ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Χρειάζεται ψύχραιμη αντίδραση στην ΑΕΛ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2009 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:11
Μια από τις χειρότερες ημέρες της ένδοξης ιστορίας της ήταν η προχθεσινή για την ΑΕΛ, η οποία αποκλείστηκε από τους...ψαράδες του Ρέικιαβικ και πρόωρα «έσβησαν» τα όνειρα, για μια καλή πορεία στο Europa league.
Η «βασίλισσα» του Θεσσαλικού κάμπου στο στάδιο Αλκαζάρ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 της πρώτης αναμέτρησης και παραχώρησε ισοπαλία 1-1, που ήταν καταδικαστική.
Όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι δια περιπάτου, οι «βυσσινί» θα περάσουν στην επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Διαψεύσθηκαν όμως άπαντες καθώς το φαβορί που ήταν η ΑΕΛ, αποκλείστηκε από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους οδήγησαν την ομάδας τους στην πρόκριση.
Μέσα στον αγωνιστικό χώρο λοιπόν οι Ισλανδοί απέδειξαν ότι στο ποδόσφαιρο κερδίζει εκείνος που έχει περισσότερο πάθος, έχει...καρδιά, πιστεύει στην επιτυχία και δεν επηρεάζεται ούτε από την ζέστη, ούτε από το κρύο.
Μπορεί στην πρώτη αναμέτρηση η λαρισινή ομάδα να είχε αρκετές ευκαιρίες για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως η ουσία είναι ότι γνώρισε μια καταδικαστική όπως αποδείχθηκε ήττα και η ...περιπέτειά της ήταν πολύ σύντομη στην Ευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση.
Απόλυτα δικαιολογημένη είναι και η πικρία του κόσμου, που πήγε με προσδοκίες στο Αλκαζάρ παρότι ο υδράργυρος άγγιζε τους 38 βαθμούς Kελσίου, όμως αποχώρησε ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας, από την οποία άλλα περίμενε να δει και άλλα τελικά είδε.
«Πληγώθηκε» λοιπόν ο εγωισμός των Λαρισαίων φιλάθλων που πάντα αισθάνονται υπερήφανοι για την ΑΕΛ και θέλουν να τη βλέπουν σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχει, να προσπαθεί και να στέκεται αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο βρίσκεται στον δρόμο της.
Ακόμη και κάποιες ακραίες αντιδράσεις θεωρούνται στην παρούσα φάση δικαιολογημένες, καθώς ο κόσμος που από το υστέρημά του αγοράζει εισιτήριο, πάνω στην αγανάκτησή του θα πει και κάτι παραπάνω, τα λόγια του θα είναι σκληρά και ενδεχομένως να ξεφύγει από τα όριά του, αφού δεν μπορεί εύκολα να συνειδητοποιήσει αυτό που έγινε και είχε αρνητικό αντίκτυπο, σε Ελλάδα και Ευρώπη, για το πρεστίζ της ομάδας.
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει στη συνέχεια απαξίωση και την απογοήτευση είναι ανάγκη να διαδεχθεί η αισιοδοξία και η ελπίδα, διότι υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να μπορέσει η ΑΕΛ να παρουσιασθεί στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας, όταν αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.
Πολύ δύσκολη λοιπόν η χθεσινή ημέρα αλλά και οι επόμενες για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, που πήραν ένα καλό μάθημα και χρειάζεται να δουλέψουν πολύ σκληρά, για να υπερπηδήσουν τις όποιες αδυναμίες παρουσίασαν.
Και βέβαια, χρειάζεται γενικά ψύχραιμη αντίδραση από την ΠΑΕ ΑΕΛ, που καλείται να εντείνει τις προσπάθειές της για την απόκτηση τριών παικτών, δυο επιθετικών και ενός κεντρικού αμυντικού.
Σε αναμονή δε βρίσκεται η διοίκηση για την περίπτωση του Πολωνού επιθετικού Μάρεκ Σαγκανόφσκι, που χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη.
ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδων για τη διεξαγωγή δυο ή τριών φιλικών παιχνιδιών, μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα στις 22-23 Αυγούστου(σ.σ. η πρεμιέρα είναι εκτός έδρας στην Τρίπολη με τον Αστέρα).
Γι’ αυτό τον λόγο η προετοιμασία της ομάδας μετά την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχισθεί σε προπονητικό κέντρο της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
Χθες έγινε προπόνηση στο γήπεδο των Δένδρων και όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στη Ρέικιαβικ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί μια προπόνηση το απόγευμα, ενώ για αύριο θα δοθεί ρεπό από την τεχνική ηγεσία.
Όσον αφορά τέλος στην κατάσταση των τραυματιών, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που δείχνει σημάδια βελτίωσης χρησιμοποίησε στις ασκήσεις και μπάλα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ιγγλέσιας, Κατσιαρός, Βενετίδης, ενώ ο Κυριακίδης υποβάλλεται σε θεραπεία.
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Ο ΛΥΤΡΑΣ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοίνωσε ότι μετά από εισήγηση του Μαρίνου Ουζουνίδη προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα ο ποδοσφαιριστής, Γιώργος Λύτρας, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας. Ο γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1991 επιθετικός προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ, την περσινή σεζόν (2008-09) με την ομάδα Νέων U-21 κατέγραψε 28 επίσημες συμμετοχές και 6 γκολ, ενώ φέτος συμμετέχει στις εκδηλώσεις της πρώτης ομάδας, από το ξεκίνημα της προετοιμασίας της.
 
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ U18 ΤΗΣ ΑΕΛ
Μετά την ομάδα U21 της ΑΕΛ, η οποία επιστρέφει τη Δευτέρα από το Βελβεντό, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και η ομάδα U18 βρίσκεται στην αφετηρία της νέας περιόδου. Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές του Θανάση Κουτσαφτίκη πέρασαν ήδη ιατρικές εξετάσεις, σήμερα Σάββατο θα υποβληθούν και αυτοί σε εργομετρικό έλεγχο στο προπονητήριο των Δένδρων και στις 9 π.μ. της Δευτέρας θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο για την πρώτη προπόνηση της νέας περιόδου.
Σημειώνεται ότι όλες οι μεταγραφικές κινήσεις που αφορούν στις ομάδες Νέων της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, θα ανακοινωθούν επίσημα, έχοντας ολοκληρωθεί και τυπικά, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass