζας, Ρέντζας, Κωστούλας (69’ Ιωαννίδης), Πρακατές, Παπαϊωάννου.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Η διαιτησία του κ. Μάγειρα (Εύβοιας) στον πρώτο αγώνα άφησε πολλά παράπονα στους Λαρισαίους κυρίως για τη φάση του πέναλτι στο 39’ τα οποία κρίνονται απολύτως δικαιολογημένα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ευθύνεται για την ήττα). Κάποια λάθη -ευτυχώς όμως όχι σοβαρά- δεν απέφυγε και ο κ. Κάμπαξης που διηύθυνε το δεύτερο αγώνα. Ο τρίτος διαιτητής που εκτέλεσε χρέη β’ βοηθού και στα δύο παιχνίδια ήταν ο κ. Καμπούρης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Μετά το τέλος των αγώνων οι τεχνικοί των μικτών της ΕΠΣΛ δήλωσαν τα εξής:
Δ. Τσέτσιλας (Παίδων): «Δυστυχώς ξεκινήσαμε με το αριστερό. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα άδικο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και δυστυχώς ο νόμος ου ποδοσφαίρου επαληθεύθηκε. Δεχθήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό στη μία και μοναδική επιθετική ενέργεια των αντιπάλων. Έχουμε μπροστά μας όμως αρκετά παιχνίδια για να βελτιώσουμε τα πράγματα».
Τ. Μπεριτζάς (Νέων): «Στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που βάζει το γκολ και σήμερα ο νόμος του ποδοσφαίρου το έδειξε. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και είμαι σίγουρος ότι θα το δείξει στα επόμενα παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Το μόνο που μας έλειπε ήταν το γκολ. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για μας αλλά δεν έγινε τίποτα. Περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι με τη Βέροια μέσα στην έδρα μας».
 
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καρδίτσα-Λάρισα: 1-0 (π.), 1-0 (ν.)
Πιερία-Τρίκαλα: 4-4 (π.), 3-0 (ν.)
Ρεπό: Βέροια
 
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Παίδες
Καρδίτσα   1-0    3
Τρίκαλα      4-4    1
Πιερία         4-4    1
Λάρισα       0-1    0
Ημαθία       0-0    0
 
Νέοι
Πιερία         3-0    3
Καρδίτσα   1-0    3
Λάρισα       0-1    0
Τρίκαλα      0-3    0
Ημαθία       0-0    0
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/12)
Λάρισα-Ημαθία
Τρίκαλα-Καρδίτσα
Ρεπό: Πιερία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass