ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΧΘΕΣ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

«Τη βοήθεια τη δίνουμε σ’ αυτούς που αγαπάμε»

* ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. * ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΑΜΠΟΥΧΑΤΖΙΡΑ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2009 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:30
Τη συμπαράσταση όλων για να μπορέσει η ομάδα να ξεπεράσει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ζήτησε χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι με τον Π.Α.Σ. Γιάννινα πολύ σημαντικό τονίζοντας ωστόσο ότι είναι πεπεισμένος πως οι παίκτες του θα υπερβάλουν εαυτούς προκειμένου να πάρουν τη νίκη.
Είναι χαρακτηριστικό πάντως - όπως επισήμανε και ο ίδιος - ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θέλησε να μακρηγορήσει στην αρχική του τοποθέτηση λέγοντας ότι η μεγάλη σημασία του αυριανού παιχνιδιού δεν αφήνει περιθώρια για πολλά λόγια.
«Σήμερα (σ.σ. χθες) μετά από τόσο καιρό παρουσίας μου στην ομάδα θα είναι πολύ λίγα αυτά που θα πω, ακριβώς γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό το παιχνίδι και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε πολύ και δουλεύουμε σκληρά. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε αυτό που πρέπει για να είμαστε οι νικητές στο τέλος του αγώνα. Σίγουρα υπάρχουν κάποια προβλήματα – μερικά από αυτά προέκυψαν στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) προπόνηση – όμως δε στέκομαι σε αυτά. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες που θα τεθούν στη διάθεσή μου και πιστεύω ότι αυτοί που θα μπουν μέσα στο γήπεδο θα δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα αλλά και το πόσο σημαντική είναι η νίκη» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. ολοκληρώνοντας την αρχική του τοποθέτηση.
Ακολούθησε διάλογος του Μαρίνου Ουζουνίδη με τους αθλητικούς συντάκτες με τον τεχνικό της Α.Ε.Λ. να τονίζει τα εξής:
-Για τους τραυματισμούς: «Ο Αμπουχατζίρα είναι κατά 99,9% εκτός, καθώς απέκτησε ένα πρόβλημα στο δεξί γόνατο όταν συγκρούστηκε με άλλον παίκτη στην προπόνηση, αλλά περιμένουμε τα αποτελέσματα της μαγνητικής για να διαπιστώσουμε το μέγεθος του τραυματισμού.
Ο Ντέλσον θα δοκιμάσει αύριο (σ.σ. σήμερα) να κάνει προπόνηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει ενοχλήσεις, όμως θα δοκιμάσει αύριο (σ.σ. σήμερα) ταχύτητες για να δούμε πώς είναι.
Ο Τουμέρ ένιωσε ένα σφίξιμο στον τετρακέφαλο, αλλά ελπίζω ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Αυτά είναι μικροπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας προετοιμασίας. Το κακό είναι ότι ήρθαν λίγο προς το τέλος.
Για μένα σημασία δεν έχει ποιος θα παίξει. Σημασία έχει αυτοί που θα μπουν μέσα στο γήπεδο να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν».
- Θα έχουμε αλλαγές στη βασική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στο «Καυταντζόγλειο»;
«Θέλοντας και μη, θα έχουμε».
- Υπάρχει άγχος στην ομάδα;
«Όχι. Υπάρχει μεγάλη θέληση».
- Τι είναι αυτό που σας κάνει να λέτε ότι θα είμαστε καλοί το Σάββατο κόντρα στον Π.Α.Σ.;
«Πιστεύω ότι θα έχουμε διάθεση και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Δεν αναφέρομαι τόσο στο ποιοτικό παιχνίδι της ομάδας. Το τελευταίο πιστεύω που μας ενδιαφέρει τόσο εμάς όσο και τον κόσμο είναι αν θα παίξουμε καλά ή όχι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
- Έχει γίνει προσπάθεια και από εσάς και από τη διοίκηση να αποφορτιστεί το κλίμα σχετικά με τη διαιτησία, αλλά παραμένει γεγονός ότι η Α.Ε.Λ. αδικήθηκε στα τελευταία 3 ματς...
«Σίγουρα υπήρξαν διαιτητικά σφάλματα σε βάρος μας, αλλά όταν γίνει κάτι, ό,τι κι αν κάνεις, δεν μπορείς να αλλάξεις το αποτέλεσμα. Δε νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάτι. Εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα να παρουσιάζεται κάθε φορά όσο καλύτερη γίνεται».
- Την περασμένη εβδομάδα είχατε πει ότι όσα βλέπετε στην προπόνηση σας ικανοποιούν, όμως, το Σάββατο απέναντι στον Ηρακλή η ομάδα παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική εικόνα...
«Αυτό είναι πρόβλημα, γιατί σε βγάζει έξω από αυτό που περιμένεις να δεις. Όμως είναι κάτι που συμβαίνει. Ελπίζω να καταβάλουμε περισσότερη προσπάθεια σ’ αυτόν τον αγώνα. Έχω πει επανειλημμένα ότι ανεξάρτητα από την εικόνα της ομάδας, δεν έχω σταματήσει να πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών. Άλλωστε αν δεν πιστεύω εγώ δεν μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα. Και το πιστεύω πραγματικά. Δεν το λέω για να το πω».
- Υπάρχει κάποια λύση πέρα από την πίστη;
«Υπάρχει η δουλειά. Μόνο αυτό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ικανότητες υπάρχουν. Δουλειά χρειαζόμαστε».
- Μιλήσατε για θέληση και είπατε ότι είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα στο παιχνίδι του Σαββάτου. Ξέρουμε όμως ότι δεν αρκεί μόνο αυτό για να κερδίσεις ένα παιχνίδι πόσο μάλλον απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα...
«Ναι μέχρι στιγμής τα Γιάννενα έχουν δείξει ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρο προπονητή. Αλλά όπως σας είπα έχω πίστη στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε πολύ μέσα στο γήπεδο».
- Μετά και τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) στήριξη του προέδρου προς το πρόσωπό σας σάς λύνονται τα χέρια έτσι ώστε να κάνετε πράξη αυτό που είχατε δηλώσει μετά το ματς στα Τρίκαλα;
«Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Είναι τόσο σημαντικό το παιχνίδι που δεν μπορούμε να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Θέλω να προσπαθήσουμε όλοι-και εμείς που είμαστε μέσα στην ομάδα και εσείς από την πλευρά σας αλλά και ο κόσμος -να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους ποδοσφαιριστές. Ό,τι έχει να κάνει με εμένα είναι διαφορετικό κομμάτι. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να είναι όλοι κοντά στους ποδοσφαιριστές.
Είμαι ενάμιση χρόνο στην ομάδα και ποτέ δεν αισθάνθηκα να υπάρχει αμφισβήτηση από τον πρόεδρο προς το πρόσωπό μου οπότε δεν μπαίνω καν σ’ αυτή τη διαδικασία».
- Είχατε πει στα Τρίκαλα όπως και μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή ότι θα κάνετε αλλαγές με πρωτοκλασάτους παίκτες που θα μείνουν στον πάγκο...
«Από τους ποδοσφαιριστές εξαρτάται. Αυτοί θα μου δείξουν ποιοι πρέπει να παίξουν και ποιοι πρέπει να μείνουν έξω. Κάναμε ένα ρόστερ πιστεύοντας στις ικανότητες των παικτών. Την 11άδα δεν τη βγάζει ο προπονητής αν θέλετε να ξέρετε. Ο ποδοσφαιριστής τη βγάζει με τη διάθεση και την προσπάθεια να εφαρμόσει αυτά που λέει ο προπονητής. Ο ποδοσφαιριστής είναι αυτός που κερδίζει τη θέση στην 11άδα, δεν τη δίνει ο προπονητής».
- Ο κ. Πηλαδάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε σε ζήτημα «χημείας» μεταξύ κάποιων ποδοσφαιριστών...
«Τα έχουμε πει ρε παιδιά. Αυτά τα προβλήματα είναι γνωστά. Είναι κουραστικό όμως να τα επαναλαμβάνουμε. Ξέρουμε τα προβλήματα που είχαμε και ξέρουμε τα προβλήματα που θα έχουμε στη διάρκεια λόγω της μη ετοιμότητας πολλών παικτών που προσπαθούν να φορμαριστούν και μέσα από το πρωτάθλημα. Το να επαναλαμβάνουμε όμως το ίδιο κουράζει τον κόσμο και ξέρετε καλά ότι δεν είμαι από αυτούς που ψάχνουν συνέχεια δικαιολογίες.
Αν εγώ σαν προπονητής μένω συνέχεια στις δικαιολογίες και να λέω να, ξέρετε δεν είχα το ρόστερ, να, ξέρετε έχουμε ανέτοιμους παίκτες, ε ποια είναι η δουλειά μου τότε;
Η δουλειά μου είναι να λύσω όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτά τα προβλήματα».
- Ο κ. Πηλαδάκης ανέφερε ότι κάποιοι παίκτες δεν ταιριάζουν τόσο πολύ με τις πεποιθήσεις και με το πώς ονειρεύεται εκείνος την ομάδα και πως από τώρα έχουν ξεκινήσει κάποιες κινήσεις για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου...
«Δεν θέλω να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία. Θέλω να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι του Σαββάτου που είναι πολύ σημαντικό.
Εμένα μ’ ενδιαφέρει πώς θα κερδίσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου. Θέλω όλοι να επικεντρωθούμε εκεί. Το να ψάχνουμε αριστερά δεξιά και να βρίσκουμε μείον και συν....
Υπάρχουν πολλά και μείον και συν. Αυτή τη στιγμή σίγουρα τα αρνητικά είναι περισσότερα. Όμως δεν μπορούμε να στεκόμαστε εκεί. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Τη βοήθεια τη δίνουμε σ’ αυτούς που αγαπάμε όταν είναι άσχημα τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή είναι μια δύσκολη περίοδος για την ομάδα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς ούτε να κρυφτούμε όλοι πίσω από το δάκτυλό μας μπορούμε. Άρα η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια απ’ όλους μας. Εμείς που είμαστε μέσα να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια, εσείς ή ο κόσμος που είναι έξω να δείξετε μεγαλύτερη συμπαράσταση.
Δεν υπάρχουν μαγικά σε μια ομάδα. Υπάρχει δουλειά μέσα στο γήπεδο και βοήθεια απ’ αυτούς που είναι απ’ έξω».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass