ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ

Α.Ε.Λ.: Μία ομάδα που φτιάχνεται...

* ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2009 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:27
Μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα Α.Ε.Λ.-Ατρόμητος Αθηνών στο Αλκαζάρ ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης είπε ότι τώρα αρχίζει να γνωρίζει την ομάδα η οποία (δυστυχώς...) μοντάρεται στα επίσημα παιχνίδια μια και οι μεταγραφές άργησαν να ολοκληρωθούν (Ντε Νίγκρις, Κάσας και Μελίσσης αποκτήθηκαν τέλη Αυγούστου) και οι στόχοι της λαρισινής ομάδας δεν την είχαν πρώτη επιλογή όχι για να έρθουν σε αυτή αλλά και στην Ελλάδα αφού το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό.
Πράγματι αν δούμε τις διαφορές στην αρχική ενδεκάδα που παρέταξε η Α.Ε.Λ. στο πρώτο επίσημο παιχνίδι που έδωσε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας για το Γιουρόπα Λιγκ στις 16 Ιουλίου και στο προχθεσινό (12 Σεπτεμβρίου) για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα με τον Ατρόμητο Αθηνών θα διαπιστώσουμε ότι η προχθεσινή ενδεκάδα είναι αλλαγμένη κατά 50%.
Στο Ρέικιαβικ είχε παρατάξει την εξής ενδεκάδα (και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ ο Τριποτσέρης και αριστερό μπακ ο Μπουκουβάλας): Σερεμέτ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Βλασόπουλος (59’ Λαμπρόπουλος), Τουάμα, Σίμιτς (81’ Σιατραβάνης), Ααράμπ, Ρομέου, Τριποτσέρης, Ιγκλέσιας (66’ Μπαλής), Τσίγκας.
Προχθές στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο η ενδεκάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε ως εξής: Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (58’ Μελίσσης), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ντέλσον, Ντε Νίγκρις (60’ Κάσας), Τουάμα (65’ Γιαννακόπουλος), Μετίν, Ααράμπ, Ρομέου, Αμπουχατζίρα.
Βλέπουμε σημαντικές αλλαγές και ξεκινάμε: Τερματοφύλακας ήταν Σερεμέτ και τώρα είναι ο Μάλαρτζ μια και είχε αποκτηθεί λίγο πριν η ομάδα παίξει στο Ρέικιαβικ, δεξί μπακ τώρα παίζει ο Μπουκουβάλας στη φυσική του θέση και αριστερά ο Βενετίδης που πέρυσι ήταν το κορυφαίο αριστερό μπακ του πρωταθλήματος αλλά φέτος λόγω ελλιπούς προετοιμασίας δεν έχει βρει τα «πατήματά» του. Ο Κατσιαρός πήγε πολύ καλύτερα όταν χρησιμοποιήθηκε...
Το μόνο που παραμένει ίδιο είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Νταμπίζα και Ααράμπ με τον τελευταίο να μην έχει φθάσει μέχρι τώρα στα υψηλά περσινά του επίπεδα.
Στα αμυντικά χαφ υπάρχουν καλές λύσεις καθώς τώρα υπάρχει και ο Ντέλσον που δεν είχε δικαίωμα να παίξει στην Ισλανδία λόγω του ότι δεν είχε λυθεί το συμβόλαιο και έπιανε θέση ξένου παίκτη. Ο Ρομέου είναι ο ίδιος και ο Ιγγλέσιας φέτος ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς.
Ο Αμπουχατζίρα απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής τον Αύγουστο και είναι φυσικό να θέλει και αυτός παιχνίδια αλλά και να συνδυαστεί με τον Ντε Νίγκρις που αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες. Ο μόνος που μένει σταθερός στην τακτική που ακολουθεί ο Ουζουνίδης είναι ο Τουάμα.
Και η σημαντική προσθήκη σε σχέση με την προ διμήνου ενδεκάδα που ακούει στο όνομα Μετίν και μέχρι τώρα είναι ο κορυφαίος παίκτης της Α.Ε.Λ.
Παράλληλα και οι λύσεις από τον πάγκο είναι περιορισμένες, ο Γιαννακόπουλος είναι τραυματίας μεγάλο διάστημα και προχθές έδειξε να μην είναι σε καλή κατάσταση ενώ ο Χρήστος Μελίσσης προφανώς θα βελτιωθεί και θα διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα.
Θετικό είναι ότι υπάρχει ο νεαρός Βλασόπουλος που έδειξε μεγάλη βελτίωση ενώ ο Σίμιτς μόλις εγκλιματιστεί θα προσφέρει.
Υπάρχει ο Κάσας που πέρυσι έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με τον Ιωνικό και θα προσφέρει μόλις ενσωματωθεί στην ομάδα ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους Τριποτσέρη, Σιατραβάνη.
Επίσης για τη θέση του δεξιού μπακ που φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Μπουκουβάλα, υπάρχει και ένας νεαρός φέρελπις που λέγεται Νίκος Καρανίκας και ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης έχει εισηγηθεί να γίνει επαγγελματίας. Υπολογίζεται και ο νεαρός Μπαλής.
Η ομάδα συμπερασματικά χρειάζεται πίστωση χρόνου για να μπορέσουν οι παίκτες να αποκτήσουν ομοιογένεια ως σύνολο γιατί η ποιότητά τους είναι αρκετά καλή αν κρίνουμε από την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα με τον Ατρόμητο Αθηνών.
Από την άλλη δεν δικαιολογείται τέτοια καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο της συνάντησης.
Και κάτι ακόμα, κάποιες πληροφορίες μιλάνε για γκρίνια εντός της ομάδας που πρέπει να σταματήσει και η ομάδα να γίνει οικογένεια και κάποιοι να βάλουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ».
Ένας παράγοντας που λείπει από την ομάδα εκτός από το μοντάρισμα είναι η ψυχολογία και είναι φανερό. Όταν υπάρχουν πέντε επίσημα παιχνίδια χωρίς νίκη φέτος και η ομάδα έχει να κερδίσει στο Αλκαζάρ από τα τέλη Φεβρουαρίου (3-2 τον Εργοτέλη) είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία πίεση στους ποδοσφαιριστές. Με μία επιτυχία μάλλον θα αλλάξει σημαντικά η ψυχολογία και πολλοί θα απελευθερωθούν προς το καλύτερο.
Και κάτι τελευταίο, δεν νομίζουμε ότι ακόμα και ο προπονητής μπορεί να έχει καταλήξει με τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα σε πιο σχήμα ταιριάζει καλύτερα και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε διαφοροποιήσεις στην ομάδα ενώ κάποιοι θα ανεβάσουν την απόδοσή τους (είναι χαρακτηριστικό ότι από το 35’ και μετά ο Ντε Νίγκρις έδειχνε κουρασμένος αφού τέσσερις μήνες δεν μετείχε σε κανονικά προπονητικό πρόγραμμα και δεν μπορεί να επανέλθει σε καλή κατάσταση σε δεκαπέντε μέρες).
ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Χωρίς ρεπό για τους παίκτες θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα και χθες οι παίκτες προπονήθηκαν το πρωί (αυτοί που αγωνίστηκαν με τον Ατρόμητο έκαναν αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά) ενώ σήμερα θα προπονηθούν το απόγευμα.
Στα θετικά είναι ότι μετά το προχθεσινό παιχνίδι δεν υπάρχουν τραυματίες ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του Κυριακίδη.
Να αναφέρουμε ότι στον αγώνα με τον Ατρόμητο τρεις παίκτες αγωνίστηκαν με προβλήματα τραυματισμού, ο Μάλαρτζ (στο ημίχρονο υπήρχαν σκέψεις για αλλαγή του και γι’ αυτό σηκώθηκε για ζέσταμα και ο Σερεμέτ), ο Τουάμα είχε ίωση, ενώ ο Ντέλσον ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς όλη τη βδομάδα.
 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
Μία ανακοίνωση διευκρίνησης...
H διοίκηση της Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της δυσλειτουργίας που διαπιστώθηκε στη σχέση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας και του «τιμ» των φυσικοθεραπευτών της και τονίζει ότι τις προσεχείς ημέρες θα κοινοποιήσει με νεότερη ανακοίνωση τις αποφάσεις της.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε: «Σχετικά με το ζήτημα της δυσλειτουργίας που διαπιστώθηκε στη σχέση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας και του «τιμ» των φυσικοθεραπευτών της, αλλά και τον τρόπο που αυτό δημοσιοποιήθηκε, η ΠΑΕ Α.Ε.Λ. 1964 κάνει γνωστά τα εξής:
Α) Η τοποθέτηση του προπονητή μας κ. Μαρίνου Ουζουνίδη, σε κανένα σημείο της δεν αφορούσε στο επιτελείο της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και ειδικότερα, στον καθηγητή κ. Κων/νο Μαλίζο, καθώς και τους άμεσους συνεργάτες του, υπεύθυνους γιατρούς της ομάδας, κ. Μιχάλη Χαντέ και Γιώργο Μπασδέκη.
Β) Επίσης, διαβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση για προσβολή της επιστημονικής υπόστασης του επικεφαλής φυσικοθεραπευτή κ. Απόστολου Μπατζαλέξη και των συνεργατών του κ. Νίκου Ζαντέ και Νίκου Σταυροθόδωρου.
Η διάσταση απόψεων που παρατηρήθηκε, αφορά αποκλειστικά και μόνο σε διαφορά αντίληψης επί της διαδικασίας, γεγονός που θεωρούμε ότι συμβαίνει συχνά στο σύνολο των οικογενειών, αθλητικών, επαγγελματικών κ.ά.
Γ) Η διοίκηση έχει επιληφθεί πλήρως του θέματος και τις προσεχείς ημέρες θα κοινοποιήσει με νεότερη ανακοίνωση τις αποφάσεις της. ΠΑΕ Α.Ε.Λ. 1964».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass