ΦΕΤΟΣ Η ΑΕΛ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ...

Ως εδώ και μη παρέκει με τη διαιτησία...

* Π. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ: «ΟΥΤΕ ΦΑΟΥΛ Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ» * Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2009 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:38
Ο Ηλίας Σπάθας δεν ήταν ο πρώτος αλλά ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος που φέτος αδίκησε στην ΑΕΛ και η ομάδα αναγκάζεται να βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα που είναι πέρα για πέρα πλασματική μια και η Λαρισινή ομάδα θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον πέντε βαθμούς περισσότερο που θα την έφερνε στην τρίτη θέση. Ακόμα και με ομάδες Β’ εθνικής όπως ο Ολυμπιακός Βόλου στο κύπελλο Ελλάδας (η λαρισινή ομάδα αποκλείστηκε χάνοντας με 2-1 η διαιτησία πάλι ήταν σε βάρος των «βυσσινί»).
Ο Σπάθας στον προχθεσινό αγώνα ΑΕΛ-Άρη 2-2 ήταν ο κύριος υπεύθυνος που η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη καθώς στο 43’ την άφησε με δέκα παίκτες με άδικη αποβολή του Μεξικάνου Αντόνιο Ντε Νίγκρις σε μία μονομαχία με τον Φερνάντεζ στη μεσαία γραμμή. Χαρακτηριστικό το χθεσινό σχόλιο του καθηγητή διαιτησίας Περικλή Βασιλάκη: «Στη μονομαχία Ντε Νίγκρις και Φερνάντεζ δεν υπάρχει καμία παράβαση δεν είναι ούτε φάουλ. Για να υπάρχει αποβολή πρέπει να υπάρχει κάποια παράβαση που στη φάση αυτή δεν υπάρχει».
Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ έμεινε ένα ολόκληρο ημίχρονο με δέκα παίκτες πίεσε και αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα ενώ είχε και ένα σουτ στο δοκάρι με τον Ρομέου.
Και επειδή ο Σπάθας δεν είναι ο μοναδικός που έχει αδικήσει την ΑΕΛ ας θυμίσουμε λίγο τα φετινά διαιτητικά λάθη (η ειρωνεία είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κατά των αντιπάλων με εξαίρεση μία φάση που έγινε στο παιχνίδι Ξάνθης-ΑΕΛ σε ένα μαρκάρισμα του Μελίσση στον Πόι...):
 1η αγωνιστική (Αστέρας-ΑΕΛ 0-0): Μη καταλογισμός πέναλτι σε ανατροπή του Αμπουχατζίρα στο β’ ημίχρονο
 2η αγωνιστική (ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-2): Μη καταλογισμός πέναλτι σε χέρι του Μέλμπεργκ στο 0-1 και μη αποβολή του Πάντου, ο οποίος έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.
 3η αγωνιστική (ΑΕΛ-Ατρόμητος 2-2): Μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Καλαντζή να ξεκινάει από θέση οφσάιντ.
 4η αγωνιστική (Ηρακλής-ΑΕΛ 2-1): Ακύρωση κανονικού γκολ του Νταμπίζα ως επιθετικό φάουλ, με το οποίο θα άνοιγε το σκορ.
 7η αγωνιστική (ΑΕΛ-Ξάνθη 2-0): Ακύρωση κανονικού γκολ του Ντε Νίγκρις ως οφσάιντ στο 60΄ με το σκορ στο 1-0.
 8η αγωνιστική (Πανθρακικός-ΑΕΛ 1-3): Μη αποβολή του Όρακ των γηπεδούχων για εκτός φάσης χτύπημα στον Ααράμπ, ενώ ο αγώνας βρισκόταν στο 0-0 και μη καταλογισμός πέναλτι σε ανατροπή του Αμπουχατζίρα στο 0-3, η οποία απέφερε την πρώτη από τις δύο κίτρινες του Ισραηλινού.
 9η αγωνιστική (ΑΕΛ-Άρης 2-2): Αυστηρή αποβολή του Ντε Νίγκρις για «εσκεμμένο» χτύπημα σε διεκδίκηση της μπάλας και μη αποβολή του Φερνάντες ο οποίος στην ίδια φάση διαπληκτίστηκε με αντιπάλους, διαμαρτυρήθηκε με χειρονομίες, κλώτσησε μπάλες προς την κερκίδα και έβρισε τους διαμαρτυρόμενους φιλάθλους
 Κύπελλο Ελλάδος (Ολυμπιακός Β. - ΑΕΛ 2-1): Αυστηρή αποβολή του Νταμπίζα με απευθείας κόκκινη, παρότι βρήκε καθαρά μπάλα (όπως υποστηρίζουν οι «βυσσινί») στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Κοντέωνα, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε την πολιτική να μην διαμαρτύρεται ποτέ για τις άσχημες διαιτησίες αλλά αντίθετα ο πρόεδρός της Κωστής Πηλαδάκης όποτε ευνοείται να βγαίνει να το λέει και παρακινούσε να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι πρόεδροι της Σούπερ Λίγκα. Αλλά φαίνεται ότι ο μοναχικός δρόμος του Πηλαδάκη θεωρείται ως αδυναμία και πλέον οι διαιτητές αρχίζουν ο ένας μετά τον άλλο να αδικούν τη λαρισινή ομάδα.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ομάδα είναι αρχικά βαθμολογικά καθώς τη στερούν βαθμούς ενώ επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία των παικτών που βλέπουν ότι για να κερδίζουν ακόμα και αν παίζουν καλά θα πρέπει να νικάνε και τον διαιτητή ενώ όταν παίζουν άσχημα ακόμα και όταν ευνοούνται από την εξέλιξη του παιχνιδιού έρχεται ο διαιτητής και βοηθάει τους αντιπάλους τους.
ΜΟΝΟ Η ΣΩΤΗΡΙΑ...
Και όταν ρωτήθηκε από έναν καλό συνάδελφο ο Ουζουνίδης τι στόχο μπορεί να έχει η ομάδα η λογική απάντηση που θα μπορούσε να δώσει είναι ότι με τέτοιες διαιτησίες η ομάδα το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι η παραμονή στην κατηγορία και τίποτα άλλο. Και αν υπολογίσουμε και το δύσκολο πρόγραμμα που έχει η ομάδα και την κόντρα διαιτησία τότε ακόμα και αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί δύσκολα ανεξάρτητα από την ποιότητα των παικτών της ομάδας και την εμφάνιση κόντρα στον Άρη που έφερε πολλά χαμόγελα στους Λαρισαίους φιλάθλους.
Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ
Ο Φερνάντεζ του Άρη που ήταν ο πρωταγωνιστής στην αποβολή του Αντόνιο Ντε Νίγκρις άκουσε παράπονα από τον πάγκο της ΑΕΛ και ειδικά από τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Κωνστάντο και ο παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τα επεισόδια που έγιναν στη συγκεκριμένη φάση πήγε και ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Κωνστάντο και εκείνος του έδωσε το χέρι.
Στη συνέχεια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο κ. Κωνστάντος επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή κ. Σπάθα που τον απέβαλε όπως είχε κάνει νωρίτερα και με τον προπονητή τερματοφυλάκων του Άρη Ουέλερσον.
Χθες ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ αναφερόμενος στη διαιτησία έκανε την παρακάτω δήλωση: «Δύο άδικες αποβολές σε διάστημα τριών ημερών, όχι μόνο αλλοίωσαν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας, αλλά μας αφαίρεσαν και τη δυνατότητα να βρισκόμαστε δυναμικά μέσα στη διεκδίκηση των στόχων μας».
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΙΝ
Χθες οι παίκτες της ΑΕΛ που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Άρη έκαναν χαλάρωμα ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.
Στην προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Μετίν που είχε άδεια ενώ για σήμερα ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης έχει προγραμματίσει ρεπό.
Στο παιχνίδι της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί από τώρα να υπολογίζει τους τιμωρημένους Ντε Νίγκρις και Τουάμα (τέσσερις κίτρινες κάρτες).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass