ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΙΤΙΜΠΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Από τη Νότια Βραζιλία στη Λάρισα...

* ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΡΟΜΕΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ... ΧΙΛΙΑ ΧΕΙΛΙΑ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2009 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:27
Λίγο από... σάμπα είχε το βράδυ του Σαββάτου στη Λάρισα, χωρίς να υπάρχει κάποιο χορευτικό συγκρότημα. Απλά στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας» βρέθηκε μια ομάδα από τη Νότια Βραζιλία και έπαιξε ένα φιλικό παιχνίδι με την ομάδα παλαιμάχων της ΑΕΛ.
Η συγκεκριμένη ομάδα είναι δημιούργημα μιας μεγάλης εταιρίας, της J.Malucelli, η οποία δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς και ένας από αυτούς είναι και ο χώρος του ποδοσφαίρου (για τη Βραζιλία μιλάμε άλλωστε). Πριν από κάποια χρόνια (το 1994 συγκεκριμένα) ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρίας δημιούργησε μια ομάδα στην Κορίνθιας Παρανένσε (η γνωστή είναι η Κορίνθιανς Κλαουσούρα). Η έδρα της συγκεκριμένης ομάδας είναι δημιούργημα της εν λόγω εταιρίας και πρόκειται για ένα από τα πρώτα οικολογικά γήπεδα. Ο πίνακας του σκορ για παράδειγμα όπως και οι κερκίδες αλλά και οι πάγκοι είναι όλα από ξύλο.
ΜΙΑ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ
Η εταιρία λοιπόν δημιούργησε παράλληλα και μια ποδοσφαιρική ομάδα από στελέχη και φορώντας τη φανέλα με το σήμα της Κορίνθιανς Παραναένσε (θυγατρική είναι και ό,τι θέλει το κάνει) κάνει το γύρο του κόσμου με μια μπάλα τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν στην Ελλάδα και σαν πρώτο σταθμό είχαν τη Λάρισα. Στη συνέχεια θα παίξουν στη Θεσσαλονίκη ενώ το πιο πιθανό είναι να παίξουν και στην Αθήνα. Πριν την Ελλάδα βρισκόταν στη γειτονική Ιταλία.
Τώρα πολλοί θα αναρωτηθούν πώς γίνεται να κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω της εταιρίας για το ποδόσφαιρο. Η απάντηση ωστόσο βρίσκεται στο γεγονός πως η συγκεκριμένη εταιρία εδρεύει στην Κουριτίμπα. Την πόλη με την πιο δυνατή οικονομία στη νότια Βραζιλία. Με επιρροή από την Ευρώπη και με τους πιο ισχυρούς μισθούς στην ευρύτερη περιοχή.
Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ, Ο ΡΟΜΕΟΥ ΚΑΙ Η ΚΕΡΚΙΔΑ
Οι Βραζιλιάνοι πριν παίξουν το συγκεκριμένο ματς με τους παλαίμαχους της ΑΕΛ, βρέθηκαν στο γήπεδο Αλκαζάρ όπου παρακολούθησαν τον αγώνα ΑΕΛ - Ατρόμητος. Μιλώντας στην «Ε» λοιπόν για τις εντυπώσεις τους μας είπαν πως τους άρεσε (ποιος άλλος;) ο Ρομέου αφού το γκολ του ήταν... όλα τα λεφτά. Μιλώντας επίσης για το ίδιο ματς αναφέρθηκαν στην κερκίδα και γενικότερα στην ατμόσφαιρα που υπήρχε από τα συνεχή συνθήματα. Τέλος σε ερώτηση για το ποιον Βραζιλιάνο παίκτη ξέρουν που να έπαιξε στην Ελλάδα δεν δυσκολεύτηκαν και ιδιαίτερα να απαντήσουν αφού αυτός ήταν ο Ριβάλντο. «Και για εμάς ήταν μεγάλη έκπληξη που ήρθε τότε στην Ελλάδα» μας είπαν.
ΤΑ.... ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ DVD
Φυσικά από το πρόγραμμά τους δεν έλειψε ο παραδοσιακός τρόπος διασκέδασης των Ελλήνων. Οι Βραζιλιάνοι και οι Λαρισαίοι παίκτες καλεσμένοι του ιδιοκτήτη του «Χίλια - Χείλια» Τάκη Ντελή βρέθηκαν στο συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης από όπου και έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Λίγο πριν τη χθεσινή τους αναχώρηση μάλιστα δόθηκαν και κρασιά στους Βραζιλιάνους (προσφορά του κ. Βασίλη Μπρέζα) και αυτοί ως αντάλλαγμα προσέφεραν στους «βυσσινί» φανέλες της Κόρινθιας Παραναένσε. Μάλιστα έμειναν τόσο ευχαριστημένοι με τη φιλοξενία των παλαιμάχων που είπαν πως θα στείλουν και dvd παικτών που μπορούν να ενδιαφέρουν την ομάδα της ΑΕΛ (καθόλου άσχημο αυτό...).
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, δύο σαραντάλεπτα έπαιξαν οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ κόντρα στους Βραζιλιάνους. Οι «βυσσινί» φιλοδώρησαν με εφτά τέρματα του φιλοξενούμενους ενώ αντίθετα δέχθηκαν μόλις τρία. Από τους γηπεδούχους το πρώτο τέρμα το σημείωσε ο Μπάμπης Ντόσας και μετά τον ακολούθησε ο Δημήτρης Αβραμούλης. Ο Μιχάλης Ζιώγας με κεφαλιά σημείωσε το τρίτο ενώ το τέταρτο το έβαλε ο Βασιλείου. Ο Γιώργος Λιάπης έβαλε δύο γκολ στη συνέχεια αφιερώνοντάς τα στην μνήμη του πατέρα του που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Το τελευταίο τέρμα το σημείωσε ο Εμμανουήλ.
Από τους Βραζιλιάνους χατ τρικ έκανε ο Ζέτσου που όπως μας πληροφόρησαν στο παρελθόν ήταν επαγγελματίας παίκτης και φορούσε τη φανέλα της Κουριτίμπα στην πρώτη κατηγορία της χώρας του.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ: Λιάπης, Ράμμος, Κολομητρούσης, Βλαχούλης, Πλίτσης, Ντόσας, Τσακμακίδης Γιάννης, Τσακμακίδης Μίμης, Ζιώγας, Παραφέστας, Εμμανουήλ, Μαουσίδης, Βασιλείου, Τσιτσιλής, Αβραμούλης.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Εουζένιο, Άντρε, Μπόκα, Γουίλσον, Χάινς, Λεονάρντο, Άμπεντο, Ζοέο, Βολντεμάρ, Ελάν, Ενρίκε ενώ έπαιξαν και οι: Μουρίσιο, Ζέτσου, Καϊτάνο, Ροζάλντο, Γκιγιέρμε, Ζέκα.
* Στον πάγκο της ΑΕΛ βρισκόταν επίσης οι παλαίμαχοι παίκτες Ηλίας Σελιώνης Τσολάκης, Τάκης Ζάμπας, Οράσιο Μοράλες και Νίκος Αργυρούλης.
** Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Δικόπουλος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass