ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ Ή ΠΕΜΠΤΗ

Ο Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδας

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2010 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:06
Ο Φερνάντο Σάντος θα είναι, οριστικά, ο διάδοχος του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας. Το συμβόλαιο του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ θα είναι για δύο χρόνια και στόχος θα είναι να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα τελικά του EURO 2012, που θα διεξαχθούν στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.
Η συμφωνία με τον Σοφοκλή Πιλάβιο είναι δεδομένη και απομένουν τα τυπικά για να τον ανακοινώσει η ΕΠΟ μετά την προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.
Αυτό θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη, όπου και θα επικυρωθεί η πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού.
ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όταν ο Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωνε στο αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης, λίγη ώρα πριν από την αναχώρηση της εθνικής ομάδας για την Ελλάδα, ότι «η διάδοχη κατάσταση ως προς τον αντικαταστάτη του Ότο Ρεχάγκελ έχει βρεθεί», όλοι είχαν πλέον πειστεί ότι ο "εκλεκτός" ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Ο Ίβηρας τεχνικός ήταν άλλωστε εξαρχής το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει το κουμάντο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού οι ουσιαστικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών όχι μόνο είχαν πραγματοποιηθεί πριν από το Μουντιάλ αλλά και βρίσκονταν ήδη σε πολύ καλό δρόμο, καθώς στα βασικά σημεία υπήρχε σύμπλευση.
ΕΦΤΑΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο Σάντος αφίχθη χθες στην Αθήνα, συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και συζήτησε για τα τελευταία θέματα με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, πριν δώσει τα χέρια με τον πρώτο παράγοντα της ΕΠΟ, του οποίου θα είναι συνομιλητής τα επόμενα δύο χρόνια για όσα θέματα αφορούν την εθνική ομάδα. Ο αγώνας στον οποίο ο Σάντος θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας θα είναι ο φιλικός εναντίον της Σερβίας, τον Αύγουστο.
ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ
Στη λύση Σάντος υπερθεμάτισαν οι περισσότεροι εν ενεργεία διεθνείς, οι οποίοι έχουν τη γνώμη ότι ο Σάντος ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση για τη διαδοχή του Ρεχάγκελ. Πρόκειται για προπονητή που γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, προέρχεται από μια επιττυχημένη τριετία στον ΠΑΟΚ, τον οποίο έβγαλε, φέτος, στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Σάντος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1954 έπαιξε ποδόσφαιρο σε Μπενφίκα, Μαρίτιμο και Εστορίλ. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν προπονητής το 1987 όταν ανέλαβε την Εστορίλ (1987-94) και ακολούησαν Αμαδόρα (1994-98), Πόρτο (1998-2001), ΑΕΚ (2001-02), Παναθηναϊκός (δύο μήνες το 2002), Σπόρτιγκ Λισσαβώνας (2003-04), πάλι η ΑΕΚ (2004-06), Μπενφίκα (2006-07) και ΠΑΟΚ (2007-10).
Έχει κατακτήσει μια φορά το πρωτάθλημα Πορτογαλίας (με την Πόρτο το 1999), δυο φορές το Κύπελλο (2000 και 2001, με Πόρτο) ενώ με την ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο Ελλάδας το 2002.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass