ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

ΕΠΣΛ... εν κρυπτώ!

* Αντιδράσεις και μεταξύ των συμβούλων προκαλεί η απαγόρευση εισόδου στους δημοσιογράφους

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2009 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:26
Σε μια προσπάθεια παρεμπόδισης της πληροφόρησης και της ελεύθερης και απρόσκοπτης ενημέρωσης σωματείων και φιλάθλων, η νέα διοίκηση της ΕΠΣΛ, μετά από εισήγηση του προέδρου κ. Ζήση Γρηγορίου, αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες στους εκπροσώπους του Τύπου, δηλαδή να μην επιτρέπει από δω και στο εξής την είσοδο των δημοσιογράφων στις συνεδριάσεις της Τετάρτης.
Την απόφαση αυτή υιοθέτησαν και επικρότησαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ οι οποίοι μέχρι πρότινος και ειδικά προ της εκλογής τους επιζητούσαν με κάθε τρόπο τη δημοσιότητα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι αρκετοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ δεν άνοιξαν καν το στόμα τους για να τοποθετηθούν για το μείζον αυτό θέμα.
Σύμφωνα με την απόφαση που όπως ελέχθη θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά (!) τα ΜΜΕ θα ενημερώνονται για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ μία μέρα μετά!
Η νέα διοίκηση της ΕΠΣΛ μάλλον αγνοεί ότι σε όσα συμβούλια δεν παρίστανται δημοσιογράφοι το δελτίο Τύπου με το περιεχόμενο των αποφάσεων εκδίδεται αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης ή αναρτάται στην ιστοσελίδα εάν υπάρχει. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των αποφάσεων σαφέστατα γεννά ερωτηματικά για το ποια σκοπιμότητα μπορεί να εξυπηρετεί.
Η ουσία ωστόσο δεν είναι μόνο η έγκαιρη ανακοίνωση μιας απόφασης στον Τύπο αλλά ο τρόπος λήψης της απόφασης ο οποίος καταδεικνύει κατά πόσο τηρούνται οι κανονισμοί και οι ίσες αποστάσεις από τα σωματεία. Μ’ άλλα λόγια ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό και πρέπει να γνωρίζουν τα σωματεία αλλά και ο φίλαθλος κόσμος του νομού το πώς τοποθετούνται οι σύμβουλοι επί των θεμάτων, αν δηλαδή έχουν σωστή κρίση και εφαρμόζουν τον κανονισμό η εάν προσπαθούν να ευνοήσουν κάποια σωματεία ή και το αντίθετο.
ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΥΡΙΤΣΑΚΑΣ
Με την εισήγηση Γρηγορίου διαφώνησαν οι κ. Βάιος Κυριτσάκας και Μιχάλης Παπαγεωργίου οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους επισήμαναν τα εξής:
Β. Κυριτσάκας: «Εγώ πάντως δεν έχω δει συμβούλιο να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών. Όποιος θέλει να ‘ρθεί να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις μπορεί να έρθει. Γιατί κεκλεισμένων των θυρών; Απαγορεύεται δηλαδή να εκφραστεί ο κάθε σύμβουλος εάν υπάρχει δημοσιογράφος;».
Μ. Παπαγεωργίου: «Για την κακή εικόνα του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ που έβγαινε προς τα έξω δεν έφταιγαν πρωτίστως οι δημοσιογράφοι αλλά εμείς οι κακοί σύμβουλοι. Διότι στο προηγούμενο διάστημα υπήρχε και Βατερλό και εκτροπή. Άρα η υπερβολή του Τύπου πάνω σ’ αυτά στα οποία έγραφε είχε αιτία την κάκιστη λειτουργία του Δ.Σ. Και φυσικά δεν δημιουργούσε ο Τύπος την κακή λειτουργία.
Δεν πρέπει να συγχέουμε όμως τη μυστικότητα των διασκέψεων των πειθαρχικών θεμάτων με τη δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Η μυστικότητα των διασκέψεων ισχύει σε όλα τα λειτουργικά όργανα και στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ και στα συμβούλια. Η διαδικασία είναι ανοικτή, το τι απόφαση θα πάρουμε, εκεί κλείνει η πόρτα για να μπορεί ο καθένας να εκφράζει την άποψή του.
Πιστεύω ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα το Δ.Σ. όταν λειτουργεί καλά γι’ αυτό δεν πρέπει οι συνεδριάσεις να είναι κλειστές παρά μόνο οι διασκέψεις των πειθαρχικών ή προσωπικών θεμάτων».
«ΑΓΙΟΙ» ΚΑΙ «ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ»
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Ζήσης Γρηγορίου ανέφερε ότι μόνο πιθανές πολιτικές βλέψεις θα μπορούσε να εξυπηρετήσει η παρουσία δημοσιογράφων με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα ο κ. Βάιος Κυριτσάκας και να ακολουθήσει ένας έντονος διάλογος:
Β.Κ.: «Έθιξες ένα θέμα το οποίο πήγα να το παραβλέψω αλλά θα το ακούσεις τώρα. Όταν έδινες συνεντεύξεις προεκλογικά έλεγες ότι κάποιοι ήταν αντινομάρχες, αντιδημάρχοι κ.λπ. αλλά δεν κοιτάς το δικό σους συμβούλιο από τι απαρτίζεται».
Ζ.Γ.: «Μίλησα για εκμετάλλευση θέσεων...».
Β.Κ.: «Οι δικοί σου αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δεν εκμεταλλεύονται θέσεις;».
Ζ.Γ.: «Όχι».
Β.Κ.: «Άρα είναι άγιοι οι δικοί σου».
Ζ.Γ.: «Βεβαίως».
Η τοποθέτηση του κ. Γρηγορίου ενόχλησε και τον κ. Παπαγεωργίου που απάντησε:
«Εγώ εξέφρασα μία άποψη με ευπρέπεια, με κάποια επιχειρηματολογία ανεξαρτήτως τι απόφαση θα ληφθεί. Πρέπει να διευκρινήσεις, Ζήση, αν οι πολιτικές σκοπιμότητες και βλέψεις που ελέχθησαν αφορούν στο πρόσωπό μου. Εγώ πολιτικές σκοπιμότητες δεν έχω και είναι γνωστό. Ανακάλεσέ το ως προς εμένα» κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου και ο κ. Γρηγορίου ανακάλεσε.
Σημειώνεται ότι από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ απουσίαζε ο β’ αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Πουλαράκης.
Υπέρ της πρότασης Γρηγορίου ψήφισαν οι υπόλοιποι επτά σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass