Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ

Γ. Τζήμας: Έχω επενδύσει στον αθλητισμό της πόλης

* ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ME ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2009 23:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:36
Χθες, στο γήπεδο των Δένδρων βρέθηκαν με καλές διαθέσεις και με αγάπη προς την ομάδα περίπου πενήντα φίλαθλοι, που θέλησαν να δουν τους παίκτες και να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης, καθώς η ομάδα μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν δεν έχει νίκη στα επίσημα παιχνίδια, αλλά και από την άλλη θέλησαν να δείξουν και τον προβληματισμό τους.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος που να εκπροσωπεί την Α.Ε.Λ. να μιλήσει μαζί τους τη στιγμή που κυοφορείται ότι αυτό το κομμάτι θα το αναλάβει ο Λαρισαίος Γιάννης Τζήμας.
Με την ευκαιρία της απουσίας της επίσημης Α.Ε.Λ. (σε διοικητικό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έπρεπε να γίνει από έναν διοικητικό) ρωτήσαμε τον Γιάννη Τζήμα τι γίνεται με την ανάληψη των καθηκόντων που θα αναλάβει όπως επίσημα διαρρέει η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί. Προφανώς πρέπει να τακτοποιηθούν μερικά θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως μας είπε και η μεγάλη δόξα του Γ.Σ.Λ., ο άνθρωπος του λαρισινού αθλητισμού με ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) βιογραφικά, καθώς ως αθλητής υπήρξε ο πρώτος σε συμμετοχές στην ομάδα του Γ.Σ.Λ., ως προπονητής ανέβασε τρεις ομάδες στην Α1, ενώ είναι και καθηγητής Φυσικής Αγωγής, δείγμα ότι δραστηριοποιείται μέσα στον αθλητικό χώρο, ενώ να αποκαλύψουμε ότι την αθλητική του καριέρα την ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο ,παίζοντας σε ομάδες ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Ο Τζήμας μας αποκάλυψε ότι είναι θέμα χρόνου να αναλάβει τη θέση του διευθυντή των γραφείων της ομάδας και το πρώτο που τον ρωτήσαμε είναι γιατί αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση.
Μας είπε: «Έχω επενδύσει στον αθλητισμό της Λάρισας και γενικότερα στην πόλη που έχω γεννηθεί και σε ό,τι συνδέεται με αυτήν. Μου δόθηκε η ευκαιρία πολλές φορές να φύγω ακόμα και φέτος έχοντας αρκετές προτάσεις από ομάδες με δεδομένες τις επιτυχίες που είχα ως προπονητής. Δεν το έκανα γιατί πιστεύω ότι ως Λαρισαίος βοήθησα την πόλη, βοηθήθηκα από αυτή και γενικά δημιουργήθηκε μια αμφίδρομη σχέση στηριζόμενη στην προσπάθεια όλων για την ανάπτυξη της Λάρισας και την αλματώδη άνοδο του αθλητισμού στην πόλη που εκφράζεται με τις πολλές ομάδες στις εθνικές κατηγορίες, την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων και τις πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται με κορυφαία το γήπεδο της Α.Ε.Λ.
Μ’ αρέσουν οι ρυθμοί της πόλης, μ’ αρέσει το αθλητικό γίγνεσθαι και θέλω να ζω την καθημερινότητα παρέα με την οικογένειά μου, που για μένα έχει μεγάλη αξία. Για μένα τρόπος ζωής δεν είναι απλά ο αθλητισμός, αλλά ο λαρισινός αθλητισμός, που δίνει όραμα σε πολλά νέα παιδιά και το βλέπω και μέσα από την 15χρονη περίπου θητεία μου ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Ο λαρισινός αθλητισμός δημιουργεί πρότυπα στη νεολαία μας και η συνεχής άνοδός του βασίζεται στο μύθο που καλλιεργείται από γενιά σε γενιά. Και αν δεν «γεννήσει» αθλητές θα «γεννήσει» μία νέα γενιά φιλάθλων που θα έχουν τα ίδια οράματα με τις προηγούμενες.
Ο πρόεδρος της ομάδας, Κωστής Πηλαδάκης, γνωρίζοντας την παρουσία μου στα αθλητικά δρώμενα μου έκανε την άκρως τιμητική πρόταση να αναλάβω αυτή την υπεύθυνη θέση και βρισκόμαστε στη συζήτηση διαδικαστικών λεπτομερειών και γι’ αυτό δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση».
Ένα δεύτερο που είναι αρκετά ενδιαφέρον είναι να μάθουμε τις αρμοδιότητες που θα του αναθέσει ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης και τόνισε: «Θα αναλάβω ένα μεγάλο κομμάτι αρμοδιοτήτων συμπληρώνοντας τη λειτουργία της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. που δεν έχει καμία σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι και αναφέρομαι σε μεταγραφές, προπονητικό έργο και εκγύμνασης της ομάδας.
Σε όλα τα άλλα θα έχω ενεργό ρόλο και αναφέρομαι στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας όπως για παράδειγμα η οργάνωση των γραφείων, η διαχείριση του προσωπικού της ομάδας, η εκπροσώπηση της Π.Α.Ε. στις διάφορες εκδηλώσεις και το πιο βασικό κομμάτι θα είναι η καθημερινότητα στην επικοινωνία με τον φίλαθλο, τον πραγματικό «αιμοδότη» της ομάδας. Οι φίλαθλοι αποτελούν τη δύναμη της ομάδας και έχουν χρέος να έχουν και επαφή με την ομάδα.
Επίσης στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής του αθλητή ώστε να του παρέχουμε όλα τα εφόδια για την καλύτερη αγωνιστική εικόνα αλλά και να βοηθάμε στην επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων.
Το μεγαλύτερο όμως κίνητρο για μένα είναι ένα εκπληκτικό έργο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα που λέγεται ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.Λ. Το συγκεκριμένο έργο είναι σε εξέλιξη και συνδέεται με μία μεγάλη διοργάνωση που λέγεται Μεσογειακοί Αγώνες και στο συγκεκριμένο εγχείρημα δεν περισσεύει κανένας. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους τους Λαρισαίους».
Τέλος, μιλώντας για την απόφασή του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ο Γιάννης Τζήμας έδωσε τη συνολική διάσταση του αθλητισμού λέγοντας: «Ο αθλητισμός είναι ενιαίος. Σ’ όλες τις ομάδες που δούλεψα ως προπονητής είχα πολύπλευρο έργο, αφού ως γνωστόν στο μπάσκετ ο προπονητής είναι και τιμ μάνατζερ. Όλες οι αθλητικές ομάδες έχουν την ίδια οργάνωση και την ίδια φιλοσοφία. Από τη στιγμή που στο αγωνιστικό τμήμα έχει την πλήρη ευθύνη ο κ. Ουζουνίδης, στον οργανωτικό όλες οι ομάδες προσπαθούν να έχουν την καλύτερη εικόνα, μια και μπορεί ο κόσμος να μην γνωρίζει ότι σε μία ομάδα το 30% του προϋπολογισμού πηγαίνει εκτός του έμψυχου δυναμικού. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα που έχουν την ίδια δομή, είτε στο ποδόσφαιρο είτε στο μπάσκετ είτε στο βόλεϊ είτε στο πόλο.
Οι πλούσιες εμπειρίες μου ως αθλητής και ως προπονητής στο χώρο του αθλητισμού και οι πολύ καλές σχέσεις με τους Λαρισαίους φιλάθλους μου δίνει την πεποίθηση να πιστεύω ότι και στο νέο πόστο που αναλαμβάνω θα υπάρχει μια αμοιβαία συνεργασία, με μοναδικό στόχο την καλή πορεία της ομάδας. Και αυτό είναι το ζητούμενο, πώς η Α.Ε.Λ. θα βρει τον δρόμο των επιτυχιών, θα χαρίσει νέες χαρές στους Λαρισαίους φιλάθλους ώστε να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Και σ’ αυτόν τον αγώνα όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι».
Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα δίνουν το στίγμα των αρμοδιοτήτων του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψει. Σε μια δύσκολη εποχή για την Α.Ε.Λ. αποφασίζει να ταχθεί στην ομάδα και να βοηθήσει στην ανόρθωσή της. Αυτό που εγγυάται είναι οι πολλές ώρες εργασίας που θα αφιερώσει για τη λαρισινή ομάδα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass