ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ουζουνίδης: Να δείξουμε εγωισμό

* ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΜΑΡΕΚ ΣΑΓΚΑΝΟΦΣΚΙ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2009 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:11
Τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους κάλεσε να δείξουν οι παίκτες της Α.Ε.Λ. στο σημερινό παιχνίδι ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε και εμφανίσθηκε ρεαλιστής, ειλικρινής, αλλά και δεν δίστασε παρά την κρίσιμη μάχη με τους Ισλανδούς να αναφερθεί και στα μεταγραφικά θέματα της ομάδας. Παράλληλα προανήγγειλε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι καθώς τη θέση του Ιγγλέσιας θα πάρει ο Τουμέρ Μετίν για να γίνει πιο επιθετική η ομάδα και αυτή του τερματοφύλακα που ο Σέρεμετ θα μείνει στον πάγκο για χάρη του Μάλαρτζ. Για ένα ακόμα παιχνίδι θα δηλωθούν δεκαεπτά παίκτες, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι.
Ο προπονητής των «βυσσινί» ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου λέγοντας τα ακόλουθα: «Πριν το πρώτο παιχνίδι εμείς ήμασταν το φαβορί του ζευγαριού αλλά μετά το ματς στο Ρέικιαβικ, πιστεύω ότι δεν είμαστε εμείς που έχουμε τον πρώτο λόγο. Νομίζω ότι όπως πήγαινε η εξέλιξη του πρώτου παιχνιδιού δεν έδινε καμία απολύτως εντύπωση ότι θα χάναμε με 2-0. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ, όμως, θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε και να είμαστε εμείς αυτοί που τελικά θα περάσουμε. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα, ξέρουμε ότι το 2-0 είναι δύσκολο σκορ, όμως θεωρώ ότι αν είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αμυντική μας λειτουργία και αποτελεσματικοί στην επίθεση θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Όταν μιλάμε για προκρίσεις που κρίνονται σε ένα ή δύο παιχνίδια, το αποτέλεσμα των αναμετρήσεων δεν είναι μόνο απόρροια της αγωνιστικής κατάστασης των ομάδων ή της ποιότητάς τους αλλά είναι και απόρροια διάφορων συγκυριών. Θεωρώ ότι αυτές οι συγκυρίες μάς υποχρέωσαν στην ήττα στο Ρέικιαβικ και ελπίζω ότι αυτές οι συγκυρίες θα φέρουν σ’ εμάς την πρόκριση. Σε σχέση με το πρώτο ματς έχουμε ακόμη μια εβδομάδα προπονήσεων στα πόδια μας, παίζουμε στο γήπεδό μας, έχουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας και θεωρώ ότι στο αυριανό παιχνίδι θα παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό και θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Αυτό που θέλω να βγάλουν οι παίκτες είναι τον προσωπικό τους και ποδοσφαιρικό τους εγωισμό, γιατί όπως και να το κάνουμε θα είναι άσχημο για μας να μείνουμε έξω από τη διοργάνωση».
* Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι τι θα αλλάξει για να πάρει η ομάδα την πρόκριση;
 «Το είπα και στην αρχική μου τοποθέτηση. Θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη στην άμυνά μας, τρεις φορές βρέθηκαν στην περιοχή μας οι αντίπαλοί μας και έκαναν δύο γκολ. Και φυσικά να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Θεωρώ ότι θα είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο αγώνα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης μιας και έχουμε κι άλλες προπονήσεις στα πόδια μας και θα πρέπει να έχουμε εγωισμό στο παιχνίδι μας. Θα έχουμε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας και αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Και ο Σίμιτς είναι καλύτερα και ο Τουάμα είναι καλύτερα αλλά και ο Μετίν μπορεί να παίξει, έστω και αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος».
* Στο πρώτο παιχνίδι έλειψαν από την Α.Ε.Λ. οι κάθετες πάσες. Έχει γίνει κάποια ειδική προετοιμασία για να αλλάξει κάτι στον συγκεκριμένο τομέα;
«Οι κλειστές άμυνες - όταν δηλαδή έχεις πολλούς αντιπάλους απέναντί σου - δεν διασπώνται μόνο με κάθετες μπαλιές, αλλά με ατομικές ενέργειες, σουτ και παιχνίδι από τα πλάγια. Τα δύο τελευταία τα είχαμε εμείς στο Ρέικιαβικ αλλά δεν καταφέραμε να δούμε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Γι’ αυτό και είπα ότι θα πρέπει να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί».
*Θα αλλάξετε τακτική;
«Πρέπει να ρισκάρουμε λίγο περισσότερο αλλά χωρίς να επιτρέψουμε στον αντίπαλό μας να δημιουργήσει καταστάσεις στην περιοχή μας. Σίγουρα όμως θα είμαστε πιο επιθετικοί...».
* Είναι ένα μήνυμα ότι για δεύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι θα δηλώσετε 17 παίκτες στην αποστολή;
«Μα δεν έχουμε να δηλώσουμε και κανέναν άλλον...».
* Πιστεύετε ότι οι μεταγραφές θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα ή θεωρήσατε ότι μπορούσατε έτσι ή αλλιώς να προκριθείτε επί της KR;
«Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο. Κανένα ματς – όποιον κι αν έχεις αντίπαλο – δεν μπορείς να το κερδίσεις αν δεν προσπαθήσεις. Από κει και πέρα περίμενα ότι θα είχαμε άλλον έναν επιθετικό μέχρι τώρα, όμως, δεν περίμενα τα προβλήματα του Κυριακίδη και του Κατσιαρού, μιας και του Βενετίδη λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενο. Και μέσα σε όλα αυτά δεν μπορούμε να υπολογίζουμε και σε δύο παίκτες τους οποίους και αποκτήσαμε φέτος το καλοκαίρι, αλλά προς το παρόν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αυτομάτως φτάνουμε στις πέντε με έξι σημαντικές ελλείψεις και αυτό μας έχει επηρεάσει, όπως μας έχει επηρεάσει το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε βρει τον σέντερ φορ. Ίσως εδώ να έχουμε και εμείς κάποια ευθύνη μιας και διεκδικούσαμε παίκτες που ξέραμε ότι είναι δύσκολο να έρθουν την περίοδο που θέλαμε και γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αυτή τη στιγμή είναι αλήθεια ότι θα ήθελα τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι στην ομάδα και γι’ αυτό είναι και ο παίκτης στον οποίο και έχουμε καταθέσει επίσημη πρόταση».
* Ζητήσατε δύο επιθετικούς και στόπερ. Σας προβληματίζει η άσχημη απόδοση του Νταμπίζα στο παιχνίδι της Ισλανδίας;
«Πρέπει να προσέχουμε να μην κάνουμε λάθη. Για τους παίκτες που θέλω τα είχα πει πριν από τον πρώτο αγώνα και δεν έχουν σχέση με το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα και την απόδοση κάποιων παικτών».
* Ο Τουμέρ Μετίν θα είναι στο βασικό σχήμα της σημερινής αναμέτρησης;
«Ο Μετίν θα ξεκινήσει και όσο αντέξει. Είναι ένας παίκτης που εκτός από αδιαμφισβήτητη ποιότητα έχει ποδοσφαιρικό εγωισμό και μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια».
* Στο πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε τερματοφύλακας ο Σερεμέτ , στο δεύτερο παιχνίδι θα χρησιμοποιήσετε τον Μάλαρτζ;
«Πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Μάλαρτζ».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass