ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ 2013

Εμπιστοσύνη από τον Αντάντι

ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: «ΕΤΟΙΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2012»

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2009 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:37
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Τη Λάρισα (και το Βόλο...) επισκέφθηκε η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων με επικεφαλής τον πρόεδρο Αμάρ Αντάντι και τον γραμματέα Ισίδωρο Κούβελο για να δούνε τις εγκαταστάσεις που συνδέονται με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που θα γίνουν στις δύο θεσσαλικές πόλεις.
Η επίσκεψη που είχε για οικοδεσπότη το δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη και παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κέλλας, Σπύρος Μπαρμπούτης, Χρήστος Τερζούδης, Βάιος Κυριτσάκας, Κώστας Σαμουρέλης, ο πρώην βουλευτής Κώστας Αγοραστός που ήταν ο εισηγητής του νομοσχεδίου για τους Μεσογειακούς Αγώνες  ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ Γιάννης Οικονόμου, τα Λαρισινά μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Θανάσης Μητσιός, Αγγελική Βενέτη και τα στελέχη του Δήμου Ιωάννα Μαλτέσιου (διευθύντρια), Γιώργος Οικονομίδης(διευθυντής προγραμματισμού), Βάσω Οικονόμου (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) και Άρης Γαλάτος (υπεύθυνος Τύπου).
Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που λόγω συνεδρίασης στο Βόλο καθυστέρησαν κατά μισή ώρα, ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στη Λάρισα από το στρατόπεδο Τζήμα που θα γίνει το Μεσογειακό Χωριό στη συνέχεια έκαναν μια διέλευση εξωτερικά από το κλειστό της Νεάπολης, το γήπεδο της ΑΕΛ, το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Ιππικό κέντρο για να γίνει μία στάση στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο και συγκεκριμένα στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων και το κλειστό του Αλκαζάρ (εκεί ξεναγήθηκαν από τον αντιπρόεδρο Θανάση Κοντοθανάση, το μέλος της επιτροπής διοίκησης Νίκο Μπέτσιο και τη διευθύντρια Κατερίνα Γαλάρα) όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες πάλης, άρσης βαρών των Μεσογειακών Αγώνων).
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης της εκτελεστικής επιτροπής ήταν ο «Μύλος 1927» όπου ο κ. Τζανακούλης έδειξε το γραφείο των Μεσογειακών ενώ η επίσκεψη τελείωσε με δείπνο της δημοτικής αρχής προς την εκτελεστική επιτροπή στο κοσμικό κέντρο «Φρούριο».
ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι μίλησε για την επίσκεψή του στη Λάρισα και τόνισε τα εξής: «Χαίρομαι που έρχομαι σε σύντομο χρονικό διάστημα ξανά στη Λάρισα και βλέπω ότι γίνονται προετοιμασίες εντατικές για τους Αγώνες και τα έργα προχωράνε.
Δεν ανησυχώ γιατί οι Έλληνες στην Ολυμπιάδα του 2004 έστω και την τελευταία στιγμή τα πρόλαβαν όλα και κατάφεραν να ανταποκριθούν με μεγάλη επιτυχία.
Βλέπω τους δύο δημάρχους της Λάρισας και του Βόλου ενθουσιώδεις και αυτό είναι σημαντικό για την επιτυχία των Αγώνων».
Σε ερώτηση αν είναι ευχαριστημένος από την οργανωτική επιτροπή δήλωσε: «Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία αλλά χρειάζεται επαναβεβαίωση της οργανωτική επιτροπής(σ.σ. λόγω αλλαγής της κυβέρνησης) ώστε να γίνουν ακόμα περισσότερο χρήσιμοι και να δουλέψουν με μεγαλύτερο ηθικό. Δουλεύουν πάρα πολύ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους Αγώνες»
ΕΤΟΙΜΑ ΤΟ 2012
Δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης που είπε τα ακόλουθα: «Χαιρόμαστε που υποδεχόμαστε τον κ. Αντάντι για δεύτερη φορά στη Λάρισα μέσα σε ένα μήνα και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στην μεγάλη πρόκληση που διεκδικήσαμε και πετύχαμε να αναλάβουμε τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς και πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2012 θα είναι έτοιμες όλες οι εγκαταστάσεις».
 
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΔΕΜΑ ΣΤΗΝ «Ε»
Ισίδωρος Κούβελος: Συνέχεια
στο έργο των Μεσογειακών...          
«ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ»
«ΛΑΒΑΜΕ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ»
Του Σωτ. Κέλλα
Στη Λάρισα βρέθηκε και ο γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ισίδωρος Κούβελος που ήταν και πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013.
Ο κ. Κούβελος μίλησε στην «Ε» για πολλά και διάφορα θέματα σε σχέση με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και το πρώτο είναι αν υπάρχει καθυστέρηση. Μας απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι τους τελευταίος μήνες λόγω των εκλογών υπάρχει μια στασιμότητα αλλά πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να δώσει συνέχεια στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας.»
*Ποια προβλήματα υπάρχουν;
 «Τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι τα Μεσογειακά Χωριά , η μαρίνα του Βόλου για το άθλημα της ιστιοπλοΐας και η Κάρλα. Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν. Εμείς εισηγηθήκαμε να γίνουν τρία ακόμα αθλήματα και αν το κόστος δεν είναι απαγορευτικό θα διεξαχθούν το μπάντμιντον, το TAE KWON DO και το θαλάσσιο σκι σαν άθλημα επίδειξης. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει είναι να στελεχωθεί η οργανωτική επιτροπή και να ξέρει με ποιον μιλάει η ΔΕΜΑ και σε ποιόν τομέα. Δεν μπορούν να μην υπάρχουν υπεύθυνοι».
*Πήρατε στη συνεδρίασή σας κάποιες σημαντικές αποφάσεις;
«Το 2011 θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο μεγάλες εκδηλώσεις κυρίως πολιτιστικές για τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από την καθιέρωση των Μεσογειακών Αγώνων. Θα συνδυαστούν και με τη γενική συνέλευση της ΔΕΜΑ όπου θα αναδειχθεί η πόλη που θα αναλάβει τη διοργάνωση του 2017».
*Υπήρξε και μία ενημέρωση της ΑΕΛ σχετικά με το γήπεδο που κατασκευάζει και θέτει σε κίνδυνο την κατασκευή του αν δεν τηρηθούν αυτά που είχε δεσμευθεί η πολιτεία.
«Μίλησα με τον κ.Πηλαδάκη, τον πρόεδρο της ΑΕΛ και με ενημέρωσε σχετικά για την υπόσχεση που πήρε από την Πολιτεία. Ενημερωθήκαμε ως ΔΕΜΑ και θεωρώ ότι θα συζητηθεί με τη νέα ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού. Πιστεύω ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες και τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα που εμπλέκονται στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013».        
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Επιστολή της ΑΕΛ στη ΔΕΜΑ            
ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ
Επιστολή παρέδωσε ο γενικός διευθυντής διοίκησης της ΑΕΛ Γιάννης Τζήμας στον πρόεδρο της ΔΕΜΑ κ. Αντάντι, στον γραμματέα κ. Κούβελο, στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2013 κ. Ερωτόκριτο Νεόφυτο και τη διευθύνουσα σύμβουλο κ.Φανή Κουτρουμπά.
Στη επιστολή αναφέρεται ότι το έργο του γηπέδου συνεχίζεται αλλά για να είναι έτοιμο σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα θα πρέπει να τηρήσει και τις υποσχέσεις που έχει δώσει η Πολιτεία και αναφέρονται στη συγκεκριμένη επιστολή. Πάντως στην επιστολή αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις-δεσμεύσεις να μην τελειώσει το γήπεδο.
Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ κ. Αντάντι σύμφωνα με πληροφορίες πληροφορηθείς την επιστολή της ΑΕΛ είπε ότι είναι εσωτερικό θέμα και δεν θέλει να το σχολιάσει ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος κ. Κουτρουμπά τόνισε ότι με δεδομένη την αλλαγή της κυβέρνησης και το κενό που υπάρχει στον αθλητικό χώρο δεν την επιτρέπουν να συζητήσει θεσμικά το θέμα. Πάντως δεσμεύεται ότι από τη στιγμή που θα διορισθεί Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού θα συζητήσει το θέμα που προέκυψε με στόχο να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Νεόφυτος είπε ότι θα εξετάσει και θα το μεταφέρει και αυτό στην πολιτική ηγεσία ενώ αποκάλυψε ότι έκανε και την πρώτη συζήτηση με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο.
 
Συζήτηση μεταξύ
Νεόφυτου-Γερουλάνου
Ο πρόεδρος τη οργανωτικής επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2013 συζήτησε με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 και ζήτησε να πληροφορηθεί τις προθέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού. Κατά πληροφορίες ο κ. Νεόφυτος είπε ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του υπουργού αν και ο ίδιος θα ήθελε να συνεχίσει το έργο του και μέχρι τώρα η επιτροπή δεν έχει δείξει κανένα κομματικό χαρακτήρα.     
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass