ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Απόλυτη ικανοποίηση Αντάντι

* ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: «ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012. ΤΟ 2011 ΘΑ ΓΙΝΕΙ TEST EVENT»

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2009 0:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:31
 Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις που θα εμπλακούν στους Μεσογειακούς του 2013 στη Λάρισα έκανε ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Αμάρ Αντόντι με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής τους αντιπροέδρους κ. Denis Masseglia που είναι πρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Mounir Sabet που είναι πρόεδρος της Αιγυπτιακής Ολυμπιακής Επιτροπής, τον ταμίας της ΔΕΜΑ, Κύπριο κ. Κίκη Λαζαρίδη και τη συνεργάτιδα του Προέδρου κυρία Sophie Metais.Στις εγκαταστάσεις τους ξενάγησαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και η διευθύνουσα σύμβουλος κ.κ. Ερωτόκριτος Νεόφυτος και Φανή Κουτρουμπά, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Μπαρμπόύτης, Χρ. Τερζούδης, Κων. Σαμουρέλης, τα λαρισινά μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ.κ. Θανάσης Μητσιός, Αγγελική Βενέτη, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων Γιάννης Οικονόμου και τα στελέχη του Δήμου Λαρισαίων κ.κ. Γ. Οικονομίδης και Ι. Μαλτέσιου.
Η πρώτη εγκατάσταση που επισκέφθηκαν ήταν το στρατόπεδο «Τζήμα» εκεί που θα γίνει το Μεσογειακό Χωριό 350 κατοικιών για το οποίο ο κ. Αντάντι ενημερώθηκε ότι θα υπάρχει πεζογέφυρα που θα συνδέει το Χωριό με τις αθλητικές εγκαταστάσεις (κλειστά γυμναστήρια, γήπεδο ΑΕΛ, γήπεδα τέννις κ.ά.).
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΛ
Στη συνέχεια πήγαν στο γήπεδο της ΑΕΛ για να το δουν αλλά και τα γήπεδα τένις που σχεδόν ολοκληρώνονται. Εκεί επισκέφθηκε το κλιμάκιο της ΔΕΜΑ και τους φορείς ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης που έδειξε τη μακέτα του γηπέδου και των γηπέδων τένις λέγοντας ότι θα είναι έτοιμα σύντομα τα γήπεδα τένις και το γήπεδο μέχρι τέλη Δεκεμβρίου του 2010.
Στην συνέχεια ο κ. Αντάντι δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την πορεία των έργων και την ποιότητα αυτών ενώ μου κάνει τρομερή εντύπωση η συμμετοχή των φορέων για την επίσπευση των εργασιών».
Κατόπιν μίλησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης που τόνισε: «Προχωράνε όλες οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με γοργούς ρυθμούς και τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί. Επίσης θέλω να τονίσω ότι το νέο κλειστό γυμναστήριο όπου θα διεξαχθεί το αγώνισμα του χαντμπολ θα γίνει τελικά δίπλα στο Μεσογειακό Χωριό».
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης είπε ότι είναι σημαντικό που το γήπεδο της ΑΕΛ θα συνδεθεί με μία μεγάλη διοργάνωση όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες που αν είναι επιτυχημένοι θα φέρουν και άλλες διοργανώσεις στη Λάρισα αλλά και στην χώρα μας και όλοι πρέπει να φροντίσουν για την πετυχημένη διοργάνωση και την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει».
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κατόπιν το κλιμάκιο της ΔΕΜΑ πήγε στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης (τους υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ κ. Θανάσης Κοντοθανάσης) όπου εκείνη τη στιγμή έκανε προπόνηση η ομάδα του Γυμναστικού-Ολύμπια και χαιρέτησε όλους τους παίκτες μαζί με το Δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη τον πρωτεργάτη της συγχώνευσης. Μάλιστα έκανε και χιούμορ μαζί με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Νεόφυτο λέγοντας ότι αν χρειάζεται η ΔΕΜΑ μπορεί να στείλει τον Βλάντο Ντίβατς που είναι μέλος της καθώς έχει την ιδιότητα του προέδρου της Σερβικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Γνώριζε την εγκατάσταση και τη θεωρεί την καλύτερη αυτή τη στιγμή στην Λάρισα.
Η επόμενη εγκατάσταση ήταν η Αβερώφειος Σχολή όπου θα γίνει το Ιππικό κέντρο και ο Αντάντι ρώτησε πότε θα ξεκινήσει και ζήτησε να γίνει αν είναι δυνατόν test event το 2011 και ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα είναι καλύτερη από αυτή που υπήρχε στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.
Επίσης ο κ. Τζανακούλης έδειξε και το χώρο που θα μείνουν οι ιππείς και οι συνοδοί τους και το σύνολο των οικημάτων είναι περίπου ογδόντα.
Κατόπιν το κλιμάκιο της ΔΕΜΑ αφού είχε περάσει και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είδαν και το χώρο που θα γίνει το Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά και το κέντρο ερευνών.
ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Τελευταίος σταθμός των Μεσογειακών εγκαταστάσεων ήταν το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας και το οποίο θα είναι 1.450 θέσεων και οι εργασίες συνεχίζονται με ρυθμούς εντατικούς με πρόβλεψη να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2011. Το συγκεκριμένο κολυμβητήριο θα έχει και κλειστή μικρή πισίνα για άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και για μικρά παιδιά.
Ο Γάλος αντιπρόεδρος Μασελιά είπε ότι πρέπει να προσεχθεί το ύψος της στάθμης του νερού και ζήτησε να γίνεται διαρκής έλεγχος του έργου.
ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ
Τέλος πήραν και μία γεύση από το παζάρι της Λάρισας όπου έγινε το επίσημο γεύμα ενώ στην παραμονή τους εκεί ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Μιχάλης Σακελλάρης είπε ότι το ΚΤΕΛ θα αναλάβει τις μετακινήσεις της Μεσογειακής οικογένειας έχοντας την εμπειρία από τις μετακινήσεις της ολυμπιακής και της παρολυμπιακής στην Ολυμπιάδα του 2004 και την Παρολυμπιάδα του 2004.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass