Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

«Εμείς καταθέτουμε πόθεν έσχες...»

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2010 23:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:05
 Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές του ελληνικού μπάσκετ είναι ο διεθνής διαιτητής Στέλιος Συμεωνίδης. Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ο πολύπειρος ρέφερι βρέθηκε στον Αγιόκαμπο για να λάβει μέρος στο σεμινάριο αξιολογημένων διαιτητών. Τον συναντήσαμε στο ξενοδοχείο Golden Beach και μας είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα με κύριο άξονα τα όσα συνέβησαν στα ματς Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του τίτλου και φυσικά για τα όσα κατηγορήθηκαν.
- Με όλα αυτά που βλέπουν οι νέοι διαιτητές να γίνονται στα γήπεδα τους βλέπετε αποθαρρημένους κ. Συμεωνίδη;
* Όχι σε καμία περίπτωση και αυτό είναι το αισιόδοξο. Παρά το γεγονός πως συμβαίνουν τόσα έκτροπα συνεχώς βλέπω πως οι νέοι διαιτητές δείχνουν όρεξη. Δεν το κάνουν για τα χρήματα καθώς υπάρχουν οι διαιτητές που έχουν τόσο καιρό να πάρουν τα χρήματά τους. Κάποιοι μάλιστα πληρώνουν και τις βενζίνες από την τσέπη τους...
- Τα πλέι οφ τελείωσαν επεισοδιακά. Κάποιοι μάλιστα μιλούσαν πριν το τελευταίο παιχνίδι για πόθεν έσχες των διαιτητών.
* Εμείς πάντως καταθέτουμε πόθεν έσχες. Δεν ξέρω για αυτούς που τα γράφουν και τα λένε. Εμείς σαν διαιτητές πρώτης κατηγορίας κάθε χρόνο καταθέτουμε πόθεν έσχες.
- Γιατί κατηγορούν την ΚΕΔ;
* Αυτό προσπαθούμε να καταλάβουμε. Φωνάζουμε κάποιοι αλλά αυτό που θέλω να μας διευκρινίσουν είναι το πού κάναμε λάθη. Ας μας το πούνε. Μας είπαν πως δεν υπήρχε εκπρόσωπός μας στο 4ο παιχνίδι. Μα πώς να γίνει κάτι τέτοιο όταν την ίδια ημέρα είχαν πρωτοσέλιδο (σ.σ. η εφημερίδα «Γαύρος») πως καταζητούνται πέντε άτομα. Ανάμεσα σε αυτούς εκτός από εμένα ήταν και ο Κορομηλάς που θα πήγαινε στο ματς. Δηλαδή θα τον στέλναμε σε αποστολή αυτοκτονίας; Αυτό μας ζητάνε;
Επίσης μας είπαν να τιμωρήσουμε τους διαιτητές. Δεν γίνεται να τιμωρήσουμε έναν διαιτητή κατά τη διάρκεια της σειράς των αγώνων. Όταν ένας διαιτητής έχει παίξει στο πρώτο ματς, δεν παίζει στο δεύτερο και στο τρίτο και θα παίξει στο τέταρτο. Έτσι πάει η σειρά. Δεν μπορεί ξαφνικά να βγάλουμε κάποιον από τη σειρά.
Από την άλλη όμως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι οι ομάδες που στηρίζουν το μπάσκετ στην Ελλάδα. Να μην γελιόμαστε. Αν δεν ήταν αυτές οι ομάδες δεν θα βλέπαμε παίκτες μεγάλου βεληνεκούς. Θα περιμέναμε κανένα τουρνούα για να δούμε κανέναν καλό Αμερικανό. Αυτοί είναι το μπάσκετ. Το θέμα είναι να υπάρξει η σωστή αντίληψη από τους παράγοντες.
 
- Ο Γιαννάκης φώναζε στο τέλος;
* Ο Γιαννάκης και ο κάθε Γιαννάκης παίρνει 1 εκατομμύριο για το χόμπι του. Εσύ σαν δημοσιογράφος και εγώ σαν διαιτητής παίρνουμε 1.000 ευρώ. Έχει μεγάλη διαφορά και θα φώναζε ο καθένας.)
 
- Φταίει ο Τύπος για όσα έγιναν στα ματς αυτά;
* Φταίει ο οπαδικός Τύπος. Όχι γενικά ο Τύπος. Δεν μπορεί να βάζουν πρωτοσέλιδο πως καταζητούνται οι διαιτητές και τα μέλη της ΚΕΔ και μετά να μην περιμένουν να γίνουν τόσα έκτροπα. 
- Κάποιοι είπαν πως θα πρέπει να έρθουν διαιτητές από το εξωτερικό για αυτά τα παιχνίδια των πλέι οφ;
* Δηλαδή οι ξένοι δεν κάνουν λάθη; Αυτό θέλουν νας μας πούνε; Ευτυχώς που η τηλεόραση μας δείχνει κάποια παιχνίδια από την ισπανική λίγκα και από το ΝΒΑ. Εκεί και αν γίνονται λάθη. Όμως υπάρχει άλλη αντίληψη από τον κόσμο. Δεν διαμαρτύρονται. Δεν υπάρχει η καχυποψία και δεν μεταφέρεται με αυτό τον άσχημο τρόπο στην ψυχολογία των διαιτητών. Σου λέει μαγικός κόσμος στο ΝΒΑ και τα λάθη γίνονται... μαγικά. Εδώ στην Ελλάδα όλα θεωρούνται στημένα όμως.
- Ποια η γνώμη σας για τα λάθη των διαιτητών;
* Τα λάθη κάνουν το μπάσκετ ανθρώπινο άθλημα. Αν δεν υπήρχαν αυτά θα παίζαμε με το μηχάνημα. Δεν γίνεται μπάσκετ χωρίς λάθη. Αυτά είναι άλλωστε που δίνουν και σημασία αλλά και ομορφιά στο μπάσκετ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass