ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Λαρισαίοι παίρνουν... ριμπάουντ

* ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ * ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ, ΜΑΝΑΤΖΕΡ, ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2009 3:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:17
Το μπάσκετ στη Λάρισα έχει «ορκισμένους» φίλους. Η «πορτοκαλί... σπυριάρα» πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις στην πόλη και σε αυτό δεν υπάρχουν αντιρρήσεις. Όσοι έχουν δει τον Ζώη με το αέρινο στιλ, τον Σταυρόπουλο να βάζει τα «απίστευτα», τον Τζήμα να κατεβάζει την μπάλα με το χαρακτηριστικό σπάσιμο της μέσης, τον Πρεμέτη να βάζει τα περίεργα τρίποντα, τον Προβίδα να αποθεώνεται από την κερκίδα, τον Παναγιώτη Γκόλαντα να παίζει σε όλες τις θέσεις τότε έχουν κολλήσει για τα καλά το μικρόβιο που λέγεται Γ.Σ.Λ.
Από την άλλη όσοι πορεύτηκαν από το 1979 μαζί με τον Δημήτρη Ντούγκο στην ιδέα που λέγεται Ολύμπια και αποθέωσαν Δήμο Ντικούδη, Σπύρο Παπαβασιλείου, Κώστα Τότσιο, Θοδωρή Λιάκο αλλά και όσοι είδαν την μικρή Ολύμπια να γίνεται μεγάλη και τρανή «καταπίνοντας» τις κατηγορίες σαν παιχνιδάκι τότε δεν μπορούν να ξεχάσουν την αγάπη αυτή.
Τα τελευταία χρόνια το λαρισινό μπάσκετ και γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα περνάει δύσκολες εποχές. Εδώ και μερικές ημέρες γίνεται μια προσπάθεια ανασύνταξης μέσω της συγχώνευσης με στόχο να βγει μια ομάδα και να λέγεται ΓΣΛ – Ολύμπια. Οι απόψεις πολλές και δικαίωμα σε αυτή έχουν όλοι οι Λαρισαίοι που σχετίζονται με το άθλημα. Η «Ε» ξεκίνησε ένα μίνι γκάλοπ καταγραφής απόψεων σχετικά με την επικείμενη συγχώνευση. Μίλησε με γνωστούς φιλάθλους, παλαίμαχους παίκτες, διοικητικούς, διαιτητές, μάνατζερ, προπονητές και σας παρουσιάζει το πρώτο μισό της έρευνας η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο.
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΓΚΟΣ (πρόεδρος ΕΣΚΑΘ)
«Είναι μεγάλο το ζήτημα»
«Είναι ένα ζήτημα πολυσύνθετο και χρειάζεται μεγάλη ανάλυση αλλά μέσα από λίγα λόγια μπορώ να πω το εξής: Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα αδιέξοδο και κάτι πρέπει να γίνει. Έγινε ένα πρώτο βήμα με τη συνάντηση αυτή στο Δημαρχείο. Σε αυτό καταλυτική ήταν η συμμετοχή του Γιάννη Δημοβέλη στην πρόσκληση του Δημάρχου κ. Τζανακούλη. Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρχει κάποια συνέχεια για να βγει κάτι καλό. Πρέπει να βγει από το αδιέξοδο το λαρισινό μπάσκετ. Χρειάζεται να πλαισιωθεί η ομάδα με εργάτες του μπάσκετ. Να γίνει δουλειά σε βάθος πέρα από τη βιτρίνα της Α1 που δεν πρέπει να χαθεί αυτή τη στιγμή. Με καλή διάθεση και τη συμμετοχή του κόσμου θέλω να πιστεύω πως κάτι καλό θα βγει. Θα μας το δείξει η ζωή».
 ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΜΑΣ (πρώην διοικητικός Γ.Σ.Λ.):
«Ενδείκνυται αλλά γιατί μόνο μια ομάδα»
«Μετά από εκείνη τη συγχώνευση «έκτρωμα» και σύμφωνα με τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται οι δύο ομάδες της Λάρισας, Ολύμπια και Α.Ε.Λ. Γ.Σ., είναι μια λύση που ενδείκνυται για την περίπτωση. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να γίνει. Μια τέτοια κίνηση όμως θα πρέπει να συνδυαστεί με εχέγγυα και σωστές βάσεις οικονομικής και όχι μόνο φύσεως και για το μέλλον. Εγώ όμως είμαι της άποψης πως δεν χρειάζεται η πόλη της Λάρισας να έχει μόνο μια ομάδα. Η δυναμική της πόλης δεν αποκλείει το γεγονός να έχει δύο ομάδες η Λάρισα».
 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΟΜΕΝΙΚΙΩΤΗΣ (Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων ΓΣΛ):
«Ξαναϊδρύεται ο όμιλος φίλων ΓΣΛ...»
«Συγκινήθηκα μόλις διάβασα το όνομα του ΓΣΛ στην εφημερίδα σας. Αυτό με έκανε να θυμηθώ επικές στιγμές με το δισκοβόλο (σ.σ. το σήμα του ΓΣΛ). Η συγχώνευση έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Τότε που έγινε η άλλη η συγχώνευση ήταν σαν να χάθηκε ο ΓΣΛ. Εύχομαι να γίνει κάτι τέτοιο και να μην μείνει μόνο στα λόγια. Όχι μόνο εγώ αλλά οι περισσότεροι φίλαθλοι χάρηκαν από αυτό το γεγονός. Αν τελικά θα γίνει θα δείτε πως οι φίλαθλοι θα αγκαλιάσουν την ομάδα όπως παλιά. Τότε που γέμιζε το κλειστό στο Αλκαζάρ για πλάκα. Επίσης σας λέω πως θα ξαναϊδρυθεί ο όμιλος φίλων ΓΣΛ».
 ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΟΒΙΔΑΣ (Παλαίμαχος παίκτης Γ.Σ.Λ.)
«Με επιφυλακτικότητα»
«Εγώ σαν παλαίμαχος παίκτης του Γ.Σ.Λ. λυπούμε που τόσα χρόνια είχε χαθεί το όνομα του Γ.Σ.Λ. από εκείνη τη συγχώνευση. Τώρα αυτή τη λύση τη βλέπω με επιφυλακτικότητα. Λένε θέλουν να συνενώσουν την Ολύμπια με το Γ.Σ.Λ.. Ποιον Γ.Σ.Λ., όμως, αφού η ομάδα δεν υπήρχε τόσο διάστημα. Το θετικό βέβαια είναι πως ο Γυμναστικός θα ξαναβγεί από την αφάνεια. Θα πρέπει να προσέξουν πολύ όσοι εμπλακούν στην υπόθεση αυτή».
 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ (προπονητής, μέχρι πρότινος, Ολύμπια)
«Ο κόσμος θα το στηρίξει»
«Όπως φαίνονται μέχρι στιγμής τα πράγματα αυτή είναι η καλύτερη λύση για το λαρισινό μπάσκετ. Τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από θέμα υποστήριξης του κόσμου. Ολύμπια και Α.Ε.Λ. Γ.Σ. δεν είχαν αυτά που ήθελαν τα τελευταία χρόνια από πολλές πλευρές. Αν θα γίνει όμως μια ομάδα τότε θα υπάρξει ολόκληρο μερίδιο στην αγορά των χορηγών και επίσης ο κόσμος δεν θα αναγκάζεται να μοιράζεται. Σε αυτή τη φάση θα είναι πιο κοντά στην ομάδα. Τώρα όσον αφορά σε κάποια προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν είναι ένα θέμα που γνωρίζουμε στην παρούσα φάση αλλά πιστεύω πως θα ξεπεραστούν. Ο καθένας βέβαια έχει υπηρετήσει την κάθε ομάδα θα ήθελε συναισθηματικά να συνεχίζει να προσφέρει σε αυτήν. Εδώ όμως βλέπουμε πως υπάρχουν συγχωνεύσεις σε μεγάλες εταιρίες, δεν θα υπάρξουν και στο μπάσκετ;».
 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (πρώην παίκτης Γ.Σ.Λ. – Ολύμπια)
«Σωστή η συγχώνευση»
«Είναι μια σωστή κίνηση. Η κατάσταση στις λαρισινές ομάδες είχε φτάσει στο απροχώρητο. Εγώ προσωπικά εύχομαι να γίνει η συγχώνευση και είναι κάτι που έπρεπε να γίνει από καιρό. Εδώ και χρόνια. Το μπάσκετ της Λάρισας χρειάζεται μια ομάδα στην Α1 και μάλιστα δυνατή. Είμαστε επαρχία και πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους. Να έχουμε οργάνωση και σύμπνοια. Αυτό θέλει η Λάρισα».
 ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (πρώην παίκτης Ολύμπια)
«Σαν την Α.Ε.Λ. στο ποδόσφαιρο»
«Αυτή η συγχώνευση έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό. Το γιατί δεν έγινε είναι κάτι που δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως πλέον δείχνει ιδανική λύση. Η ομάδα που θα βγει από αυτή τη διαδικασία θα βγει πολύ ισχυρή αν υπάρξουν οι άνθρωποι που θα τη βοηθήσουν. Θα γίνει όπως είναι η Α.Ε.Λ. στο ποδόσφαιρο. Ενιαία και δυνατή. Βέβαια δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε και να γνωρίζουμε πως η συγχώνευση θα είναι δύσκολη. Πάντως μακάρι να γίνει».
 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ (διαιτητής μπάσκετ)
«Πρέπει να είμαστε δυνατοί»
«Μια πόλη που διαφημίζει τον αθλητισμό και διαφημίζεται από αυτόν εννοείται πως πρέπει να έχει μια δυνατή ομάδα στην κορυφαία κατηγορία. Η συγχώνευση πρέπει να γίνει για αρκετούς λόγους. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έρχονται και Μεσογειακοί Αγώνες σε λίγα χρόνια και θα ήταν πολύ καλό να έχουμε δυνατό σύλλογο σε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα όπως είναι το μπάσκετ».
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΧΡΗΣΤΟΣ (πρώην παίκτης Γ.Σ.Λ.)
«Να μην είναι φούσκα»
«Είναι μια πολύ θετική κίνηση η συγχώνευση αλλά θα πρέπει να έχει έναν ορίζοντα τουλάχιστον τετραετίας. Δεν θα είχε νόημα αν είναι διαφορετικά. Καλύτερα να μην γίνει αν είναι να διαλυθεί ένας σύλλογος και να μην έχει προβλεφθεί κάτι για το μέλλον. Να υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι και συγκεκριμένη πολιτική που θα ακολουθηθεί. Να μην είναι δηλαδή μια «φούσκα» που θα σκάσει».
 ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΖΑΚΗΣ (πρόεδρος Αστέρα Λάρισας, παλαίμαχος Ολύμπια)
«Τώρα χρειάζεται στήριξη»
«Αν οργανωθεί διοικητικά και υπάρχουν ισχυροί άνθρωποι που θα ενισχύσουν την προσπάθεια τότε είναι μια πολύ καλή κίνηση για το λαρισινό μπάσκετ. Τώρα στην αρχή είναι το δύσκολο κομμάτι και θα πρέπει να στηριχτεί από τους Λαρισαίους αυτή η κίνηση. Άλλωστε είναι κάτι που φαντάζει αναπόφευκτο για τα οικονομικά προβλήματα των δύο ομάδων».
 ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ (μάνατζερ)
«Τα πέντε σημεία της προσοχής»
«Εγώ προσωπικά διαφωνώ με το συγκεκριμένο τρόπο της συγχώνευσης και στέκομαι σε πέντε σημεία. Το πρώτο είναι πως δεν θα πρέπει να γίνουν λάθη στην οικονομική διαχείριση χωρίς δηλαδή να επενδυθούν σε λαρισινά πρόσωπα (παίκτες, προπονητές, παράγοντες). Το δεύτερο είναι πως πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι οικονομικοί όροι. Επίσης το καλύτερο είναι να υπάρξει μετονομασία του ονόματος της Ολύμπια σε ένα κοινά αποδεκτό όνομα που θα τους ενώνει όλους και η Α.Ε.Λ. Γ.Σ. να παραμείνει στην Α2 ως τροφοδότης παικτών γιατί υπάρχουν παίκτες που μπορούν αυτόματα να παίρνουν χρόνο συμμετοχής εκεί. Ακόμα το μοτίβο τους ενός ιδιοκτήτη πλην Ολυμπιακού και Π.Α.Ο., απέτυχε παντού και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένας όμιλος υποστηρικτών. Τέλος, αυτή η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή και να προσελκύει τον κόσμο γιατί αν θα αποτύχει και θα υποβιβαστεί τι θα συμβεί μετά;»
 ΒΛΑΝΤΟ ΜΑΪΣΤΡΕΝΚΟ (βοηθός προπονητή Α.Ε.Λ. Γ.Σ., παλαίμαχος παίκτης Γ.Σ.Λ.)
«Είναι κάτι που χαρακτηρίζεται θετικό για την πόλη και για τους φιλάθλους το γεγονός πως μπορούν να έχουν μια δυνατή ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Όσοι όμως εμπλακούν στην υπόθεση της συγχώνευσης θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στις δύο ομάδες ξεχωριστά. Δεν είναι τόσο απλά...».
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΝΑΣΙΟΣ (αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΚΑ.Θ.)
«Στα βυσσινί όλα»
«Το ότι έπρεπε να γίνει μόνο μια ομάδα στη Λάρισα είναι γεγονός. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουν είναι ότι πρέπει να μπει το βυσσινί στη φανέλα καθώς αυτό είναι το... χρώμα της πόλης. Για αυτό και πρέπει να πιάσουν τον παλμό της Λάρισας. Δεν μπορεί μια ομάδα να κινείται γύρω από διαφορετικούς ρυθμούς. Εγώ είμαι της άποψης να έχουμε μια ομάδα σε όλα τα αθλήματα».
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΥΔΑΣ (Επίτιμος πρόεδρος Φοίνικα)
«Να μην είναι προσωρινό»
«Η συγχώνευση φαίνεται πως είναι μια πολύ καλή λύση όμως υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε και οι οποίες είναι σημαντικές. Πρέπει να υπάρξει μια προοπτική για τα επόμενα πέντε χρόνια. Να υπάρχει βάθος στον προγραμματισμό. Να μην γίνουν όλα έτσι απλά. Να μην είναι μια προσωρινή λύση δηλαδή».
 ΜΑΚΗΣ ΠΑΝΥΓΗΡΤΖΟΓΛΟΥ (στέλεχος ομίλου φιλών Α.Ε.Λ. Γ.Σ. και παλαιότερα Γ.Σ.Λ.)
«Ξαναβγάζουμε τα λάβαρα του Γ.Σ.Λ. ...»
«Είμαι υπέρ της κίνησης αυτής. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα πλέον να γίνει μια ομάδα χωρίς να έχει σχέση με τα προηγούμενα καθεστώτα των δύο αυτών ομάδων. Για να πάμε μπροστά πρέπει να αφήσουμε τα άσχημα σημεία του πρόσφατου παρελθόντος και τα χρέη. Γιατί άλλωστε να την κάνουμε την συγχώνευση αν δεν κοιτάμε προς το καλύτερο και με νέους επενδυτές. Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι να ξαναβγάλουμε τα λάβαρα του Γ.Σ.Λ.. Αυτά ποτέ δεν χάθηκαν. Τα φυλάμε για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Για την αναγέννηση του Γ.Σ.Λ.».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass