ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το νέο Δημοτικό Στάδιο Τυρνάβου

* Τις διαδικασίες του έργου ανέλυσε ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Κουλιός

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2015 7:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:38

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Μια σημαντική εξέλιξη στην παραπέρα προώθηση και στήριξη του αθλητισμού στον Τύρναβο προχώρησε η δημοτική αρχή Τυρνάβου. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Κώστας Κουλιός παρουσίασε στο σώμα τη μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, της ανακατασκευής του δημοτικού γηπέδου Τυρνάβου προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο στάδιο 3.160 θέσεων με σύγχρονες υποδομές για τη φιλοξενία και χρήση ποδοσφαιρικών αγώνων και αγωνισμάτων στίβου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μελέτη παρουσιάζει η δημιουργία περιπατητικού δρόμου – πεζοδρόμου που θα ξεκινά από το πάρκο θα διέρχεται το ανάχωμα πίσω από το νέο γήπεδο και θα καταλήγει στα βοηθητικά.

Για τη μελέτη αυτή ενημερώθηκε στις 17 Απριλίου στην Αθήνα από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τους αντιδημάρχους κ. Κώστα Κουλιό και Αλέκο Χατζηκρανιώτη ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κ. Ιούλιος Σιναδινός ο οποίος είδε πολύ θετικά την όλη πρόταση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Το δημοτικό στάδιο Τυρνάβου βρίσκεται σε γήπεδο συνολικού εμβαδού 19.499 τ.μ., στο νότιο άκρο της πόλης και σε επαφή με αντιπλημμυρικό λίθινο ανάχωμα του Τιταρήσιου ποταμού. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου διαστάσεων 70Χ102 μ., με φυσικό χλοοτάπητα σε κατάσταση που δεν επιδέχεται περαιτέρω συντήρηση (κατεστραμμένος), χωμάτινο στίβο, κερκίδα 1410 θέσεων στη βόρεια πλευρά του γηπέδου, κτίριο αποδυτηρίων.

Η μελέτη αφορά στην ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του δημοτικού γηπέδου Τυρνάβου προκειμένου να αναμορφωθεί και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο στάδιο 3160 θεατών, με αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου διαστάσεων 70Χ102 μ. και αγωνισμάτων κλασικού αθλητισμού, προπονητικό στίβο, νέα αποδυτήρια αθλητών, κλειστό χώρο εκγύμνασης, γραφεία και καφετέρια για το κοινό, αίθουσα Τύπου και βοηθητικοί χώροι.

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων αποτελεί η αδειοδότηση και χρήση του σταδίου, με την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης φάσης, ώστε να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες του πρωταθλήματος Football League. Οι επεμβάσεις χωρίζονται σε τρεις διακριτές φάσεις και περιλαμβάνουν τις εξής εργασίες:

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Στην πρώτη φάση προβλέπεται η ανέγερση νέου διωρόφου κτιρίου στο ανατολικό όριο του γηπέδου, συνολικού εμβαδού 750 τ.μ. Στο ισόγειο του κτιρίου εμβαδού 554 τ.μ., προβλέπονται αποδυτήρια αθλητών και διαιτητών, χώρος εκγύμνασης αθλητών, αποθήκες υλικού και συντήρησης του σταδίου. Στον όροφο του κτιρίου εμβαδού 196 τ.μ., προβλέπονται γραφεία, αίθουσα τύπου και cafe. Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου θα είναι σίδηρος, με θεμελίωση από οπλισμένο σκυρόδεμα και επικάλυψη από πάνελ μεταλλικών φύλλων, ενώ το δάπεδο του ορόφου θα είναι σύμμικτης κατασκευής. Τα εξωτερικά κουφώματα θα είναι υαλοστάσια προφίλ αλουμινίου, οι εσωτερικές τοιχοποιίες του κτιρίου θα είναι ξηράς δόμησης, με επικάλυψη δαπέδων και υγρών επιφανειών με κεραμικά πλακίδια.

-Νέος αγωνιστικός χώρος – στίβος θα κατασκευασθεί σε νέα θέση και σε επαφή με την υπάρχουσα κερκίδα. Η νέα θέση προτείνεται προκειμένου να χωροθετηθεί στη νότια πλευρά νέα κερκίδα και να δημιουργηθεί επί του αντιπλημμυρικού αναχώματος, πεζόδρομος πλάτους 5,0μ.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

Στη δεύτερη φάση θα γίνει συντήρηση υπάρχουσας κερκίδας 1410 θέσεων και ανακατασκευή νέων εισόδων, με παράλληλη κατασκευή νέων δημοσιογράφων θεωριών, βοηθητικών χώρων(w.c), café, αποθηκών και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.

- Νέα κερκίδα 1750 θέσεων στη νότια πλευρά του γηπέδου διαστάσεων 135,50x7,45 μ, με κατασκευή βοηθητικών χώρων(w.c), νέων εισόδων και δημιουργία πεζοδρόμου, ο οποίος εξασφαλίζει τη συνέχεια της επικοινωνίας στο νότιο άκρο της πόλης. Ο φέρων οργανισμός είναι σίδηρος με προκατασκευασμένα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος, επί θεμελίωσης από οπλισμένο σκυρόδεμα. Διάτρητα μεταλλικά πετάσματα θα τοποθετηθούν ως προστατευτικές επιφάνειες με τον νέο πεζόδρομο.

- Νέα περιτοίχιση στο δυτικό άκρο, από προκατασκευασμένα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος ελεύθερου ύψους 4,05 και πάχους 20 εκ., διαμόρφωση πεζοδρόμων πρόσβασης και περιβάλλοντα χώρου του σταδίου.

ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ

 Στέγαστρα επικάλυψης κερκίδων με φέροντα μεταλλικό σκελετό, ο οποίος εδράζεται σε θεμελίωση από οπλισμένο σκυρόδεμα και επικάλυψη με λαμαρίνες από χαλυβδόφυλλα τραπεζοειδούς διατομής. Στην εξωτερική όψη της βόρειας πλευράς θα τοποθετηθούν προστατευτικά διάτρητα μεταλλικά πετάσματα.

-Σύστημα φωτισμού αγωνιστικού χώρου για τέλεση νυκτερινών αγώνων και εξωτερικός φωτισμός σταδίου.

 

ΦΩΤ.: Η μακέτα της ανακατασκευής του δημοτικού σταδίου Τυρνάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass