ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΕΝΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Τα τρία «αγκάθια» για την Α.Ε.Λ.

* ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ * ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ-ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ * ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2009 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:31
Πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Α.Ε.Λ. και πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι η ομάδα μπορεί να βρεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού κάτι που θα δημιουργήσει άγχος και ανασφάλεια.Η λαρισινή ομάδα μέχρι τώρα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και στα επτά παιχνίδια που έδωσε (δύο για το Γιουρόπα Λιγκ και πέντε για τη Σούπερ Λίγκα) είχε λίγα καλά διαστήματα (το πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο Αθηνών, το δεύτερο ημίχρονο στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης και προχθές υπήρχε απλά προσπάθεια γιατί η ομάδα δεν έφθασε σε υψηλά επίπεδα...) και τα περισσότερα ήταν άσχημα.Δικαιολογημένα κάποιοι ψάχνουν να βρουν τι φταίει και δεν λείπουν και καχύποπτοι που μπορεί να σκέφτονται οτιδήποτε για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που στο πλαίσιο μιας συνεχούς φημολογίας μπορεί να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα.
Αυτή τη στιγμή η Α.Ε.Λ. έχει τρία σημαντικά προβλήματα, το πρώτο είναι οι τραυματισμοί και χθες είναι χαρακτηριστικό ότι έξι παίκτες δεν συμμετείχαν στη χθεσινή πρωινή προπόνηση με τους τρεις να έχουν τεθεί ήδη νοκ άουτ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου (Ιγγλέσιας, Αμπουχατζίρα και Βενετίδης), ενώ τρεις είναι αμφίβολοι (Γιαννακόπουλος πρόβλημα στο πέλμα, Τουάμα πρόβλημα στη μέση και Μάλαρτζ πρόβλημα στο κεφάλι).
Το δεύτερο είναι η διαιτησία καθώς η ομάδα μέχρι τώρα από τα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει έχει αδικηθεί στα τέσσερα και σε όλα υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν της δόθηκαν πέναλτι στους αγώνες με Ολυμπιακό και Γιάννινα, μέτρησε γκολ του Ατρομήτου από θέση οφσάιντ σε βάρος της λαρισινής ομάδας, ενώ ακυρώθηκε κανονικά τέρμα της Α.Ε.Λ. στον αγώνα με τον Ηρακλή και στον τομέα αυτό η διοίκηση πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα.
Το άλλο πρόβλημα είναι τα μαρκαρίσματα κυρίως των επιθετικών και μεσοεπιθετικών παικτών. Η Α.Ε.Λ. στα περισσότερα παιχνίδια φαίνεται να έχει μία ομάδα μοιρασμένη στα δύο κομμάτια του γηπέδου το ένα να βρίσκεται στην άμυνα και το άλλο στην επίθεση.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Στον αγώνα με τα Γιάννινα υπήρξε τρέξιμο περισσότερο, μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά δεν φθάνει αυτό. Και το τρέξιμο φάνηκε κυρίως από τον Ααράμπ και την έκπληξη που λεγόταν Βλασόπουλος.
Γενικά με εξαίρεση κάποια λάθη από τη δεξιά πλευρά (ειδικά στην τελευταία φάση που εκτέθηκαν Μπουκουβάλας και Ααράμπ) και ένα μη μαρκάρισμα του Ντε Νίγκρις πάνω στον Μαϊστόροβιτς, που δύο φορές στη αρχή του παιχνιδιού βρέθηκε απειλητικά προς την εστία του Μάλαρτζ η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν καλή. Θα σταθούμε στην πολύ καλή συνεργασία Νταμπίζα και Μελίσση αλλά και στον Κατσιαρό που δείχνει πάντα ετοιμοπόλεμος.
Βοήθησαν όμως και τα δύο αμυντικά χαφ ο Ααράμπ και ο Βλασόπουλος (ο τελευταίος αν είχε και λίγο συμμετοχή στην επιθετική λειτουργία θα μιλούσαμε για έναν υπερπλήρη παίκτη σε μικρή ηλικία που θα έπρεπε να καθιερωθεί άμεσα στην ομάδα καθώς αποτελεί σημαντική επένδυση).
Ο Τουάμα πήγε καλά και φάνηκε με τα σουτ που έκανε αλλά από κει και πέρα υπήρχαν προβλήματα.
Οι επιθετικοί πρέπει να μαρκάρουν και χωρίς φάουλ αλλά το πιο βασικό να σκοράρουν κάτι που έχει κάνει από μία φορά ο Μετίν και μια ο Αμπουχατζίταρ (δεν έπαιζε χθες) στα επτά φετινά παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα. Ο Γιαννακόπουλος είχε όρεξη ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος αλλά όλοι θέλουν από έναν τέτοιο παίκτη με εγνωσμένη αξία και το κάτι παραπάνω ενώ σύντομα θα αυξηθούν και οι απαιτήσεις από το Μεξικανό Αντόνιο Ντε Νίγκρις που ήδη έχει ένα μήνα στην ομάδα.
Πάντως προχθές σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι δύο αναγκαστικές αλλαγές του Μάλαρτζ και του Βενετίδη που υποχρέωσαν τον Ουζουνίδη να αλλάξει όλο τον προγραμματισμό για το παιχνίδι (δεν μπόρεσε να διαχειριστεί κάποιους παίκτες που είχαν προβλήματα τραυματισμών).
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΗΛΑΔΑΚΗ - ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ
Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε συζήτηση μεταξύ του πρόεδρου της ομάδας Κωστή Πηλαδάκη και του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι μίλησαν για την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα από τη διαιτησία τη φετινή σεζόν. Ο κ. Πηλαδάκης έλεγε ότι θα παρθούν τα μέτρα που χρειάζεται καθώς βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα ενώ αρχικά πίστευαν όλοι ότι ήταν συμπτωματικά γεγονότα.
Χθες αθλητικό σάιτ ανέφερε ότι συζήτησαν για τα μεταγραφικά, αλλά δεν νομίζουμε να έγινε προς το παρόν κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι ο πρόεδρος αν δεν πίστευε στις επιλογές του καλοκαιριού δεν θα είχε πρόβλημα να δηλώσει δημόσια ότι μπορεί να έγιναν λάθη και να διορθωθούν τον Ιανουάριο. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έγινε δείχνει στήριγμα στους παίκτες ανεξάρτητα από το αν φαίνεται ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Αλλά μέχρι τη μεταγραφική του Ιανουαρίου υπάρχουν πολλά παιχνίδια και αυτό που ζητάει ο κ. Πηλαδάκης από τους παίκτες είναι να υπάρχει προσπάθεια.
Από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. μάλιστα εξέφρασαν την ικανοποίηση για την στάση του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια του προχθεσινού παιχνιδιού αλλά και μετά το τέλος του αγώνα και πιστεύουν ότι ο κόσμος εκτιμάει την προσπάθεια των παικτών όταν παίζουν για το καλύτερο αλλά δεν θα γίνει το ίδιο αν είναι αδιάφοροι.
ΣΗΜΕΡΑ ΡΕΠΟ
Χθες οι παίκτες της Α.Ε.Λ. προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη το πρωί ενώ σήμερα έχουν ρεπό. Το ρεπό το έδωσε ο προπονητής προφανώς για να ηρεμήσουν ψυχολογικά καθώς το άγχος είναι φανερό (και πώς να μην υπάρχει όταν η ομάδα δεν έχει κερδίσει εδώ και 13 επίσημα συνεχόμενα παιχνίδια...).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass