ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

«Θέλουμε και θέαμα εκτός από το αποτέλεσμα...»

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2009 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:22
Φαίνεται πως έχει πιάσει για τα καλά τον παλμό των Λαρισαίων φιλάθλων ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεν εξηγείται άλλωστε διαφορετικά το γεγονός πως στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είπε για τους «βυσσινί» πως δεν θέλουν μόνο το αποτέλεσμα σε έναν αγώνα. Είπε πως αυτό θέλουν πάντα να το συνδυάζουν με ωραίο θέαμα κάτι που βρίσκει απόλυτα σύμφωνους τους οπαδούς της. Πιο αναλυτικά ο ακρίτας προπονητής ανέφερε:
«Είναι γνωστό ότι απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν θεωρείται εύκολο το παιχνίδι.
Τις δυσκολίες τις μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πιο αγωνιστικούς ρυθμούς από εμάς, καθώς παίζει τον τελευταίο μήνα παιχνίδια και είναι φυσιολογικό σαν ομάδα και σαν παίκτες να έχουν καλύτερο ρυθμό από ό,τι εμείς.
Στο πρώτο παιχνίδι στην Τρίπολη εμείς δείξαμε ότι θέλουμε πάρα πολύ δουλειά ακόμη και το έχουμε πει αυτό πολλές φορές.
Το σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα που περνάει αρχίζουν να περνάνε κάποια πράγματα στην ομάδα, οι παίκτες γνωρίζουν ό ένας τον άλλον και περιμένω την Κυριακή να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι από ό,τι στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.
Πρέπει η αποδοσή μας λοιπόν να είναι μάλλον πολύ καλύτερη, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες, ξέρω ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θα προσπαθήσουν πολύ μέσα στο γήπεδο και με την παρουσία του κόσμου που θέλω να πιστεύω θα είναι μεγάλος ο αριθμός αλλά και η υποστήριξη που θα δώσουν στην ομάδα, θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Τα προβλήματα είναι λίγο πολύ γνωστά, ο Ντέλσον είχε κάποιο πρόβλημα με το στομάχι του και το θετικό είναι ότι ο Βενετίδης πηγαίνει πάρα πολύ καλά.
Το αν θα είναι στην αποστολή ή αν θα ξεκινήσει θα συζητήσω με τον ίδιο τον παίκτη.
Πάντως πλησιάζει η στιγμή που θα μπει κανονικά και θα έχουμε βοήθεια περισσότερη». 
Έπειτα ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων στις οποίες απάντησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης ως εξής:
-Σε ποια σημεία πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει βελτίωση την Κυριακή, σε σχέση με την αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης;       
«Αν δούμε όλα τα παιχνίδια που έγιναν στην πρεμιέρα και ξεκίνησαν την ίδια ώρα με το δικό μας, κοινή διαπίστωση είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Είχε πάρα πολύ ζέστη και οι ομάδες σίγουρα δεν έχουν ρυθμό. Φυσικά, η παρουσία μας στο δεύτερο ημίχρονο οφείλεται και στην αλλαγή του σχήματος που κάναμε. θέλαμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο να διεκδικήσουμε τη νίκη. Νομίζω ότι ήταν καλή η παρουσία μας και ίσως διαφοροποιηθεί το σχήμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Είμαστε μία ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Τέτοια είναι η φιλοσοφία μας. θέλουμε εκτός του αποτελέσματος να προσφέρουμε και καλό θέαμα. Χρειαζόμαστε, όμως, χρόνο. Αυτά τα παιδιά δεν γνωρίζονται πολύ καλά ακόμη και είναι λογικό. Υπάρχουν και κάποια προβλήματα επικοινωνίας με τη γλώσσα, μιας και κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν γνωρίζουν αγγλικά, αλλά πιστεύω ότι σιγά, σιγά αυτά τα μικροπροβλήματα πρέπει να ξεπεραστούν για να βοηθήσουν στη βελτίωση της εικόνας μας. Ξέρετε καλά ότι όταν δεν υπάρχει επικοινωνία δεν είναι εύκολο να μιλήσεις στο συμπαίκτη σου να τον κατευθύνεις. Και αναφέρομαι κυρίως στους Ντέλσον και Ρομέου. Πιστεύω, όμως, ότι μέσα από την καθημερινότητα των προπονήσεων θα μπορέσουμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα».
-Πώς έχετε «ακτινογραφήσει» τον κυριακάτικο αντίπαλό σας, τον Ολυμπιακό;
«Ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός. Νομίζω ότι θα είναι μια ομάδα που θα παρουσιαστεί πολύ προσεκτική στο αμυντικό της κομμάτι και θα προσπαθήσει, με την ποιότητα που έχει, να πετύχει κάποιο γκολ. Αυτό, τουλάχιστον, έχει δείξει ως τώρα στα παιχνίδια του. Μία ομάδα που προσπαθεί περισσότερο να κοντρολάρει το ματς και να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν μέσα στο παιχνίδι. Δεν μας έχει δείξει ότι είναι η ομάδα που θέλει να κυριαρχεί, αλλά ότι είναι προσεκτική. Και αυτή η φιλοσοφία δείχνει, μέχρι στιγμής, ότι φέρνει αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι και εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην παρασυρθούμε, γιατί ο Ολυμπιακός έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και παρά τις απουσίες που θα έχει δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί».
-Αν ολοκληρωθεί η απόκτηση του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, θα μπορέσει να αγωνιστεί την Κυριακή;
«Ακόμη δεν τον έχω δει σε προπόνηση, οπότε δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Ξέρω τι έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα, αλλά αν δεν τον δω στην προπόνηση δεν μπορώ να αποφασίσω. Πιστεύω μέχρι το απόγευμα να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα για να μπορέσει να προπονηθεί μαζί μας».
-Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που σας οδήγησαν να αποκτήσετε τον Ντε Νίγκρις;
«Είναι ένα πολύ δυνατό παιδί και έχει πάρα πολύ καλά τελειώματα. Διεκδικεί όλες τις φάσεις μέσα στην περιοχή, έχει καλό σωματότυπο, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και νομίζω ότι έχει εντελώς διαφορετικά στοιχεία από αυτά που μέχρι τώρα μας έχουν δείξει οι άλλοι επιθετικοί που είναι στην ομάδα μας. Νομίζω ότι έχει αυτά τα στοιχεία που μας έλειπαν για να συμπληρώσουμε τους υπόλοιπους παίκτες».
-Κινείται κάτι άλλο στο μεταγραφικό πεδίο;
«Νομίζω ότι μέχρι το βράδυ (σ.σ. χθες βράδυ) θα έχουμε ολοκληρώσει και τη μεταγραφή ενός ακόμη επιθετικού. Ήμαστε πολύ κοντά και απομένουν κάποια τυπικά θέματα για να επέλθει η συμφωνία και γι’ αυτό δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Θέλαμε και κάποιον άλλον επιθετικό που να είναι μία πολύ καλή λύση».
-Για τον αμυντικό, «κοιτάτε» και στην Ελλάδα αλλά και στην Γαλλία; Ισχύει ότι η ΑΕΛ ενδιαφέρεται για έναν πρώην συμπαίκτη σας;
«Για τη θέση του αμυντικού έχουμε ένα μικρό πρόβλημα. Ελέγχουμε κάποιες περιπτώσεις που θέλαμε και προσπαθούμε να τελειώνουμε το συντομότερο δυνατό. Ο Τζερεμί Ενίν της Χάβρης είναι μία από τις περιπτώσεις που κοιτάζουμε, αλλά όχι και η μόνη. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που κοιτάμε. Θα δούμε αν είναι από τη Χάβρη ή από κάπου εκεί κοντά… Η αλήθεια είναι ότι για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχει, όπως είπα, ένα μικρό πρόβλημα. Πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά κάθε περίπτωση ώστε να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει».
-Θα κινηθείτε για την απόκτηση και ενός παίκτη που να αγωνίζεται ως ακραίος αμυντικός;
«Πρώτα θέλω να τελειώσει η περίπτωση του κεντρικού αμυντικού και βλέπουμε στη συνέχεια. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι οι μεταγραφές δεν τελειώνουν στο τέλος του μήνα, αλλά υπάρχει και το χρονικό περιθώριο ως τις 15 Σεπτεμβρίου για παίκτες που είναι ελεύθεροι. Αν δούμε ότι υπάρχει κάποια έλλειψη είναι σίγουρο ότι η διοίκηση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί».
-Ο Μελίσσης είναι ένας παίκτης που ενδιαφέρει;
«Ναι. Γιατί μπορεί να μας δώσει λύσεις και στις δύο θέσεις. Όμως, το βλέπω δύσκολο. Είναι μία καλή επιλογή, γιατί τον ξέρουμε, είναι και Έλληνας. θα τον θέλαμε αλλά δεν εξαρτάται μόνο από μας αυτό».
-Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Κλέιτον;
«Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία».
-Πότε πιστεύετε ότι η ομάδα θα είναι απολύτως έτοιμη;
«Δεν μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη φυσική κατάσταση των καινούριων παιδιών, αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να ξεκινήσουν να προπονούνται και να μάθουν το παιχνίδι των συμπαικτών τους. Να σκεφτείτε ότι τώρα αρχίζουν να μαθαίνουν ο ένας του άλλου τα ελαττώματα και τα προτερήματα, οπότε και θα πρέπει όλοι μας να τους δώσουμε κάποια πίστωση. Μπορεί κάποιοι παίκτες να μην είναι καλοί στην παρούσα φάση, αλλά θα πρέπει να μην είμαστε πολύ αυστηροί στην κριτική μας τόσο γρήγορα. Θα πρέπει να περιμένουμε... Την έχω ζήσει και εγώ αυτή την κατάσταση - να πάω σε άλλη ομάδα ή σε άλλη χώρα - και είναι δύσκολο να προσαρμοστείς. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να κρίνω αν ένας παίκτης είναι καλός ή όχι, μετά από ένα ή δύο παιχνίδια. Μην ξεχνάμε ότι στο ποδόσφαιρο, άλλοι ξεκινάνε μία χρονιά, άλλοι συνεχίζουν και άλλοι την τελειώνουν...».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass