ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΚΟΥΝ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Άδεια τα ταμεία των σωματείων

* ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2009 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:22
Με πολλά προβλήματα για τις ομάδες του νομού Λάρισας ξεκινάει και η φετινή περίοδος. Το οικονομικό συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους παράγοντες -ιδιαίτερα δε σε μια περίοδο γενικότερης οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε -αφού τα ταμεία των σωματείων παραμένουν άδεια. Κι αυτό γιατί οι επιχορηγήσεις ναι μεν υπεγράφησαν από τον αρμόδιο υφυπουργό ωστόσο «κόλλησαν» στην εκταμίευση όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση.
Για πολλοστή φορά οι παράγοντες των σωματείων ακούν για χρήματα από την πολιτεία αλλά χρήματα δυστυχώς δεν βλέπουν και εκπέμπουν σήμα κινδύνου αγωνιώντας για το μέλλον τους. Αυτή την αγωνία των παραγόντων εξέφρασε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο πρόεδρος του Πηνειού, κ. Οδυσσέας Κλάρας ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Γρηγορίου είπε:
«Πήγατε πολλές φορές στην Αθήνα και καλά κάνατε που η ΕΠΣΛ πήρε τα χρήματά της αλλά οι επιχορηγήσεις τι γίνονται με εμάς; Δεν λέει τίποτα να βγαίνουμε απλά φωτογραφίες με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Η ουσία μετράει...
...Έρχεστε και μας λέτε ότι χρωστάτε για παράδειγμα κ. Κλάρα 300 ευρώ. Πώς θα βρούμε εμείς τα 300 ευρώ που μας ζητάτε τη στιγμή που η πολιτεία μας αγνοεί;...
...Τι θα πει, δεν πληρώνεις δεν παίζεις. Το πρωτάθλημα αρχίζει τον Οκτώβριο. Να πληρώσω και ‘γω μέχρι τον Οκτώβριο...» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κλάρας και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ απάντησε:
«Οι επιχορηγήσεις έχουν υπογραφεί από τον κ. Ιωαννίδη αλλά έχουν σταματήσει στην εκταμίευση. Εμείς ενοχλήσαμε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ώστε να πιέσουν και να γίνει το συντομότερο δυνατό η εκταμίευση των χρημάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου και πρόσθεσε:
«Οι επιχορηγήσεις είχαν υπογραφεί προ τριμήνου από τον κ. Ιωαννίδη και ελπίζαμε ότι μέσα στο καλοκαίρι κάποια στιγμή θα πάρετε τα χρήματα για να τα έχετε στην έναρξη της σεζόν. Τώρα που είδαμε ότι δεν έχουν έρθει κάναμε ιδιαίτερες προσπάθειες και θα συνεχίσουμε ώστε να αρχίσει η εκταμίευση».
Πάντως τα λόγια του κ. Γρηγορίου δεν φάνηκε να πείθουν τον πρόεδρο του Πηνειού που επισήμανε:
«Μίλησα με υπάλληλο, με άνθρωπο της υπογραφής, με τον οποίο έχω προσωπική σχέση μετά από τόσα χρόνια και μου είπε μην ψάχνετε λεφτά. Το ίδιο μου είπε και ο κ. Δημητρίου με τον οποίο έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις».
ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ομάδων του Δήμου Λάρισας τα τελευταία χρόνια είναι αναμφισβήτητα το γηπεδικό για το οποίο προεκλογικά είχε απασχολήσει όλους τους συνδυασμούς. Μάλιστα η παράταξη Γρηγορίου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Τζανακούλη στην οποία μεταξύ άλλων είχε συζητηθεί και το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα το πρόβλημα παραμένει άλυτο παρά τις ομολογουμένως μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε και καταβάλει η διοίκηση της ΕΠΣΛ. Η ουσία ωστόσο είναι ότι οι Λαρισινές ομάδες οδηγούνται σε αγωνιστικό μαρασμό αφού δεν μπορούν να καλύψουν τις προπονητικές τους ανάγκες αλλά και τις ανάγκες των τμημάτων υποδομής και βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των σωματείων των περιφερειακών δήμων του νομού. Αυτό άλλωστε καταδεικνύει και η απουσία των ομάδων του Δήμου Λαρισαίων από τη μεγάλη τοπική κατηγορία (με μοναδική εξαίρεση το Βουκεφάλα) για πρώτη ίσως φορά στα χρονικά του τοπικού ποδοσφαίρου.
«Όλα τα χωριά έχουν τα γήπεδά τους. Εμείς δεν έχουμε τίποτε απολύτως. Εάν θα ‘ρθείτε θα δείτε 7-8 ομάδες κάτω στο άλσος. Τι πράγματα είναι αυτά; Πώς εμείς θα μπορέσουμε σήμερα να ανταγωνιστούμε τα υπόλοιπα σωματεία; Γι’ αυτό τα σωματεία της Λάρισας μαραζώνουν...
...Τα παιδιά από τις ακαδημίες της Ανθούπολης, του Πηνειού, του Ολύμπου, του Τοξότη έχουν φύγει αφού δεν έχουμε γήπεδα...
...Κύριοι διαλύθηκε ο Ηρακλής, διαλύθηκε η Χαραυγή, διαλύθηκε ο Ίκαρος. Χθες ξέρετε τι μου είπε κάποιος παλιός παράγοντας; Οδυσσέα από την ημέρα που διαλύθηκε η ομάδα στη γειτονιά μας έχουν γεμίσει όλες οι γωνίες από ναρκωτικά...» είπε ο πρόεδρος του Πηνειού κ. Οδυσσέας Κλάρας καταδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος και πρότεινε να γίνει παράσταση στο δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη από επιτροπή αποτελούμενη από το προεδρείο της ΕΠΣΛ και εκπροσώπους σωματείων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου κατανοώντας το πρόβλημα αποδέχθηκε την πρόταση Κλάρα και επισήμανε:
«Είναι γνωστό ότι η πόλη της Λάρισα περνάει δύσκολες μέρες ποδοσφαιρικά και αυτό φαίνεται και από τις κατηγορίες στις οποίες αγωνίζονται οι ομάδες του δήμου. Πήγαμε στο δήμαρχο και θέλουμε να ξαναπάμε. Όντως δεν φοβούμαστε να πάμε και μάλιστα θα πρότεινα να πάνε μαζί με μας όλες οι ομάδες της Λάρισας όχι μόνο μια επιτροπή.
Όντως θα πρέπει και ο Δήμος Λάρισας εκτός από τα γήπεδα τα οποία όντως του δημιουργούν ένα τεράστιο κόστος να κάνει μία μικρή συνεισφορά στις ομάδες. Υπάρχει πρόβλημα, το ξέρουμε, το έχουμε εντοπίσει, πιέζουμε και είμαστε σύμφωνοι σε οποιαδήποτε επίσκεψη στο δήμαρχο».
ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ
Ιδιαίτερη βαρύτητα από την πλευρά της διοίκησης της ΕΠΣΛ δόθηκε στη λειτουργία του Ταμείου Αρωγής και μάλιστα τα σωματεία έκαναν ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση Γρηγορίου. Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ η Ένωση θα έρθει σε συμφωνία συνεργασίας με 5 ή 6 φυσικοθεραπευτές (ένας για την περιοχή των Φαρσάλων, ένας για την Ελασσόνα και δύο ή τρεις για τη Λάρισα) στους οποίους τα σωματεία θα μπορούν να εξυπηρετούνται χωρίς χαρτιά και χωρίς συγκεκριμένες θεραπείες για ολόκληρο το χρόνο. Το προτεινόμενο κόστος από την πλευρά των σωματείων ορίζεται ως εξής:
Α’ και Α1: 400 ευρώ
Β’: 300 ευρώ
Γ’: 200 ευρώ
Τμήματα υποδομής: 200 ευρώ συνολικά.
Πέραν του Ταμείου Αρωγής ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ αναφέρθηκε στις επαφές που υπήρξαν με τους διοικητές των νοσοκομείων της πόλης και τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν αναφορικά με τις εξετάσεις των ποδοσφαιριστών οι οποίες θα πραγματοποιούνται από τη επόμενη αγωνιστική περίοδο με πολύ χαμηλό κόστος. Επίσης ετέθη το θέμα της αποκατάστασης των κακώσεων - εγχειρήσεων ποδοσφαιριστών που θα τυγχάνουν άμεσης προτεραιότητας μετά τα έκτακτα περιστατικά.
Τέλος η διοίκηση της ΕΠΣΛ εξασφάλισε και θα μοιράσει στα σωματεία του νομού στις συναντήσεις που θα γίνουν ανά κατηγορία από ένα βαλιτσάκι-φαρμακείο.
ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Στο περιθώριο της προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΛ συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των γηπέδων (θα γίνουν επισκέψεις στα γήπεδα του νομού προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τυχόν ελλείψεις) και τέλος τονίστηκε ότι το Νοέμβριο αναμένεται να διεξαχθεί καταστατική Γενική Συνέλευση για την τροποποίηση ορισμένων άρθρων του καταστατικού.
* * *
Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού για το 2010 το σύνολο των εσόδων και των εξόδων ανέρχονται στις 408.700 ευρώ.
Στα αξιοσημείωτα μπορούν να καταγραφούν τα ποσά των 35.000 ευρώ για την κάλυψη ιατρών αγώνων, των 8.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών κίνησης παρατηρητών και ποσό 10.000 ευρώ για τις δαπάνες κατασκευής γηπέδου.
- Στην προχθεσινή γενική συνέλευση της ΕΠΣΛ το «παρών» έδωσαν περί τα 45 σωματεία, αριθμός που σχολιάστηκε θετικά από τους παρευρισκόμενους, καθώς στις προηγούμενες χρονιές ο αριθμός δεν ξεπερνούσε τα 30.
- Τη Δευτέρα 31/8 λήγει η προθεσμία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Ερασιτεχνικής και ως εκ τούτου τα ενδιαφερόμενα σωματεία καλούνται να προσέλθουν στα γραφεία της ΕΠΣΝΛ για την κατάθεση της δήλωσης.
Επίσης, καλούνται τα σωματεία που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα υποδομής (Ακαδημίες, εφηβικό, παιδικό, προπαιδικό) να προσέλθουν στα γραφεία της ΕΠΣΝ Λάρισας έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.
- Η υποβολή των αιτήσεων για μεταγραφές ποδοσφαιριστών λήγει τη Δευτέρα 31/8.
Η κατάθεση όλων των ως άνω θα πρέπει να γίνει στη γραμματεία της ΕΠΣΝΛ έως και το μεσημέρι (14.00) της Δευτέρας 31/8.
- Την Πέμπτη 3/9 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΣΝ Λάρισας με τα σωματεία που θα μετέχουν στο πρωτάθλημα υποδομής και α) ώρα 18.30 για το εφηβικό και β) ώρα 19.00 για τα υπόλοιπα τμήματα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass