ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΦΗ (0-0)

Αρνητικό για τον κόσμο, θετικό για τον Ουζουνίδη...

* ΕΝΑ ΕΙΚΟΣΑΛΕΠΤΟ ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» * ΑΡΕΣΕ Ο ΚΒΕΝΤΙ * ΠΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2009 3:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:18
Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα (23 Αυγούστου στην Τρίπολη με τον Αστέρα) έδωσε προχθές το βράδυ η Α.Ε.Λ. στο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον ΟΦΗ που αγωνίζεται στην Β’ εθνική κατηγορία παρουσία χιλίων πεντακοσίων φιλάθλων που παραμονή διήμερης αργίας αποφάσισαν να δούνε την αγαπημένη του ομάδα.
Το τελικό αποτέλεσμα (0-0) αλλά και η εικόνα της Λαρισινής ομάδας ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αποζημίωσε τους παρευρισκόμενους μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο όπου με ηγέτη τον Τούρκο Τουμέρ Μετίν έχοντας συμπαραστάτη τον Σίμιτς (που έπαιζε κόντρα στην πρώην του ομάδα) αγωνίστηκε πολύ καλά δημιούργησε ευκαιρίες αλλά της έλειψε το γκολ καθώς ο Αμπουχατζίρα που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης κάθε άλλο παρά κλασικό σέντερ φορ είναι τουλάχιστον με την εικόνα που παρουσίασε στον προχθεσινό αγώνα..
Πάντως σε όλο τον αγώνα η Α.Ε.Λ. δημιούργησε τρεις κλασικές ευκαιρίες (Σίμιτς 7’, Μετίν 12’ και Ντέλσον 62’) που δεν δικαιολογείται να τις χάνουν παίκτες τέτοιας κλάσης. Ήταν ευκαιρίες που σε άλλο αγώνα με δυνατό αντίπαλο μπορεί να δημιουργηθεί σε μία φάση και κάθε απώλειά της θα κοστίζει βαθμό η βαθμούς.
Από την άλλη, ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης που η αλήθεια είναι ότι την περασμένη βδομάδα δούλεψε πολύ σκληρά με τους παίκτες του (με διπλές προπονήσεις) άφησε σε δεύτερη μοίρα το αποτέλεσμα και ήθελε να δει την κατάσταση παικτών που μέχρι τώρα δεν έχουν αγωνιστεί (Κατσιαρός, Γιαννακόπουλος) ή αγωνίστηκαν με μικρή συμμετοχή (Ιγγλέσιας) ενώ θέλησε να έχει και μια πρώτη αγωνιστική εικόνα του Καμερούνιου Κβεντί που δοκιμάζεται από τον προπονητή των «βυσσινί».
Αυτό που είδαμε εμείς είναι ότι και οι τρεις παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμό (Γιαννακόπουλος, Ιγγλέσιας, Κατσιαρός) είχαν κάποια καλά διαστήματα αλλά το διάστημα μέχρι την έναρξης του πρωταθλήματος ίσως τους βοηθήσει να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα.
Ο Κβεντί αγαπήθηκε από τους φιλάθλους κυρίως για τον τρόπο που εκτελεί τα πλάγια άουτ (ξεκινώντας με βαθύ κάθισμα και μετά πετώντας την μπάλα αρκετά μακριά θυμίζοντας στους παλαιότερους... Λάκη Σημαιοφορίδη) και γενικά δεν ήταν άσχημος. Καλός στις επιθετικές του προσπάθειες και όχι άσχημος αμυντικά αν και ο ΟΦΗ πίεζε μόνο στο κέντρο της άμυνας της Λαρισινής ομάδας μια και αγωνίστηκε με έναν προωθημένο.
Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης είναι ότι η Α.Ε.Λ. έπαιξε με έναν αντίπαλο που έδειξε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου (σε φιλικό αγώνα στο Καρπένήσι) με 1-0 ότι ήθελε να πάρει αποτέλεσμα και έκανε τα πάντα για να το πετύχει (λίγες αλλαγές και στο τέλος καθυστερήσεις είτε με τραυματισμούς είτε με αλλαγές σκοπιμότητας) κάτι που εκνεύρισε τους φιλάθλους αλλά και τους παίκτες της Α.Ε.Λ., με αποτέλεσμα μετά τη λήξη ο πάγκος του Ο.Φ.Η. να δεχθεί «φιλοφρονήσεις» με μπουκάλια νερό.
Η ουσία είναι ότι αν το φιλικό ήταν για να δει ο Ουζουνίδης παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμό, όπως είπε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού, τότε μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι πέτυχε στον τομέα αυτό αλλά αν ήθελε να δει τον βαθμό ετοιμότητας και να δοκιμάσει σχήματα ενόψει της πρεμιέρας τότε απέτυχε. Το 0-0 σίγουρα λειτούργησε αρνητικά ειδικά στην ψυχολογία των φιλάθλων που μετά το τέλος του αγώνα πολιόρκησαν τους δημοσιογράφους ρωτώντας για το αν ολοκληρώθηκε κάποια καινούργια μεταγραφή...
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η έλλειψη σέντερ φορ (με δεδομένο και τον παροπλισμό του Τσίγκα ) είναι εμφανέστατη ενώ και η αμυντική γραμμή στις λίγες καλές φάσεις που δημιούργησε ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο δείχνει να μην εμπνέει σιγουριά (ορθά ο Ουζουνίδης ζητάει την απόκτηση ενός στόπερ).
Ο Ο.Φ.Η. από την άλλη δείχνει πάθος για επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα και εκτός από το παιχνίδι ασχολήθηκε και με τον Θανάση Τσίγκα που θέλει να εντάξει στη δύναμή του.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με μία τακτική 4-3-3 όπου κύριο χαρακτηριστικό ήταν ο ελεύθερος ρόλος του Τουέρ Μετίν στη μεσαία γραμμή που κυριολεκτικά πήγαινε σε όλους τους χώρους από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Ο.Φ.Η.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μάλαρτζ και στην άμυνα οι : Κβεντί (δεξιά), Νταμπίζας, Ααράμπ (στο κέντρο της άμυνας), Κατσιαρός (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ ο Ρομέου και Ντέλσον και πιο μπροστά ο Μετίν σε ένα ρόλο να αγωνίζεται ελεύθερα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.
Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι: Γιαννακόπουλος (δεξιά), Αμπουχατζίρα (στο κέντρο) και Σίμιτς (αριστερά).
Από την άλλη ο τεχνικός του Ο.Φ.Η, Νίκι Παπαβασιλείου, αγωνίστηκε με μία τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βεζυρίδη, στην άμυνα τους: Πετρά (δεξιά), Μπαρκαουάν, Μπερτίν (στο κέντρο της άμυνας), Κωνσταντινίδη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ ο Οργκανίστα και πιο μπροστά οι: Πάνου (αριστερά), Λάμεσιτς, Κιάσσιος, Μανούσος (δεξιά) και στην επίθεση αγωνίσθηκε ο Βλόνταρτσικ.
Η λαρισινή ομάδα μπήκε με ενθουσιασμό στα πρώτα λεπτά και ειδικά από το διάστημα 10-20 έκλεισε τον Ο.Φ.Η. στην εστία του χάνοντας αρκετές ευκαιρίες με πιο εντυπωσιακή το τετ-α-τετ του Μετίν στο 12 αλλά ο Βεζυρίδης ήταν σε πολύ καλή μέρα.
Από το 20’ και μετά το παιχνίδι ήταν ανούσιο με τον Ο.Φ.Η. να ισορροπεί το παιχνίδι αλλά χωρίς όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να γίνεται κάποια σημαντική ευκαιρία από τις δύο ομάδες και οι φίλαθλοι σίγουρα δεν θα αισθάνθηκαν καλά που παραμονή διήμερης αργίας προτίμησαν το γήπεδο Αλκαζάρ αντί κάποιας παραλίας αλλά τους αποζημίωσε λίγο ο καιρός καθώς από το 40 και μετά άρχισε να βρέχει δίνοντας μια δροσιά σε όλους.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «βυσσινί» ξεκίνησαν δυνατά πάλι και μέχρι το 65’ κυριάρχησαν και στο διάστημα αυτό δημιούργησαν μια πολύ κλασική ευκαιρία αλλά ο Ντέλσον δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εκπληκτική πάσα του Αμπουχατζίρα καθώς από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.
Από το 65 και μετά αν κάποιος ήταν πιο απειλητικός ήταν ο ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι που οι πολλές αλλαγές χάλασαν το ρυθμό και ο Ουζουνίδης έδινε ευκαιρία σε νέα παιδιά (μόνο ο Μετίν αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα) και αν κάποιος άρεσε αυτός ήταν ο Βλασόπουλος που έχει περισσότερες εμπειρίες και ξεχώρισε απ’ όλους.
Το τελικό 0-0 αδικεί την Α.Ε.Λ. καθώς ήταν καλύτερη, έχασε κλασικές ευκαιρίες απέναντι σε ένα αντίπαλο που ήθελε κάτι καλό στο συγκεκριμένο φιλικό για να μην έχει γκρίνια αλλά απέναντι σε ομάδα Β’ εθνικής πρέπει να κερδίζεις με οποιοδήποτε τρόπο.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
7’: Ο Μετίν εκτελεί πλασαριστά φάουλ στο Νταμπίζα μέσα στη μεγάλη περιοχή που τροφοδοτεί αριστερά τον Σίμιτς που σουτάρει από κοντά αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Βεζυρίδης.
11’: Ο Αμπουζατζίρα ελίσσεται από δεξιά και έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ και μεταβιβάζει στον Μετίν που σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
12’: Καταπληκτική πάσα του Γιαννακόπουλου στον Μετίν που βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ αλλά ο Βεζυρίδης αποκρούει.
17’: Ωραία προσπάθεια από αριστερά του Σίμιτς που κάνει σέντρα αλλά αιφνιδιάζεται ο Αμπουχατζίρα και στέλνει την μπάλα στον Βεζυρίδη.
18’: Σουτ του Βλόνταρτσικ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Μάλαρτζ.
42’: Ο Κβεντί εκτελεί μακρινό πλάγιο άουτ από δεξιά και ο Μπερτίν αποκρούσει για να καταλήξει η μπάλα στον Ρομέου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή το σουτ του οποίου καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βεζυρίδη.
49’: Μπαλιά του Μπαρκαουάν στον Βλόνταρτσικ που βγαίνει μόνος του προ του Σερεμέτ αλλά προλαβαίνει ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. και αποκρούει την μπάλα.
56’: Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας μπλοκάρει εύκολα ο Κασμερίδης.
62’: Αριστουργηματική πάσα του Αμπουχατζίρα στο Ντέλσον που βγήκε μόνος του απέναντι από τον Κασμερίδη αλλά σουτάρει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του ΟΦΗ.
63’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα του ΟΦΗ ο Σίμιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
66’: Ο Ζορμπάς αποφεύγει με ωραία ενέργεια Ντέλσον, Κατσιαρό και σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σερεμέτ.
73’: Ο Οργκανίστα από δεξιά εκτελεί φάουλ, το κέντρο της άμυνας δεν μπορεί να αποκρούσει η μπάλα φθάνει στον Περογαμβράκη που μόνος προ του Σερεμέτ από δεξιά σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Α.Ε.Λ.
81’: Ο Κιάσσος τροφοδοτεί τον Μαρίνκοβιτς που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει μόνος απέναντι από τον Σερεμέτ αλλά στέλνει την μπάλα.
90’+1’: Μακρινό σουτ του Μαρίνκοβιτς από τη σέντρα, η μπάλα καταλήγει άουτ ενώ ο Σερεμέτ ήταν εκτός θέσης.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. κορυφαίος ήταν ο Μετίν του πρώτου εικοσαλέπτου με τον Σίμιτς (σ’ όλα τον αγώνα σχεδόν)και ακολούθησαν ο Ντέλσον με τον Αμπουχατζίρα. Από κει και πέρα ο Μάλαρτζ με αντίπαλο την πρώην του ομάδα δεν πιέσθηκε ενώ ο Σερεμέτ που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να κάνει μια επέμβαση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.
Ο Κβεντί καλός, ενώ και ο Κατσιαρός προσπάθησε αλλά επιθετικά δεν φάνηκε. Νταμπίζας και Ααράμπ είχαν κάποια προβλήματα στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Μαρίνκοβιτς, ενώ Ρομέου δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο (ίσως χρειάζεται χρόνο προσαρμογής). Ο Γιαννακόπουλος έπαιξε πολύ επιφυλακτικά.
Από τους νέους που αγωνίστηκαν άρεσε μόνο ο Βλασόπουλος ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι έπαιξε και ο Μιούλερ που ακόμα βρίσκεται σε ανεύρεση ομάδας για να δοθεί δανεικός.
* * *
Από τον Ο.Φ.Η. κορυφαίοι ήταν οι: Μπαρκαουάν, Μπερτίν, Βεζυρίδης και ακολούθησαν ο Κιάσσος με τον Μαρίνκοβιτς. Καλός στα «στημένα» ο Οργκανίστα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Αντώνης Βαλιώτης παρότι λίγο πριν τον αγώνα έμαθε ότι δεν είναι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκα είχε διάθεση Βέβαια οι παίκτες της Α.Ε.Λ. ζήτησαν δύο πέναλτι (χέρι Μπαρκαουάν σε σέντρα του Μιούλερ στο 72’ και ανατροπή Μετίν από Μπαρκαουάν στο 88’) αλλά ήταν πολύ κοντά στις φάσεις και ίσως είχε δίκιο. Δεν υπάρχει και ριπλέι για να έχουμε απόλυτη άποψη των φάσεων. Ρεσιτάλ από τους δύο βοηθούς κ. Δ. Γκάγκα και Η. Νατσιούλα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Α.Ε.Λ.: Μάλαρτζ (46’ Σέρεμετ), Νταμπίζας (84’ Καρανίκας), Ααράμπ (78’ Κολοβέτσιος), Κατσιαρός (66’ Μπουκουβάλας), Κουέντι (71’ Μιούλερ), Ρομέου (75’ Βλασόπουλος), Ντέλσον (75’ Σιατραβάνης), Γιαννακόπουλος (46’ Ιγκλέσιας), Σίμιτς (78’ Μπαλής), Μετίν, Αμπουχατζίρα (84’ Λύτρας).
ΟΦΗ: Βεζυρίδης (46’ Κασμερίδης), Πετράς, Μπαρκαουάν, Μπερτίν, Κωνσταντινίδης, Οργκανίστα, Λάμεσιτς (90’ Σταθόγλου), Κιάσσος (92’ Καρακατσάνης), Πάνος (63’ Περογαμβράκης), Βλόνταρτσικ (59’ Μαρίνκοβιτς), Μανούσος (46’ Ζορμπάς).
 
ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ:
Δεν ήταν τεστ πρεμιέρας
* Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε τα εξής:
«Δεν έβλεπα το ματς σαν τεστ της πρεμιέρας, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να δω τους παίκτες που δεν έπαιξαν καθόλου το τελευταίο χρονικό διάστημα, τον Κατσιαρό, τον Γιαννακόπουλο, τον Ιγκλέσιας. Με ενδιέφερε να δω αυτοί πώς είναι. Το καλό είναι πως τελείωσαν το ματς χωρίς προβλήματα, αυτό σημαίνει πως μπορούμε να υπολογίζουμε και στη δική τους βοήθεια, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα.
Εκτός αυτού δεν περίμενα να δω και πολύ καλό ρυθμό από την ομάδα γιατί ήταν η τελευταία εβδομάδα πριν το πρωτάθλημα και είχαμε πιεστεί πάρα πολύ στην προπόνηση και το θετικό είναι ότι τελείωσε το ματς χωρίς προβλήματα.
Δεν μπορούμε να είμαστε 100% έτοιμοι για την πρεμιέρα, είναι φυσιολογικό αυτό, αλλά τουλάχιστον αρχίζει να μεγαλώνει ο αριθμός των ετοιμοπόλεμων παικτών.
Περιμένω τους νέους παίκτες. Περιμένω τον κεντρικό αμυντικό και τον φορ σαν πρώτη... δόση και μετά θα δούμε και την περίπτωση του Κβεντί, ο οποίος θεωρώ ότι έχει καλά στοιχεία και από εκεί και πέρα θα δούμε αν θα προχωρήσουμε στην απόκτησή του.
Σε ό,τι αφορά τους παίκτες που θα έρθουν, από όσα ξέρω, το στόπερ είναι σε αγωνιστική δράση και από εκεί και πέρα θα δούμε. Το σίγουρα είναι ότι δεν μπορούμε σε μία εβδομάδα να φτιάξουμε ομάδα, το ξέρουμε αυτό, ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για μας στα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα γίνεται.
Επαναλαμβάνω, πως πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι δυνατή και φέτος, πιστεύω ότι έχουν έρθει καλοί παίκτες και με την προσθήκη των υπόλοιπων παικτών θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. Ευελπιστώ ότι τα παιδιά που έμειναν πίσω θα γυρίσουν σχετικά γρήγορα, τουλάχιστον μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος να μπορούμε να τους υπολογίζουμε κανονικά και είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα παρουσιάσουμε μια πολύ καλή εικόνα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass