Ο 18ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΑΒΑΝΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Εκπαιδεύτηκε σωστά και πήγε στην Α.Ε.Λ.

* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2010 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:05
Του Σωτ. Κέλλα
Η εκπαίδευση με την ευρεία έννοια περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που έχουν σκοπό την επίδραση με συγκεκριμένο τρόπο στη σκέψη, στο χαρακτήρα και στη σωματική αγωγή του ατόμου. Από τεχνικής πλευράς, με τη διαδικασία της εκπαίδευσης αποκτώνται συγκεκριμένες γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες και αξίες (ηθική, ειλικρίνεια, ακεραιότητα χαρακτήρα, αίσθηση του δικαίου, αφοσίωση, επαγγελματισμός, υπευθυνότητα, κ.τ.λ.). Η εκπαίδευση γίνεται με βάση συγκεκριμένες μεθόδους (θεωρητική διδασκαλία, επίδειξη, ανάθεση εργασιών, πρακτική εξάσκηση, κτλ), σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα και είναι οριοθετημένη χρονικά.
Και πράγματι πρέπει να αισθάνονται πολλοί τυχεροί όσοι έχουν σωστούς εκπαιδευτές και ένας από τους «τυχερούς» είναι και ο 18χρονος τερματοφύλακας Χρήστος Μπαταβάνης (γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1992) που υπέγραψε χθες επαγγελματικό συμβόλαιο στην Α.Ε.Λ. προερχόμενος από την ομάδα νέων.
Ο Μπαταβάνης πήρε σωστή εκπαίδευση για να μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στη τμήμα πληροφορικής των Τ.Ε.Ι. Λάρισας από τους δύο γονείς που είναι καθηγητές στη διαχείριση οικονομικών των ΕΠΑ.Λ. και σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση από τους προπονητές του που είχε όλα τα χρόνια από τότε που σε ηλικία 8 χρονών έπαιζε στη Δήμητρα Γιάννουλης, 11 χρονών στη Χαραυγή και αργότερα στην Α.Ε.Λ. από το παιδικό τμήμα μέχρι την ομάδα νέων για να φθάσει ακόμα και στις εθνικές παίδων και νέων.
Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις υπέγραψε χθες στις 2 μ.μ. επαγγελματικό συμβόλαιο οι πρώτες ευχαριστίες ήταν στους προπονητές του αφού στην επίσημη ιστοσελίδα της Α.Ε.Λ. είπε: «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους προπονητές μου στην Εθνική, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Τσάνα για την εμπιστοσύνη τους. Κυρίως θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου στην ομάδα Νέων της Α.Ε.Λ. – τους κ. Κατσάρα και Καπελιάνη – και ιδιαίτερα τον προπονητή τερματοφυλάκων τον κ. Γκούλιο για την καθοδήγησή τους. Και φυσικά τον κ. Παπακώστα που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω επαγγελματίας».
Λίγο αργότερα μιλήσαμε μαζί του και μας είπε χαρούμενος: «Έκανα ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου που ήταν να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο και τώρα αρχίζει η μάχη για να αγωνισθώ. Με συγκίνησε που θα είμαι από τους πρώτους παίκτες που θα είναι μέλη της ομάδας που θα παίξει στο καινούργιο γήπεδο. Για μένα να παίξω στη μεγάλη ομάδα ήταν όνειρο από την Α’ Γυμνασίου όταν με κάποιους φίλους μου πήγα και δοκιμάσθηκα για να ενταχθώ στους παίδες. Και πράγματι από τότε είχα αυτό το στόχο».
Ο νεαρός Μπαταβάνης μόλις υπέγραψε αναχώρησε για τη Σκιάθο να πάρει δύο ανάσες γα να γυρίσει πιο δυνατός για την πρώτη του επαγγελματική προετοιμασία ενώ θεωρεί σημαντική τη βοήθεια που πήρε στους νέους αλλά και στην Εθνική ομάδα. Μας λέει «Δεν το κρύβω ότι όταν πήγα σε ένα διεθνές τουρνουά με τους νέους στη Γαλλία πίστεψα περισσότερο στις δυνατότητές μου. Και συγκεκριμένα όταν αντιμετώπισα τον Κακουτά της Τσέλσι που βρέθηκε αντίπαλός μου».
* Καλά, γιατί ενώ αυτός είναι 19 χρόνων (σ.σ. γεννήθηκε το 1991) παίζει στην πρώτη ομάδα και εσείς εδώ στη Λάρισα και γενικά στην Ελλάδα περιμένετε μέχρι τα 25 για να αγωνισθείτε βασικοί;
«Στις ηλικίες αυτές ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ξένες χώρες είναι στη φιλοσοφία και στην οργάνωση. Στο εξωτερικό από πολύ μικροί μαθαίνουν σε εντατικούς και έντονους ρυθμούς».
* Στην ομάδα την επαγγελματική θα βρεις δύο ακόμα συμπαίκτες σου τον Βούζα και τον Καρανίκα. Πώς αισθάνεσαι;
«Πολύ καλά. Ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο και υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη. Νομίζω ότι θα έχουμε μια στήριξη ο ένας στον άλλο».
Και επειδή ζούμε μέρες Μουντιάλ δεν μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον νεαρό τερματοφύλακα και για το κορυφαίο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γεγονός.
Πρώτα απ’ όλα για την εμφάνιση της Εθνικής: «Για μένα, λέει, ήταν σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα πήγε στα τελικά του Μουντιάλ και πιο σημαντικό ότι κέρδισε. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εθνική».
Για το νικητή της διοργάνωσης, σχολίασε: « Προσωπικά θαυμάζω τον Ζούλιο Σέζαρ τον τερματοφύλακα της Βραζιλίας αλλά βλέπω να κερδίζει το τουρνουά η Αργεντινή».
Ο Μπαταβάνης υπέγραψε πενταετές επαγγελματικό συμβόλαιο με την Α.Ε.Λ. με στόχο να γίνει μόνιμος κάτοικος Λάρισας...
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Επισημοποιήθηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας της Α.Ε.Λ. για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2010-11, το οποίο περιλαμβάνει τρία στάδια (Λάρισα, Καρπενήσι, Ιταλία) και μια σειρά φιλικών αγώνων με ισχυρούς αντιπάλους εντός και εκτός συνόρων.
Η επίσημη πρώτη της ομάδας θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουλίου, το απόγευμα στο Στάδιο Αλκαζάρ, με τις πόρτες ανοιχτές για τους φιλάθλους.
Στις 12 Ιουλίου η αποστολή θα μεταβεί στο Καρπενήσι, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 26 του ιδίου μήνα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, το οποίο εκτός από προπονήσεις θα περιλαμβάνει και φιλικά τεστ. Επί του παρόντος, έχει προγραμματιστεί αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στις 19 Ιουλίου.
Ακολουθεί επιστροφή στη βάση και αναχώρηση για την Ιταλία, για το δεύτερο στάδιο που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου στην κωμόπολη AcquiTerme (με επίσημο πληθυσμό 20.488 κατοίκους) της περιφέρειας Piedmont στην επαρχία της Αλεσάντρια. Η τοποθεσία βρίσκεται σε απόσταση περίπου μίας ώρας από το Μιλάνο, στα βορειοδυτικά της χώρας.
Η Α.Ε.Λ. θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του «GrandHotelNuoveTerme» που αποτελεί προορισμό προετοιμασίας για παραδοσιακές δυνάμεις του ιταλικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., όπως η Γιουβέντους, η Τζένοα και η Τορίνο. Στη διάθεση της Α.Ε.Λ. θα υπάρχουν δύο γήπεδα με φυσικό και ένα με τεχνητό χλοοτάπητα, γυμναστήριο, πισίνα, καθώς και όλες οι ανέσεις που προσφέρει το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο.
Στη διάρκεια της παραμονής της επί ιταλικού εδάφους η ομάδα μας θα δώσει μια σειρά δυνατών φιλικών αγώνων με ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Μπρέσια (κέρδισε φέτος την προαγωγή της στην πρώτη κατηγορία) και την 5η του ιδίου μήνα την Κιέβο. Εκκρεμεί η οριστικοποίηση ακόμη μιας φιλικής αναμέτρησης στις 7 ή 8 Αυγούστου.
Οι ακριβείς ώρες διεξαγωγής και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass