ΝΙΚΟΣ ΜΕΖΙΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΟΛΑΔΟΣ

Ελασσονίτικο «παρών» στον αγώνα «OLYMPUS MARATHON»

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2009 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:09
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελασσόνα έδωσε το «παρών» σε μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Οι Ελασσονίτες αθλητές - μέλη της «Παλαίστρας», μαραθωνοδρόμοι και δρομείς μεγάλων αποστάσεων Μεζίλης Νίκος και Σαμόλαδος Γιώργος συμμετείχαν πρόσφατα στον διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος «ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON», με αφετηρία τον αρχαίο χώρο του Δίου και τερματισμό το Λιτόχωρο.
Οι δυο αθλητές αφού διένυσαν με επιτυχία τα 44 χιλ. της διαδρομής (στην ανατολική πλαγιά του Ολύμπου, μέχρι και υψόμετρο 2.780 μέτρων). τερμάτισαν με χρόνο 7:15:32 (117η θέση για τον Μεζίλη Ν.) και 8:29:28 (257η θέση για το Σαμόλαδο Γ.).
Για την ιστορία αναφέρουμε ανάμεσα σε 600 αθλητές (από 24 χώρες) πρώτος τερμάτισε ο 22χρονος Ισπανός Hernandez Gispert Jessed (... στην φωτ. με τους δύο Ελασσονίτες) με χρόνο 4 ώρες 37 λεπτά.
Πέρα από την αθλητική του διάσταση, ο συγκεκριμένος αγώνας, που διεξάγεται κάθε Ιούνιο από το 2004, στέλνει το μήνυμα για την ανάγκη διαφύλαξης του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και της ιστορίας του Ολύμπου. Η διαδρομή αναβιώνει την ιερή πορεία των πιστών κατα την αρχαιότητα, οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου κάθε αρχή καλοκαιριού στις κορυφές του Ολύμπου
Οι Ελασσονίτες αθλητές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την προσφορά τους τα καταστήματα «ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ» Κυριλλίδης Κύριλλος και «4S Πιτένης Αθανάσιος».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass