Η Α.Ε.Λ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (9.15 μ.μ.)

Με σύμμαχο την παράδοση

* ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ο ΜΕΞΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΟΝΙΟ ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2009 22:23 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:22
Με σύμμαχο την παράδοση η Α.Ε.Λ. θα αγωνιστεί σήμερα στο γήπεδο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον νταμπλούχο Ολυμπιακό (9.15 μ.μ.), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Συγκεκριμένα, η Α.Ε.Λ. έχει να ηττηθεί στο Αλκαζάρ από τον Ολυμπιακό από το 1987 (!) όταν είχαν επικρατήσει οι Πειραιώτες με 2-1 με κεφαλιές του Τάσου Μητρόπουλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόλις μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα και από το 2005, που γύρισε στην κατηγορία η Λάρισα. Και αυτή με γκολ στο 90’ τον Απρίλιο του 2008.
Στο Αλκαζάρ η Α.Ε.Λ. μετράει επτά νίκες, δώδεκα ισοπαλίες και μόλις πέντε ήττες.
Μάλιστα η Α.Ε.Λ. πέρυσι ήταν μαζί με τον Παναθηναϊκό οι μοναδικές ομάδας που δεν έχασαν από τους Πειραιώτες, ενώ κέρδισε εναντίον του τέσσερις βαθμούς, αφού κατάφερε να τον «λυγίσει» στις 12 Απριλίου μέσα το Καραϊσκάκη με 1-0, χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Μάτσεϊ Ζουράφσκι.
Με μια τέτοια παράδοση οι «βυσσινί» σήμερα θα προσπαθήσουν αν διεκδικήσουν την πρώτη τους φετινή νίκη σε επίσημο παιχνίδι (έχουν προηγηθεί μία νίκη και μια ισοπαλία με τη KR Ρέικιαβικ για το Γιουρόπα Λιγκ και μια ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας για το πρωτάθλημα) και την πρώτη μετά τις 26 Απριλίου και αφού πέρασαν εννέα παιχνίδια (προηγήθηκαν και αυτά για τα πλέι οφ).
Το δυσάρεστο είναι ότι η λαρισινή ομάδα και σ’ αυτό το παιχνίδι θα αγωνιστεί χωρίς κλασσικό σέντερ φορ καθώς ο Μεξικάνος Αντόνιο Ντε Νίγκρις μπορεί να συμπεριλήφθηκε στην αποστολή εκδόθηκε χθες το δελτίο του) αλλά δεν είναι απόλυτα έτοιμος από φυσική κατάσταση όπως τουλάχιστον διαπίστωσε ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης.
Τα προβλήματα των «βυσσινί» για το σημερινό παιχνίδι είναι ο τραυματισμός του Κυριακίδη και οι στομαχικές διαταραχές του Ντέλσον κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα καθώς θα ξεκινήσουν Γιαννακόπουλος και Βενετίδης.
Πιθανή τακτική θα είναι το 4-2-3-1 και το πιθανό σχήμα που θα ξεκινήσει το παιχνίδι θα είναι ο Μάλαρζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι: Μπουκουβάλας (δεξιά), Νταμπίζας, Ααράμπ (στο κέντρο της άμυνας), Βενετίδης (αριστερά), αμυντικά χαφ θα είναι ο Ρομέου με τον Ιγγλέσιας (τον κορυφαίο παίκτη της Α.Ε.Λ. στην πρεμιέρα) πιο μπροστά θα είναι οι: Γιαννακόπουλος, Μετίν και Τουάμα και στην επίθεση ο Αμπουζατζίρα.
Η χθεσινή προπόνηση της Α.Ε.Λ. έγινε στο Αλκαζάρ και μετά το τέλος αυτής ο Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή.
Και μια και μιλάμε για τον Ουζουνίδη να αναφέρουμε ότι έχει καταφέρει να μην χάσει στα δύο παιχνίδια που είναι στον πάγκο της Λάρισας από τον Ολυμπιακό.
Σαν παίκτης στις 18 Φεβρουαρίου 1990 έχει σκοράρει στο Ξάνθη - Ολυμπιακός 4-1. Ένα χρόνο μετά σκοράρει και στο Καραϊσκάκη, αλλά η ομάδα του χάνει 8-1! Την επόμενη χρονιά η Ξάνθη νικά πάλι τον Ολυμπιακό 5-2, με τον Ουζουνίδη να πετυχαίνει άλλα δύο!
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί σήμερα χωρίς τους τιμωρημένους Γκαλέτι και Αβραάμ Παπαδόπουλο ενώ εκτός αποστολής έμειναν ακόμη οι τραυματίες Ντάρμπισαϊρ, Τοροσίδης, Γ. Παπαδόπουλος, αλλά και οι Κατσικογιάννης, Παναγόπουλος, Κόβατς, Στολτίδης, ενώ οι Νικλητσιώτης και Βασιλόγιαννης συμμετέχουν με την ομάδα Κ21 στο διεθνές τουρνουά του Τορίνο.
Το πιο πιθανό σχήμα που θα παρατάξει ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι οι: Νικοπολίδης κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι: Παντος (δεξιά), Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ (στο κέντρο), Ραούλ Μπράβο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Λεντέσμα, Ντουντού και Μαρέσκα και στην επίθεση οι: Ζαιρί, Μήτρογλου, Λεονάρντο δηλαδή θα παίξει με 4-5-1.
Στην αποστολή είναι ακόμα οι Πάρντο, Ντιόγκο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Κ. Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης,
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ, όλα νικηφόρα και χωρίς να δεχτεί γκολ, ενώ πέτυχε επτά.
Δεν έπαιξε στην πρώτη αγωνιστική και θα ξεκινήσει από το Αλκαζάρ ενώ έχει μία ήττα στα 15 τελευταία επίσημα παιχνίδια του, αυτή από τη Λάρισα στο Καραϊσκάκη.
Εκτός έδρας είναι αήττητος στα έξι τελευταία επίσημα, έχοντας κερδίσει τα τέσσερα τελευταία. Προσοχή από στατιστικής πλευράς θέλει ο Μήτρογλου που έχει πετύχει δύο καθοριστικά σε βάρος της Λάρισας πρόπερσι.
Το νικητήριο του Σούπερ Καπ και το νικητήριο της τελευταίας νίκης του Ολυμπιακού γα το πρωτάθλημα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) με βοηθούς τους Σπ. Τρύφωνα (Κέρκυρας), Κων. Δάλλα (Ηπείρου) και τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας). Παρατηρητής θα είναι ο Γ. Μπίκας (Χαλκιδικής).
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πλήρες πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης     0-1
Πανιώνιος - Εργοτέλης 1-1
Ηρακλής - Άρης   (χθες αργά)
ΣΗΜΕΡΑ
====================
16:45 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός
16:45 Ατρόμητος-ΑΕΚ NOVA
16:45 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός NOVA
19:00 Παναθηναϊκός-Ξάνθη NOVA
21:15 Λάρισα-Ολυμπιακός NOVA
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αστέρας Τρίπολης     2 αγ. 4
2. Άρης       1        3
3. Ηρακλής 1        3
4. Καβάλα   2        3
5. Παναθηναϊκός 1        3
6. Λάρισα    1        1
7. Ξάνθη     1        1
8. ΠΑΣ Γιάννινα   1        1
9. Πανιώνιος         1        1
10. Εργοτέλης       2        1
11. Α.Ε.Κ.   0        0
12. Ολυμπιακός    0        0
13. Π.Α.Ο.Κ.         0        0
14. Ατρόμητος               1        0
15. Λεβαδειακός   1        0
16. Πανθρακικός 1        0
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass