ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 2013

Με φόντο τους Μεσογειακούς Αγώνες

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΝΙΚΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΣ HELLENIC ΤΟΡΟΝΤΟ (3-0)

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2009 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:37
Άρωμα Μεσογειακών Αγώνων είχε η χθεσινή φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο στάδιο Αλκαζάρ ανάμεσα στους παλαίμαχους της ΑΕΛ και την αντίστοιχη ομάδα των Hellenic Τορόντο αφού οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων κατέθεσαν πρόταση για διοργάνωση στη Λάρισα, το καλοκαίρι του 2013, παγκοσμίου τουρνουά ποδοσφαίρου Απόδημου Ελληνισμού. Η διοργάνωση αυτή θα ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο προβολής των Μεσογειακών Αγώνων στον Απόδημο Ελληνισμό.
Την πρόταση αυτή κατέθεσαν χθες το πρωί στην αντινομάρχη κ. Πρεζεράκου εκπρόσωποι των δύο ομάδων σε συνάντηση που είχαν.
«Επισκεφθήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) την αντινομάρχη κ. Πρεζεράκου και της μεταφέραμε ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων μια ιδέα των παλαιμάχων της ΑΕΛ και του Hellenic Τορόντο που αφορά στη διοργάνωση παγκόσμιου τουρνουά ποδοσφαίρου Απόδημου Ελληνισμού στην πόλη της Λάρισας» δήλωσε ο γ. γραμματέας των παλαιμάχων της ΑΕΛ, Ηλίας Σελιώνης και συνέχισε:
«Στο πλαίσιο λοιπόν της προβολής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 προτείνουμε τη διοργάνωση αυτού του τουρνουά με στόχο να μετατραπεί σε θεσμό ξεκινώντας από τη Λάρισα και στη συνέχεια να επεκταθεί σε άλλες πόλεις του εξωτερικού όπου υπάρχει Απόδημος Ελληνισμός.
Θα έχουμε συνεχείς επαφές με τους παλαίμαχους από το Τορόντο που είναι πιο έμπειροι σ’ αυτά τα θέματα και με τη συνδρομή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Λαρισαίων αλλά και της ΓΓΑ θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε αυτήν την ιδέα.
Πιστεύω ότι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να υποστηρίζονται από την πολιτεία γιατί έχουν καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα. Άλλωστε αυτός ήταν και είναι ο σκοπός του συλλόγου παλαιμάχων της ΑΕΛ δηλαδή η συμμετοχή σε κοινωνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις. Τον επόμενο για παράδειγμα μήνα θα δώσουμε έναν αγώνα για τα παιδιά της «Φλόγας» με νεοπλασματικές ασθένειες» κατέληξε ο κ. Σελιώνης.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι όπως και πριν από δύο χρόνια έτσι και χθες οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ επικράτησαν των αντιπάλων τους μόνο που αυτή τη φορά το σκορ ήταν 3-0.
Τα γκολ για τους «βυσσινί» πέτυχαν οι Τζιότζιος στο 7’, Ζιώγας στο 47’ και Σταματίου στο 67’, ενώ η ομάδα του Τορόντο είχε ένα δοκάρι στο 55’ με τον Μαρολαχάκη.
Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Αντ. Βαλιώτης, Κορέστης, Χρ. Παπαδημητρίου ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Γκόλιας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χθεσινός αγώνας διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας με τη συμπαράσταση του ΕΑΚΛ και του ΑΟΔΛ.
Στο στάδιο Αλκαζάρ βρέθηκαν χθες μεταξύ άλλων η αντινομάρχης κ. Πρεζεράκου η οποία είχε μία σύντομη ομιλία με τα μέλη των δύο ομάδων, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ, Γιάννης Οικονόμου και ο αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΚΛ, Θανάσης Κοντοθανάσης.
HELLENIC ΤΟΡΟΝΤΟ: Παπαδόπουλος, Ριζάβας, Σκιαδάς, Μαρολαχάκης, Νίστας, Παπαδημητρίου, Τσαπραλής, Καποδόστριας, Καντάκης, Απ. Νιτσοτόλης, Ν. Νιτσοτόλης (Μιχαηλίδης, Μπακούσης, Παπαλαμπρόπουλος).
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ: Κυριακούλης, Τζιότζιος, Λιάπης, Παραφέστας, Γκόλαντας, Παπαντωνίου, Τσιτσιλής, Ζιάκας, Ντόσας, Ράμμος, Νασιάκος (Μπεριτζάς, Λόης, Βλαχούλης, Μ. Τσακμακίδης, Εμμανουήλ, Σταματίου, Σελιώνης, Γκαλίτσιος, Ζάμπας, Τσολάκης, Φ. Πλίτσης, Ζιώγας).
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ
Αναφερόμενοι στο χθεσινό παιχνίδι των παλαιμάχων της ΑΕΛ και των Hellenic Τορόντο παράγοντες των δύο ομάδων δήλωσαν μεταξύ άλλων ταέξής:
Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (αρχηγός Hellenic): Με μεγάλη χαρά είμαστε στην όμορφη Λάρισα για έναν αγώνα ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη όλων των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ που έφυγαν από τη ζωή. Με την ευκαιρία παράλληλα μεταφέρουμε το μήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο. Στην Ελλάδα θα μείνουμε 16 ημέρες. Αρχίσαμε από την Κύπρο, πήγαμε στη Θεσσαλονίκη ο επόμενος σταθμός μας ήταν η Αλεξάνδρεια Ημαθίας και τώρα στη Λάρισα. Στις 16 του μηνός έχουμε αγώνα με τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού και στις 19 με την αντίστοιχη ομάδα της Παναχαϊκής στην Πάτρα όπου εκεί ουσιαστικά τελειώνει η περιοδεία μας.
Το σημαντικό για μας είναι η γέφυρα επικοινωνίας που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε με την Ελλάδα γιατί αγαπάμε την πατρίδα μας. Με τον αθλητισμό μπορούμε να πετύχουμε πολλά και πιστεύουμε να τα καταφέρουμε».
ΣΠ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ (πρόεδρος Hellenic): «Εκ μέρους όλων των παικτών θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Λάρισα για την άψογη φιλοξενία της. Περάσαμε πολύ ωραία και την προηγούμενη φορά πριν δύο χρόνια γι’ αυτό ξαναήρθαμε και φέτος. Ευχόμαστε από την πλευρά μας να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία αυτή στο Τορόντο».
Τ. ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ (πρόεδρος παλαιμάχων ΑΕΛ): «Με χαρά δεχθήκαμε την πρόταση των φίλων ομογενών από το Τορόντο για τη διεξαγωγή αυτού του παιχνιδιού. Τους είχαμε φιλοξενήσει και πρόπερσι, υπάρχει ένας δεσμός φιλίας και οι σχέσεις μας έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό. Έτσι με τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων τιμούμε την ομογένεια και τον Απόδημο Ελληνισμό».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass