Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ 2-0 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Αντίο με ψηλά το κεφάλι

* ΡΕΧΑΓΚΕΛ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2010 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:04
Το ταξίδι της εθνικής Ελλάδας στον "μαγικό κόσμο" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής τελείωσε χθες, στο γήπεδο "Πίτερ Μοκάμπα", στο ορεινό Πολοκουάνε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κοίταξε στα μάτια την παγκόσμια υπερδύναμη Αργεντινή, μόχθησε όσο μπορούσε απέναντι σε μερικούς από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς αστέρες του πλανήτη αλλά ηττήθηκε με 2-0, από γκολ των Ντεμικέλις στο 77ο και Παλέρμο στο 89ο λεπτό ενώ στο 86’ ο Μέσι είχε σημαδέψει το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.
Στο 48΄ η εθνική (που στις αρχές του β’ ημιχρόνου στάθηκε άτυχη αφού χρειάστηκαν να αντικατασταθούν λόγω τραυματισμού οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Τοροσίδης) έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν ο Σαμαράς πήρε ωραία μπαλιά από τον Κατσουράνη, πέρασε τον Ντεμικέλις και σούταρε από αριστερά ελάχιστα άουτ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιστρέψει στο πάτριο έδαφος το πρωί της Πέμπτης, κομίζοντας την πρώτη νίκη, τους πρώτους βαθμούς και τα πρώτα τέρματα στην ιστορία της εθνικής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρόκριση πάντως δεν χάθηκε χθες, στην ήττα από την Αργεντινή και την ισοπαλία στον αγώνα Νιγηρία-Νότια Κορέα (2-2), αλλά στον εναρκτήριο αγώνα με την ασιατική ομάδα.
Τα ιδιαιτέρως υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του αντιπάλου και κατά συνέπεια ο μέγιστος βαθμός δυσκολίας που είχε για την ελληνική ομάδα ο συγκεκριμένος αγώνας, οδήγησαν τον Ότο Ρεχάγκελ στην απόφαση να παρατάξει μια ενδεκάδα "κουμπωμένη" και πολύ συμπαγή. Ο (προφανής) στόχος του ομοσπονδιακού εκλέκτορα ήταν να κλείσει, όσο μπορούσε βεβαίως, τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Τζόρβα, καλύπτοντας τους χώρους με παίκτες που ξέρουν να αμύνονται. Ως εκ τούτου ο Ρεχάγκελ παρέταξε ένα καθαρά αμυντικό σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και με το Λαρισαίο Βαγγέλη Μόρα να στέκεται αρκετά καλά.
Από την άλλη πλευρά, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είχε λόγο να αλλάξει τη διάταξη 4-3-1-2, με την οποία αγωνίζεται η Αργεντινή από την έναρξη της διοργάνωσης ωστόσο αλλαγές υπήρχαν στα πρόσωπα.
ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης (54΄ Πατσατζόγλου), Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κατσουράνης (54΄ Νίνης), Τζιόλης, Καραγκούνης (46΄ Σπυρόπουλος), Σαμαράς.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Μπολάτι, Μάξι Ροντρίγκες (63΄ Ντι Μαρία), Βερόν, Μέσι, Αγουέρο (77΄ Παστόρε), Μιλίτο (80΄ Παλέρμο).
 MVP: Λιονέλ Μέσι.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ
Μετά την ήττα από την Αργεντινή και το τέλος της πορείας της εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ο Οτο Ρεχάγκελ δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές από την πορεία μας στην προκριματική φάση και τη συμμετοχή μας στους τελικούς, είμαστε υπερήφανοι. Βέβαια, όταν λαμβάνεις μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση θες να έχεις και επιτυχία. Ήμασταν απογοητευμένοι μετά την ήττα από τη Νότια Κορέα. Σήμερα (σ.σ. χθες) όμως χάσαμε από μια πολύ μεγάλη ομάδα. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, ίσως αν είχαμε σκοράρει στην ευκαιρία του Σαμαρά, να είχαμε καλύτερη τύχη. Επίσης, είχαμε την ατυχία να κάνουμε γρήγορα τρεις αναγκαστικές αλλαγές και να μην μπορούμε στη συνέχεια να αλλάξουμε το σύστημά μας, ενδεχομένως με την είσοδο ενός επιθετικού. Σήμερα (σ.σ. χθες) έπρεπε να δουλέψουν τα πάντα. Όσο για το μέλλον μου στην εθνική, θα μιλήσω με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και θα δούμε τι θα γίνει».
Ο βοηθός του Οτο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, αποκάλυψε πως αποχωρεί από την εθνική ομάδα, μετά από εννέα χρόνια παρουσίας. «Αν με ρωτούσαν πριν από εννέα χρόνια, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα βρισκόμουν σε τέτοιο επίπεδο με την εθνική ομάδα. Είναι το τελευταίο μου παιχνίδι ακόμα κι αν ο Ρεχάγκελ παραμείνει. Ζήσαμε πολλές μεγάλες χαρές, με πρώτη βέβαια την κατάκτηση του EURO 2004, ενώ η πιο δύσκολη στιγμή νομίζω ήταν ο αποκλεισμός μας από το Μουντιάλ του 2006».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass