ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2013 ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ

Η Πεσκάρα έστειλε το μήνυμα της λιτότητας...

* ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2009 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:09
Οι Μεσογειακοί Αγώνες της Πεσκάρα τελείωσαν χθες το βράδυ και τη σκυτάλη παίρνει η Λάρισα με το Βόλο για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που θα γίνουν από 20 έως 30 Ιουνίου της συγκεκριμένης χρονιάς. Αγωνιστικά οι αγώνες που τελείωσαν χθες ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο (αρκεί να αναφέρουμε το αγώνισμα του μήκους που με βάση τα αποτελέσματα οι τρεις πρώτοι θα ήταν στην εξάδα των Ολυμπιακών Αγώνων) αλλά το βασικότερο δεν είναι το αγωνιστικό μήνυμα που έστειλαν αλλά το εξωαγωνιστικό.
Συγκεκριμένα οι Αγώνες έγιναν σε μία περιοχή που δοκιμάστηκε πριν λίγο καιρό από σεισμούς μέσα σε οικονομική παγκόσμια κρίση και η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να μην προκαλέσει με χλιδάτους αγώνες. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί να προκαλεί με την προσωπική του ζωή (με δικά του έξοδα...) αλλά φροντίζει να μην προκαλεί με την κυβερνητική σπατάλη.
Η προβολή των Αγώνων ήταν λιτή αλλά έντονη μέσα στην πόλη της Πεσκάρα με αφίσες παντού και πανό. Έξω από αυτήν δεν υπήρχε καθόλου και άλλωστε κανείς δεν προσδοκούσε σε τουριστικά οφέλη από προσέλευση τουριστών (μην περιμένουμε και σε Λάρισα και Βόλο να έρθει κόσμος για να δει τους Αγώνες εκτός αν οι αθλητές που έρθουν είναι πολύ μεγάλα ονόματα) αλλά μόνο από θέμα προσβολής των Αγώνων σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.
Είναι η μοναδική διοργάνωση που δεν δόθηκαν ούτε αναμνηστικά στους εκπροσώπους του Τύπου και βέβαια πολλοί αναπολήσαν την Ολυμπιάδα του 2004 που το αθλητικό υλικό των διαπιστευμένων δημοσιογράφων έφθανε για να «ντύσει» και τα εγγόνια του.
Οι εγκαταστάσεις που έγιναν οι Αγώνες ήταν οι περισσότερες ιδιωτικές ενώ κάποιες που κατασκευάστηκαν ήταν πρόχειρες (παραδείγματος χάρη για το μπόουλς) που μετά τους Αγώνες δεν θα υπάρχουν.
Το Μεσογειακό Χωριό μπορεί να προκαλούσε γκρίνια σε κάπιοιους αθλητές γιατί κοιμόταν ανά οκτώ αλλά από την άλλη τα σπίτια αυτά θα δοθούν σε πολύτεκνες οικογένειες σεισμοπαθών και τους ενδιέφερε περισσότερα η μετα-Μεσογειακή χρήση και όχι να περάσουν καλά κάποιοι αθλητές. Άλλωστε οι αθλητές ήταν ερασιτέχνες και οι επαγγελματίες του μπάσκετ και του βόλεϊ κοιμόταν εκτός Μεσογειακού χωριού σε ξενοδοχεία της Πεσκάρα.
Αυτό που οι Ιταλοί ήθελαν ήταν οι Αγώνες να έχουν αγωνιστικό επίπεδο και το κατάφεραν σε ορισμένα αθλήματα (στίβος, κολύμβηση) αλλά το μόνο αρνητικό ήταν ότι δεν μπόρεσαν να προσελκύσουν τον κόσμο καθώς τα γήπεδα ήταν άδεια.
ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΟΛΟΥ
Στην Πεσκάρα βρέθηκαν αποστολές τόσο του Δήμου Λαρισαίων όσο και του Δήμου Βόλου αλλά και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του «Βόλος 2013» με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ερωτόκριτο Νεόφυτο και τη διευθύνουσα σύμβουλο κ. Φανή Κουτρουμπά.
Το πρώτο που έκαναν όλοι ήταν να επισκεφθούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις για να δουν πώς είναι οργανωμένες η καθεμία από αυτές γιατί κάθε εγκατάσταση λειτουργεί και σαν ένας «αυτόνομος οργανισμός». Ειδικά σε αθλήματα που δεν είναι αναπτυγμένα στις περιοχές όπως η Ιππασία και το μπόουλς.
Ειδικά όσον αφορά στην ιππασία και το τένις που θα είναι κάτι πιο πρωτόγνωρο, αυτό που είδαμε είναι ότι οι εγκαταστάσεις χρειάζεται να προσεχθούν από την αρχή ώστε να είναι λειτουργικές μια και θα κατασκευαστούν στη Λάρισα και θα δώσουν μεγάλη δυναμική και τα επόμενα χρόνια.
Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της περιοχής και όχι αποκλειστικά για τους Αγώνες που θα γίνουν το 2013. Δηλαδή να μπορέσει η Λάρισα στα δύο αυτά αθλήματα αλλά και σε άλλα να κάνει αγώνες και μετά το 2013.
Επίσης ο τομέας που έδωσε μεγάλη βαρύτητα η αποστολή της Λάρισας ήταν να κάνει δημόσιες σχέσεις και γι’ αυτό εμφάνισε δεκάδες αναμνηστικά των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 (μέχρι και πετσέτες που μοίρασε στο Μεσογειακό Χωριό σε ξένες αποστολές αλλά και σε αξιωματούχους της ΔΕΜΑ).
Πάντως εντύπωση έκανε ότι προχθές το βράδυ στην κεντρική εκδήλωση στο Τσιέετοι που έκανε ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας Μάριο Πεσκάντι (ένα κομσέρτο) δεν κλήθηκαν οι εκπρόσωποι του «Βόλος 2013» αλλά ούτε οι Δήμαρχοι Λάρισας και Βόλου. Οι φωτογραφίες της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν στο επίσημο έντυπο των Αγώνων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
Οι αποστολές της Λάρισας και του Βόλου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και στην αγωνιστική παρουσία των ελληνικών ομάδων. Προχθές το βράδυ ήταν η αποστολή που έδωσε «χρώμα» στον τελικό αγώνα μπάσκετ της εθνικής μας (μόλις οκτακόσια άτομα στο γήπεδο σε μία εγκατάσταση που θύμιζε κλειστό γυμναστήριο Αλκαζάρ με συνθήκες συντήρησης όπως είναι τώρα) με αντίπαλο την Κροατία όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε τελικά με 72-60.
Μάλιστα ο βουλευτής Κώστας Αγοραστός με το Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη και το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Παύλο Μαβίδη είχαν βρει με μεγάλη ελληνική σημαία και ξεσήκωναν την υπόλοιπη αποστολή ενώ στο ημίχρονο του παιχνιδιού ήρθε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.
Στο τέλος του αγώνα τα μέλη της Λαρισινής αποστολής με επικεφαλή το βουλευτή Κώστα Αγοραστό και το δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη (αλλά και το Δημήτρη Κουραμά που βρίσκεται στην Πεσκάρα ως αρχηγός της αποστολής της ομάδας τένις) έδιναν συγχαρητήρια στο λαρισινό μέλος της εθνικής τον Δημήτρη Λόλα.
Προχθές το βράδυ η οργανωτική επιτροπή του «Βόλος 2013» παρέθεσε σε εστιατόριο της Πεσκάρα δείπνο στην κοινοβουλευτική ομάδα που ήταν στην Πεσκάρα (ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας και οι βουλευτές Κώστας Αγοραστός, Κώστας Καρτάλης), στην αντιπροσωπείες των Δήμων Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας επικεφαλείς οι δήμαρχοι Κώστας Τζανακούλης, Αλέκος Βούλγαρης, Παύλος Μαβίδης) και στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου που ήταν στην Πεσκάρα.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ
Σύμφωνα με πληροφορίες η οργανωτική και εκτελεστική επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων 2013 θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Πολιτισμού την Παρασκευή το πρωί και οι πληροφορίες θέλουν να παραμένει ως πρόεδρος ο Ερωτόκριτος Νεόφυτος και ως διευθύνουσα σύμβουλος η κ. Φάνη Κουτρουμπά.
ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
Σήμερα και ώρα 9 μ.μ. στο Βόλο (στο χώρο μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) θα γίνει η υποδοχή της σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass