Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ο Δημήτρης Χασιώτης γράφει ιστορία...

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2009 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:10
Ο Λαρισαίος κολυμβητής Δημήτρης Χασιώτης στις 30 Ιουλίου θα γράψει ιστορία για τον λαρισινό αθλητισμό καθώς θα είναι ο πρώτος Λαρισαίος που θα μετέχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου και συγκεκριμένα στο αγώνισμα που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο (ο χρόνος του είναι 1.59.90)
Ο Χασιώτης αναχωρεί την Παρασκευή για τη Ρώμη όπου διεξάγεται η συγκεκριμένη διοργάνωση και χθες μίλησε στην «Ελευθερία της Δευτέρας» για τη μεγάλη του αυτή επιτυχία και είναι η δεύτερη μεγάλη διοργάνωση που μετέχει μετά την Ολυμπιάδα του Πεκίνου (και στην Ολυμπιάδα έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Λαρισαίος κολυμβητής που μετείχε στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη).
Μας είπε: «Θεωρώ μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπώ την πόλη της Λάρισας σε μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση και πιστεύω να ανταποκριθώ στο υψηλό επίπεδο των αγώνων. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και ο στόχος είναι να καταρρίψω το πανελλήνιο ρεκόρ ενώ να καταφέρω να μπω στα ημιτελικά θα είναι σαν να έχω πάρει μετάλλιο στους Αγώνες.
Σίγουρα έχω λιγότερο άγχος απ’ ότι στην Ολυμπιάδα ενώ με βοήθησαν οι Μεσογειακοί Αγώνες της Πεσκάρα που είδα τα λάθη μου και θα προσπαθήσω να τα διορθώσω (σ.σ. ο Χασιώτης πήρε την 5η θέση στα 200 μέτρα ύπτιο και την 6η στα 100 μέτρα ύπτιο). Πιστεύω ότι έχω κάνει καλή προετοιμασία για να καταφέρω το καλύτερο».
*Μίλησες για Μεσογειακούς Αγώνες. Αλήθεια πώς είδες τη διοργάνωση στην Πεσκάρα και τι πιστεύεις για την Λάρισα και το Βόλο που θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013;
«Οι Μεσογειακοί Αγώνες της Πεσκάρα στο άθλημα της κολύμβησης είχαν το καλύτερο επίπεδο που μπορούσαν να έχουν αγώνες. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και δεν είναι τυχαίο ότι το κολυμβητήριο είχε κόσμο κάθε μέρα.
Η κολύμβηση έσωσε το γόητρο των αγώνων καθώς έγιναν δύο παγκόσμια ρεκόρ από την Ιταλίδα Πελεγκρίνι στα 400 μέτρα ελεύθερο και τον Ισπανό Γουέμπερ στα 100 μέτρα ύπτιο.
Νομίζω ότι η αγωνιστική επιτυχία των αγώνων στην Λάρισα και το Βόλο το 2013 θα εξαρτηθεί από το επίπεδο των αθλητών. Αν έρθουν καλοί αθλητές τότε οι αγώνες θα είναι πετυχημένοι. Τη στιγμή που υπάρχουν δυο παγκόσμια ρεκόρ σε μία διοργάνωση αμέσως διαφημίζονται οι συγκεκριμένοι αγώνες καθώς όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν τη συγκεκριμένη είδηση και τον τόπο στον οποίο επιτεύχθηκε το ρεκόρ. Πραγματικά δεν περίμενα στους Μεσογειακούς Αγώνες τόσο υψηλό επίπεδο.
Το αγωνιστικό λοιπόν μέρος ήταν υψηλό, προβλήματα υπήρχαν οργανωτικά στις μεταφορές και το Μεσογειακό Χωριό όπου το φαγητό δεν ήταν καλό αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης καθώς μέναμε πολλά άτομα στο ίδιο δωμάτιο με μία μόνο τουαλέτα».
*Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου θα πανηγυρίσουμε ρεκόρ;
«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει και αυτό. Αν και η Ολυμπιάδα του Πεκίνου ανέβασε τον πήχη με τις επιδόσεις της».
* Στη Λάρισα πώς τη βλέπεις την κολύμβηση έστω και από μακριά...
«Χαίρομαι που ακούω ότι θα γίνει το δεύτερο κολυμβητήριο και θα ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με το άθλημα ενώ πιστεύω ότι οι σύλλογοι πρέπει να ρίξουν μεγαλύτερο βάρος στον πρωταθλητισμό. Χάρηκα που ο ΝΟΛ ανέβηκε στην Α1 πόλο και μακάρι να συνεχιστούν οι επιτυχίες».
Ο 23χρονος κολυμβητής (γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1986) στον επίλογό του ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη της εταιρίας ALPHA WOOD κ. Αδαμόπουλο για τη στήριξή του και τέτοιοι άνθρωποι μας είπε δίνουν κίνητρα σε κάθε Λαρισαίο να μπορεί να κάνει υψηλού επιπέδου αθλητισμό.
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ...
Με ρεκόρ συμμετοχών αθλητών αλλά και χωρών μελών της FINA ξεκίνησε το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης. Πιο συγκεκριμένα, 2.848 είναι οι αθλητές που έχουν έρθει στη Ρώμη από 183 χώρες του κόσμου, ενώ στη Μελβούρνη το 2007 ήταν 2.158 και 167 αντίστοιχα. Μεταξύ των χωρών και η Γαλλική Πολυνησία, η οποία είναι ίσως η μοναδική χώρα που έχει πρόβλημα σημαίας. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αποστολής, κάθε χρόνο η κυβέρνηση της χώρας ξοδεύει 50.000 ευρώ σε σημαίες, οι οποίες είτε χάνονται είτε δεν επιστρέφονται. Για το λόγο αυτό δεν προμήθευσε την αποστολή της χώρας με σημαία... Συμμετοχή δήλωσαν και οι ομοσπονδίες του Αφγανιστάν, της Αλγερίας και της Βόρειου Νήσου Μαριάνα, αλλά τελικά δεν έστειλαν εκπρόσωπο για κανένα από τα πέντε αγωνίσματα...
Οι αριθμοί της διοργάνωσης:
17 μέρες θα διαρκέσουν οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.
60 μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν έρθει στη Ρώμη για να καλύψουν το γεγονός, με τους Αμερικανούς, τους Αυστραλούς και τους Γάλλους να έχουν αποστείλει τις πολυπληθέστερες αποστολές.
183 χώρες συμμετέχουν.
1.500 είναι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον πλανήτη. Μέχρι και από το Αφγανιστάν εστάλη αίτηση, αλλά ο αιτών δεν εμφανίστηκε ποτέ για να την παραλάβει. Να σημειωθεί πάντως πως το 1/3 των διαπιστεύσεων κατέληξε σε χέρια συγγενών των αθλητών.
2.000 είναι οι προπονητές και συνοδοί.
2.000 είναι οι εθελοντές, που τους αποτελούν κυρίως φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Ρώμης και στην πλειονότητα τους δεν γνωρίζουν άλλη γλώσσα εκτός από τα ιταλικά.
2.848 αθλητές συμμετέχουν στα 5 αγωνίσματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
200.000 θεατές αναμένεται να επισκεφτούν τα κολυμβητήρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών. Τις δύο πρώτες μέρες των αγώνων, πάντως, ελάχιστοι ήταν αυτοί που παρακολούθησαν τα αγωνίσματα των καταδύσεων και της συγχρονισμένης κολύμβησης. Στα πρωινά αγωνίσματα οι θεατές ήταν κυρίως άλλοι αθλητές και εθελοντές, ενώ τα απογεύματα η κατάσταση βελτιώνεται.
2.000.000.000 τηλεθεατές εκτιμούν οι διοργανωτές πως θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, ποντάροντας κυρίως στην παρουσία του Φελπς και των άλλων μεγάλων αστεριών της κολύμβησης.
5 κολυμβητήρια διαθέτουν οι εγκαταστάσεις του «Φόρο Ιτάλικο», που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο στάδιο «Ολίμπικο», σε ένα καταπράσινο σημείο, δίπλα από όπου περνάει ο ποταμός Τίβερης και είναι όλα λυόμενα (φιλικά προς το περιβάλλον). Μέχρι την τρίτη μέρα των αγώνων, πάντως, οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων των καταδύσεων και της συγχρονισμένης κολύμβησης οι εργάτες δούλευαν μέσα στα κολυμβητήρια, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.
5 ευρώ είναι η μίνιμουμ τιμή του εισιτηρίου για ολόκληρη την ημέρα.
90 ευρώ είναι το ακριβότερο εισιτήριο.
5000 τετραγωνικά μέτρα είναι οι εγκαταστάσεις του «Φόρο Ιτάλικο».
40.000.000 ευρώ κοστίζει η διοργάνωση των αγώνων.
16.000.000 ευρώ είναι τα έσοδα από τους χορηγούς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass