ΝΕΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Το άγχος..... «σκοτώνει» την ΑΕΛ

*ΙΣΟΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (0-0). ΝΕΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ.... *ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ *ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2009 0:48 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:31
 Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Δεκατρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη έχει η ΑΕΛ (επτά φετινά) και χωρίς «τρίποντο» στο Αλκαζάρ από τις 28 Φεβρουαρίου, κάτι που έχει δημιουργήσει άγχος στη λαρισινή ομάδα και πλέον αυτό γίνεται φανερό σε κάθε παιχνίδι. Χθες στο Αλκαζάρ επί ένα ημίχρονο ήταν φανερό ότι η ομάδα ήταν «τρακαρισμένη» και έψαχνε προσανατολισμό ενώ σαν να μην έφθανε αυτό υπήρχαν και πολλά προβλήματα τραυματισμών (Μάλαρτζ και Βενετίδης έγιναν αναγκαστικές αλλαγές) αλλά και μια διαιτησία (Σπάθας) που κάθε άλλο παρά ευνοϊκή ήταν... Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-0 κάτι που σημαίνει ότι για αρκετό διάστημα η ΑΕΛ θα ... φλερτάρει με τη ζώνη του υποβιβασμού (αυτή είναι η πικρή αλήθεια) ενώ όσο η ομάδα θα μένει χωρίς νίκη θα αυξάνονται οι φωνές Λαρισαίων φιλάθλων που ζητάνε μέτρα από τη διοίκηση (κάτι που έγινε και χθες με την παρουσία διακοσίων περίπου φιλάθλων έξω από τη Θύρα-3 που ζητούσαν να μάθουν και κάποιο παρασκήνιο - αν υπάρχει - από τους δημοσιογράφους).
Η ουσία είναι ότι η χθεσινή ΑΕΛ είχε πάθος κατά διαστήματα αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε να είναι σε... αποσύνθεση απόρροια των δύο αναγκαστικών αλλαγών ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της βελτιώθηκε ενώ το τρικ του Ουζουνίδη λίγο έλειψε να δώσει μια νίκη που δεν την άξιζαν οι «βυσσινί». Συγκεκριμένα έκανε αλλαγή τον παίκτη που έκανε πολλά χιλιόμετρα και ήταν αποκάλυψη το νεαρό Βλασόπουλο με τον Κάσας και στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα έκανε τις περισσότερες ευκαιρίες (αλλά και οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έχασαν μοναδική ευκαιρία για τέρμα).
Από δω και πέρα τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν για την ομάδα αν θέλει να βγει του χρόνου πάλι στην Ευρώπη που για μερικούς αυτός ο στόχος προκαλεί... ειρωνικό χαμόγελο (θα έχει μια ευκαιρία μόνο από το κύπελλο μετά) αλλά και αν μεγαλώσει το άγχος φοβούνται κάποιοι ότι θα γίνουν... «καρδιακοί» στο Αλκαζάρ.
Ο Ουζουνίδης αυτή τη στιγμή καλείται να βελτιώσει το υλικό ή για να ακριβολογούμε να «δέσει» τους παίκτες αλλά και να διαχειριστεί τις πολλές απουσίες που δημιουργούν οι τραυματισμοί (δεν υπολογίζονται και για το επόμενο παιχνίδι Ιγγλέσιας και Αμπουχατζίρα).
Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννενα με ένα «σφιχτό» κέντρο στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε μόνο για το αποτέλεσμα προσέχοντας την άμυνα και προσπαθώντας σε κάποια αντεπίθεση να πετύχει ένα τέρμα.     
Παράπονα για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι υπάρχει από τη διαιτησία καθώς στην ΑΕΛ υποστηρίζουν ότι δεν δόθηκε πέναλτι στο 87΄ σε ανατροπή του Γιαννακόπουλου από τον Βάντερσον.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι όπως ακριβώς έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις με τακτική 4-3-3 και με νέα πρόσωπα σε σχέση με τον προηγούμενο άτυχο αγώνα με τον Ηρακλή (η λαρισινή ομάδα ηττήθηκε στο Καυταντζόγλειο μετά από άσχημη εμφάνιση με 2-1) τους Μπουκουβάλα, Βλασόπουλο, Τουάμα, Ντε Νίγκρις και άλλαξε θέση τον Ααράμπ. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Μάλαρτζ, στην άμυνα είχε δεξιά τον Μπουκουβάλα, σέντερ μπακ τους Νταμπίζα, Μελίσση και αριστερά τον Βενετίδη.
Στη μεσαία γραμμή είχε ως αμυντικό χαφ τον Ααράμπ και λίγο πιο μπροστά τους Βλασόπουλο και Τουάμα ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Μετίν (αριστερά), Γιαννακόπουλος (δεξιά) και στην κέντρο ο Ντε Νίγκρις.
Από την άλλη ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννενα Γιώργος Παράσχος έπαιξε με 3-5-2 έχοντας τερματοφύλακα τον Ελευθερόπουλο, στην άμυνα τους Μαϊστόροβιτς, Κώτσιο, Βάντερσον στη μεσαία γραμμή είχε δύο αμυντικά χαφ τον Κούσα και τον Μπαλάφα ενώ πιο μπροστά ήταν η τριάδα Ντάσιος (δεξιά), Βαγγελής (στο μέσο) και Τζάνης (αριστερά) ενώ στην επίθεση ήταν οι Γεωργιάδης, Μπακαγιόκο.
Στην αρχή του παιχνιδιού η ΑΕΛ φάνηκε αγχωμένη και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι με αποτέλεσμα στο 12 να χάσουν μια διπλή ευκαιρία με τον Μαιστόροβιτς που έστειλαν και το μήνυμα ότι δεν ήρθαν για τουρισμό στο Αλκαζάρ.      
Η λαρισινή ομάδα άρχισε να γίνεται πιο προσεχτική αλλά αυτό που πρόσεχε ήταν η άμυνά της και βασίζονταν στα πολύ καλά μαρκαρίσματα που έκαναν τα δύο αμυντικά χαφ, Ααράμπ και Βλασόπουλος, αλλά και τα δύο σέντερ μπακ ο Μελίσσης με τον Νταμπίζα.
Στο μεταξύ σε ένα ημίχρονο ο Ουζουνίδης αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές λόγω τραυματισμού καθώς η ομάδα έχασε αρχικά τον Μάλαρτζ (17)και μετά το Βενετίδη (40) με αποτέλεσμα ο Ουζουνίδης να έχει περιορισμένες λύσεις για την συνέχεια.
Και όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν πολύ καλύτερη των αντιπάλων σ’ ένα νωθρό και άσχημο παιχνίδι αλλά η μόνη ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες ήταν η λαρισινή. Ο Κατσιαρός αποδείχθηκε πιο πολύτιμος από τον Βενετίδη και ο Τουάμα έδινε και αυτός σημαντικές επιθετικές βοήθειες. Ο Βλασόπουλος ήταν «μηχανάκι» αλλά ο Ουζουνίδης πήρε απόφαση να βάλει τον Κάσας για στήριγμα στον Ντε Νίγκρις και να δώσει πιο επιθετική πνοή στην ομάδα. Και λίγο έλειψε να δικαιωθεί αλλά ο Μετίν στο 80΄ αστόχησε από πλεονεκτική θέση ενώ στο 87΄ δε δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννακόπουλου από τον Βάντερσον.
Τελικά η ΑΕΛ στάθηκε και τυχερή η φάνηκαν οι ικανότητες του Σερεμέτ όταν ο Σλοβένος τερματοφύλακας απέκρουσε από κοντά σουτ του Ντάσιου.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σπάθα βρήκε την ΑΕΛ να έχει πολλά παράπονα από αυτόν αλλά και τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0 που πανηγυρίστηκε από του φιλοξενούμενους ενώ όσο οι «βυσσινί» δεν θα έχουν νίκη θα υπάρχουν «μουρμούρες».
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
5΄: Ο Τουάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.
12΄: Ο Τζάνης εκτελεί κόρνερ και ο Μαϊστόροβιτς σουτάρει μόνος μέσα στη μικρή περιοχή προς τα πίσω (!) και στην εξέλιξη της φάσης βρίσκεται μόνος προ του Μάλαρτζ αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ τον κερδίζει και κρατάει το μηδέν.
22΄: Μακρινό σουτ του Ντάσιου καταλήγει απελπιστικά άουτ.
24΄: Ο Μπουκουβάλας από δεξιά κάνει σέντρα και ο Ντε Νίγκρις πιάνει κεφαλιά αλλά ο Ελευθερόπουλος που ήταν σε καλή θέση μπλοκάρει την μπάλα.
38΄: Ο Τουάμα κάνει δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
54΄: Από καλή θέση ο Τουάμα κάνει σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
66΄:Σουτ του Ντε Νίγκρις λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Ελευθερόπουλος σε κόρνερ.
80΄: Ο Κατσιαρός από αριστερά αλλάζει το παιχνίδι προς τον Γιαννακόπουλο που τροφοδοτεί τον Μετίν που στο σημείο του πέναλτι ξεπερνάει τον Κούσα και βρίσκει χώρο για εύκολο σουτ αλλά η μπάλα πηγαίνει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
82΄:Εκτέλεση φάουλ από τον Σαϊτιώτη αποκρούει εντυπωσιακά ο Σερεμέτ.
90΄: Ο Μετίν εκτελεί φάουλ από καλή θέση αλλά η μπάλα βρίσκει στο «τείχος» και καταλήγει κόρνερ
90΄+2: Ο Μιχαλόπουλος κερδίζει σε μια μονομαχία τον Ααράμπ και από αριστερά τροφοδοτεί τον Ντάσιο αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο Σερεμέτ.   
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Μάλαρτζ ήταν καλός όσο έπαιξε όπως και ο Σερεμέτ που τον αντικατέστησε (ο τελευταίος κράτησε το μηδέν στο τέλος). Ο Μπουκουβάλας ήταν μέτριος όπως και ο Βενετίδης. Ο Κατσιαρός ήταν πολύ καλός και βοήθησε. Το δίδυμο Νταμπίζα-Μελίσση ήταν πολύ καλό. Ο Ααράμπ προσπάθησε σαν αμυντικό χαφ ενώ ο Βλασόπουλος ήταν ένα μεγάλο κέρδος. Ο Τουάμα φάνηκε στα δυνατά σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Γιαννακόπουλος έκανε βελτιωμένη αλλά όχι σπουδαία εμφάνιση ενώ ο Ντε Νίγκρις δεν πήρε μπαλιά. Ο Μετίν δε φάνηκε και ήταν μοιραίος παίκτης στο 80. Ο Κάσας όσο έπαιξε ήταν στήριγμα στην επίθεση χωρίς όμως να κάνει κάτι ιδιαίτερο.
Ο ΠΑΣ είχε για καλύτερους παίκτες τους Ελευθερόπουλο, Κώτσιο, Βάντερσον και Μαιστόροβιτς ενώ άρεσαν και οι Μπαλάφας, Κούσας.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Σπάθας (Πειραιά) αδίκησε την ΑΕΛ ειδικά στο μη καταλογισμό πέναλτι στο 87΄ στη ανατροπή του Γιαννακόπουλου από τον Βάντερσον. Επίσης σε πολλές φάσεις αδίκησε τη λαρισινή ομάδα. Ο βοηθός κ. Τρύφων(Δράμας) αδικαιολόγητα υπέδειξε οφσάιντ το Μετίν ενώ καλός ήτα ο βοηθός Γουργιώτης (Φθιώτιδας) 
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Τουάμα, Νταμπίζας, Κώτσιος, Μπακαγιόκο
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ (24΄ λ. τρ. Σερεμέτ), Μπουκουβάλας, Βενετίδης (40΄ λ. τρ. Κατσιαρός), Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Βλασόπουλος (76΄ Κάσας), Ντε Νίγκρις, Τουάμα, Μετίν, Ααράμπ, Μελίσσης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Μπαλάφας, Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Μπακαγιόκο (76΄ Σαϊτιώτης), Βαγγελής (51΄ Μιχαλόπουλος), Τζάνης, Βάντερσον, Γεωργιάδης (72΄ Στάθης).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2782, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ:26.040
 ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*ΠΡΙΝ τον αγώνα τα έλεγαν ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ Ζήση Γρηγορίου.
*ΜΑΘΑΜΕ από το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα και τις προτιμήσεις του Χρήστου Μελίσση. Δηλώνει φανατικά ερωτευμένος με τη γυναίκα του καθώς τη θεωρεί σύμβολο του σεξ ενώ του αρέσει να ακούει Τερζή και Γονίδη. Υποστηρίζει την Μπαρτσελόνα και του αρέσει να πηγαίνει διακοπές στην Μύκονο. Θα ήθελε να συναντήσει τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί και αναπολεί ως συμπαίκτη τον Βαγγέλη Μητσόπουλο με τον οποίο έπαιζαν μαζί στον Πανσερραϊκό. Θα ήθελε τώρα για συμπαίκτη τον Νίκο Λυμπερόπουλο και δεν θα ξεχάσει τον άτυχο αγώνα της ομάδας του με τον Ακράτητο που τότε έχασαν και την άνοδο στην Α΄ εθνική (υπήρξε παίκτης του Πανσερραικού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού).
*ΣΤΟΝ αγώνα και ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μισθός που είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υπήρξε και διοικητικό στέλεχος της ομάδας.
*ΣΤΟΝ πάγκο της ΑΕΛ στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν οι: Σερεμέτ, Ντέλσον, Σίμιτς, Κάσας, Ρομέου, Τριποτσέρης, Κατσιαρός ενώ στον πάγκο των φιλοξενούμενων οι Σικαλιάς, Ανδράλας, Σαϊτιώτης, Κοντογουλίδης, Μιχαλόπουλος, Κανακούδης, Στάθης.
*ΣΤΟΝ αγώνα και ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Αγοραστός που έκανε διάλειμμα από την προεκλογική εκστρατεία του για να δει την αγαπημένη του ομάδα μαζί με τον πρόεδρο της ΑΕΛ Κωστή Πηλαδακη.         
*ΜΕΓΑΛΗ αντιπροσωπεία της Αναγέννησης Καρδίτσας ήρθε να δει το παιχνίδι καθώς είδαμε τον πρόεδρο Διονύση Κωτούλα, τον τεχνικό Περικλή Αμανατίδη, το γενικό αρχηγό και πρώην παίκτη της ΑΕΛ Θωμά Κυπαρίσση και τρεις ακόμα πρώην παίκτες της ΑΕΛ που τώρα αγωνίζονται στην ομάδα της Καρδίτσας, οι Διγκόζης, Φέρστερ και Βέλα Τζούνιορ.
*ΠΕΡΙΠΟΥ πεντακόσιοι φίλαθλοι από τα Γιάννινα βρέθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι που βοήθησαν σημαντικά την ομάδα τους.
*ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ διάσειση υπέστη ο Μάλαρτζ στη φάση που συγκρούστηκε με τον Γεωργιάδη και πήγε στο Νοσοκομείο αλλά πριν τη λήξη του αγώνα επέτρεψε στο γήπεδο ενώ ο Βενετίδης που τραυματίστηκε έχει θλάση στον προσαγωγό. Επίσης προβλήματα τραυματισμών έχουν Ντε Νίγκρις, Γιαννακόπουλος και Μετίν.
*Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ διαιτησίας κ. Μαζαράκης στην έκθεσή του αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση στη Θύρα-3 από φίλαθλο με αφορμή τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του κ.Σπάθα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass