ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ:

Οι παίκτες να δώσουν πραγματική μάχη στο γήπεδο

*ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ *ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΒΑΘΜΟ Ή ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2009 1:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:40
Συγκρατημένα αισιόδοξος ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα στο Ο.Α.Κ.Α., εμφανίστηκε στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι και ανέφερε ότι περιμένει από τους παίκτες του να δώσουν μια πραγματική μάχη, προκειμένου να κατακτηθεί ένα θετικό αποτέλεσμα.
Επισήμανε την αξία που μπορεί να έχει για την πορεία της ομάδας ακόμη κι ένας βαθμός, εξηγώντας πως «έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στη φετινή Super League, όσο εύκολα μπορεί να βρεθεί ψηλά μια ομάδα, τόσο εύκολα μπορεί να μπει σε περιπέτειες». Με αφορμή ακριβώς αυτή τη διαπίστωση, αλλά και την αντιμετώπιση της ΑΕΛ από τη διαιτησία στους μέχρι τώρα φετινούς αγώνες, ο κόουτς των «βυσσινί» πρόσθεσε πως «οι διαιτητές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί μια απόφασή τους μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα μιας ομάδας. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, η περίπτωση του Ντε Νίγκρις να εμφανίζεται ως φάση για κόκκινη κάρτα. Μην τρελαθούμε κιόλας». Μιλώντας για τον αγώνα της Δευτέρας τόνισε ότι «πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα αμυντικά μας λάθη γιατί η ΑΕΚ δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορεί εύκολα να τις τελειώσει. Έχει παίξει πολύ καλύτερα από αυτό που φανερώνει η βαθμολογική της συγκομιδή. Από την πλευρά μας αυτό που θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε είναι οι ανοικτοί χώροι που λογικά θα δημιουργηθούν. Σε κάθε περίπτωση περιμένω από τους παίκτες να δώσουν μια πραγματική μάχη μέσα στο γήπεδο». Ρωτήθηκε επίσης για το μεταγραφικό σχεδιασμό με αφορμή την άφιξη του Βιέρα λέγοντας πως «μακάρι να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το ρόστερ μας χωρίς να χρειαστεί να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές. Είναι φανερό σε ποιες θέσεις υπάρχουν αδυναμίες. Εκεί θα κοιτάξουμε, πρωτίστως, να ενισχυθούμε, αλλά αν προκύψει ευκαιρία και είναι μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες, δεν θα πούμε όχι».
 Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Μαρίνου Ουζουνίδη, έχει ως εξής:
 «Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League, είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε βαθμό ή βαθμούς από κάθε ματς, διότι για όλες σχεδόν τις ομάδες θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Γιατί όσο εύκολα μπορείς να ανέβεις ψηλά, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να μείνεις πίσω και να μπεις σε περιπέτειες. Στόχος μας είναι να πάμε στην Αθήνα και να προσπαθήσουμε να πάρουμε από αυτό το ματς ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, έχουμε ένα δυνατό αντίπαλο απεναντί μας, ο οποίος μπορεί να έχει τα δικά του προβλήματα, όμως δεν παύει να είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ, για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Πρέπει πάση θυσία να περιορίσουμε τα αμυντικά μας λάθη, τα οποία στοιχίζουνε πάρα πολύ στα παιχνίδια. Μπορώ να πω ότι οι εμφανίσεις δεν είναι αυτές που αποσκοπούμε παρ΄ότι στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάσαμε αισθητή βελτίωση, καθώς δίνουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πετυχαίνει πολύ εύκολα γκολ, με συνέπεια να χάνουμε ματς τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δημιουργεί ίσως τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν τις τελειώνει. Κι επειδή πολλοί παίκτες της συμμετέχουν στην επιθετική λειτουργία, αφήνει αρκετούς χώρους ανοικτούς. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Περιμένω οι παίκτες να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν, να δώσουν μια πραγματική μάχη μέσα στο γήπεδο. Πλην του Ντε Νίγκρις και του Τουάμα – που θα απουσιάσουν λόγω καρτών – δεν έχουμε άλλο πρόβλημα. Έχουμε ακόμη μέρες μέχρι το ματς της Δευτέρας και θεωρώ ότι θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται».
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ:
 * Υπάρχουν συμπεράσματα για τους υπό δοκιμή Ουρουγουανούς;
 «Είναι νωρίς ακόμη. Θα μείνουν αρκετές ημέρες κοντά μας. Υπάρχει χρόνος για συμπεράσματα. Μην ξεχνάτε ότι ήρθαν μόλις προχθές και ήταν σαφώς επηρεασμένοι από το ταξίδι. Η ομάδα ψάχνει διαρκώς παίκτες για να αναβαθμίσει το ρόστερ της, αλλά δε νομίζω ότι είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να ασχολούμαστε διαρκώς».
* Εξέπληξε ευχάριστα το πόσο έγκαιρα κινήθηκε η ΑΕΛ στην υπόθεση Βιέρα. Να περιμένουμε ανάλογες κινήσεις σύντομα;
«Είναι κάτι που είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε το καλοκαίρι – να φέρουμε, δηλαδή, έγκαιρα τους ποδοσφαιριστές που θέλαμε – αλλά δυστυχώς πολλά πράγματα μας πήγαν στραβά. Δεν χρειάζεται να περάσουν 4-5 μήνες για να καταλάβουμε σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση. Αυτό θα επιδιώξουμε πρωτίστως να κάνουμε, αλλά αν προκύψει ευκαιρία και είναι μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες, δεν θα πούμε όχι. Γενικώς, προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε διαρκώς το ρόστερ μας».
* Σας ανησυχεί το γεγονός ότι η άφιξη του Βιέρα μπορεί να δημιουργήσει ανησυχία στους ποδοσφαιριστές που ήδη υπάρχουν στη συγκεκριμένη θέση;
«Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση. Θα παίξει όποιος είναι καλύτερος. Υπάρχουν θέσεις στις οποίες ψάχνουμε περισσότερο για παίκτες, αλλά αν μας προκύψει ευκαιρία σε κάποια άλλη, θα την κυνηγήσουμε».
*Σε ποιες θέσεις έχουν εντοπιστεί αδυναμίες;
«Δεν θέλω να μπω σε τέτοια διαδικασία. Εμείς που είμαστε στην ομάδα το γνωρίζουμε. Και νομίζω ότι όποιος παρακολουθεί την ΑΕΛ από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, μπορεί να καταλάβει».
* Ο Ντέλσον ήταν εκτός αποστολής στο ματς με τον Άρη. Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε ικανοποιημένος από την παρουσία του;
«Σε κάθε ματς αποφασίζεις πώς θα παίξεις με βάση την ομάδα που έχεις απέναντί σου. Καταρχάς, αποφασίζεις ποιοι θα ξεκινήσουν και από εκεί και πέρα ποιοι θα συμπληρώσουν την δεκαοκτάδα. Δεν μπορείς να έχεις πέντε χαφ στον πάγκο. Το γεγονός ότι ο Ντέλσον έμεινε εκτός αποστολής προχθές, δε σημαίνει ότι δεν θα παίξει κόντρα στην ΑΕΚ».
*Υπάρχει εξέλιξη στο ζήτημα του πορτογαλικού διαβατηρίου του;
 «Δεν ξέρω πού βρίσκεται η υπόθεση. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δυναμικό της ομάδας υπολογίζονται κανονικά. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δυναμώσουμε το ρόστερ μας. Αν μπορούσε να γίνει χωρίς να φύγουν παίκτες θα ήταν ιδανικό. Όλα, όμως, εξαρτώνται από τις δυνατότητες της ομάδας».
* Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα μετά από το ματς του περασμένου Σαββάτου και τα γεγονότα που ακολούθησαν;
«Η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει κανονικά, αλλά βλέπετε ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο πρωτάθλημα, μια-δύο αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν τον βαθμολογικό πίνακα. Με ένα σφύριγμα και νίκη μπορεί να βρεθείς στην πεντάδα, με ένα σφύριγμα και ήττα μπορεί να κινδυνεύσεις. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, η περίπτωση του Ντε Νίγκρις να εμφανίζεται ως φάση για κόκκινη κάρτα. Μην τρελαθούμε κιόλας. Για μένα δεν ήταν καν φάουλ. Στο ματς με τον Πανθρακικό κανείς δεν είδε το εκτός φάσης χτύπημα του αντιπάλου στον παίκτη μας, που ήταν ο ορισμός της κόκκινης κάρτας».
* Η ΑΕΛ κόντρα στον Άρη έδειξε ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο όχι μόνο με 11, αλλά και με 10 παίκτες. Ποια είναι η άποψή σας;
«Γενικώς η ομάδα έδειξε θετικά στοιχεία και στα προηγούμενα ματς. Κάνει σταθερά βήματα προόδου, αλλά θεωρώ ότι έχει κι άλλα περιθώρια. Ταυτόχρονα, όμως, με τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, θα πρέπει να έρχονται και τα αποτελέσματα. Ναι μεν, είμαστε ευχαριστημένοι από τις εμφανίσεις στα τελευταία ματς, αλλά αν δεν παίρνουμε τους βαθμούς, τότε υπάρχει πρόβλημα».
* Ένα σχόλιο για τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ με αφορμή την αντιμετώπισή της από τη διαιτησία.
«Η διοίκηση πήρε θέση και δε νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Η ψαλίδα έχει μικρύνει. Οι διαιτητές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί με μια απόφασή τους μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα μιας ομάδας».
* Μπορούν στην παρούσα φάση να οριοθετηθούν οι στόχοι της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα;
«Με τον βαθμολογικό πίνακα της Super League να έχει αυτή την εικόνα, για τι στόχους μπορούμε να μιλήσουμε; Η ομάδα γίνεται διαρκώς καλύτερη κι αυτό είναι φανερό. Να κρατήσουμε αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα σε αγωνιστικό επίπεδο και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Το γεγονός ότι παρουσιάζουμε αρκετά διαστήματα καλού ποδοσφαίρου, δείχνει ότι έχουμε δυνατότητες ως ομάδα. Και στο τομέα της φυσικής κατάστασης είμαστε σαφώς βελτιωμένοι κι αυτό φάνηκε έντονα κόντρα στον Άρη».
* Ο Κάσας είναι σε θέση να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο κόντρα στην ΑΕΚ;
«Την ΑΕΚ δεν θα την παίξουμε μέσα στην περιοχή της. Στην αρχική μου σκέψη είναι ένα πιο ευέλικτο σχήμα».
* Σας φοβίζει κάτι ενόψει ΑΕΚ;
«Όχι. Το μόνο που θέλω είναι να δουλέψουμε ότι ίδιο καλά και τις επόμενες ημέρες. Η ΑΕΚ δημιουργεί σε κάθε αγώνα ίσως τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος. Αν ήταν πιο αποτελεσματική, θα είχε περισσότερους βαθμούς. Μέχρι στιγμής έχει παίξει πολύ καλύτερα από αυτό που δείχνει η βαθμολογική της θέση».
* Ποιο είναι το αδύνατό της σημείο;
«Η μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Εμφανίζει πολλούς ποδοσφαιριστές στην επίθεσή της, με συνέπεια να δημιουργούνται κενά πίσω. Πάντως, της έχει στοιχίσει το γεγονός ότι δεν τελειώνει εύκολα τις φάσεις που δημιουργεί».
* Έχετε καταλήξει στον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα αποχωρήσουν;
«Θα εξαρτηθεί από τι δυνατότητες θα έχουμε ως ομάδα. Θα είναι καλό αν μπορέσουμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές χωρίς να διώξουμε, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Το θέμα είναι, πρωτίστως, να βρούμε αυτούς που θέλουμε να φέρουμε».
* Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο προτιμήσατε την αγορά του Βελγίου. Θα γίνει το ίδιο και τον Ιανουάριο;
«Κοιτάμε να βρούμε καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν μας απασχολεί η αγορά από την οποία προέρχονται, εάν είναι το Βέλγιο ή η Ολλανδία».
* Επιθετικό η ομάδα θα αποκτήσει σίγουρα;
«Θα δούμε. Χρειαζόμαστε 3-4 ποδοσφαιριστές, πλην του τερματοφύλακα».
* Παλαιότερα είχατε κάνει αναφορά στην ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας στο τμήμα σκάουτινγκ. Έχουν γίνει βήματα στον συγκεκριμένο τομέα;
 «Σίγουρα έχουμε βελτιωθεί, αλλά μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα βήματα. Προσπαθούμε να στέλνουμε ανθρώπους για να παρακολουθούν από κοντά υποψήφιους στόχους. Γιατί συνήθως μαζί με τις πληροφορίες που συλλέγεις, σου στέλνουν dvd με τους καλύτερους αγώνες που έχει κάνει ο ποδοσφαιριστής, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να κάνεις λάθος εκτίμηση για τις δυνατότητές του. Αν υπάρχει καλή οργάνωση σε ένα τμήμα σκάουτινγκ τέτοιου είδους λάθη μπορούν να ελαχιστοποιούνται. Αυτή, άλλωστε, είναι και η διαφορά ανάμεσα στις ελληνικές και τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Υπάρχει βελτίωση στην ομάδα μας στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα από τη μια στιγμή στην άλλη».
*Ένα σχόλιο για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.
«Δε νομίζω ότι έχει αξία να επανέλθουμε. Είναι σαν να έχουμε χάσει έναν δικό μας άνθρωπο και να το θυμίζουμε στους εαυτούς μας κάθε μέρα. Δεν αλλάζει κάτι. Πάει αυτό. Πέρασε. Τελείωσε. Μας στενοχώρησε όλους πολύ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και σε εκείνο το ματς υπήρχαν ειδικές συνθήκες που ήταν για ακόμη μία φορά εναντίον μας».
* Η ΑΕΛ ήδη ξεκίνησε να κινείται στο μεταγραφικό παζάρι. Κατά πόσο εφικτός είναι ο στόχος να έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου;
«Θα είναι καλό αν το μπορέσουμε. Κι αν κάποιοι ποδοσφαιριστές αποκτηθούν τελευταία στιγμή είναι προτιμότεροι να είναι ενεργοί για να μπορέσουν να μπουν αμέσως στην ομάδα. Γιατί αν έρθει κάποιος τον Γενάρη και χρειάζεται ένα μήνα για να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, τότε θα είναι πρόβλημα. Είχαμε στην ομάδα μας παραδείγματα παικτών που ήρθαν την τελευταία στιγμή και χρειάστηκαν σχεδόν ένα μήνα για να συνέλθουν. Γιατί στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου δεν μπορείς να δουλέψεις όπως θέλεις στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Για παράδειγμα, ο Ντε Νίγκρις, όσο περνάει ο χρόνος θα γίνεται πολύ καλύτερος».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass