Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΔΩΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ

Πηλαδάκης: «Είναι η ευκαιρία μας»

* «ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΞΑΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ» * «ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ»

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2010 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:04
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης έδωσε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Imperial» συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη φετινή πορεία της ομάδας κάτι που ικανοποίησε τους τριάντα περίπου φιλάθλους που παρακολούθησαν τη συνέντευξη και μόλις ο πρόεδρος ανακοίνωσε τον αγωνιστικό στόχο «πεντάδα και χωρίς ήττα στο καινούργιο γήπεδο» ξέσπασαν σε θερμά χειροκροτήματα.
Το μενού της συνέντευξης τύπου του προέδρου περιελάμβανε διαρκείας, γήπεδο, μεταγραφές και στόχους. Για πρώτη φορά χρησιμοποίησε εκφράσεις μεγάλης αισιοδοξίας λέγοντας: «Δεν βλέπω μπροστά μου ούτε την ΑΕΚ ούτε τον ΠΑΟΚ».
Αναλυτικά ξεκίνησε μιλώντας για τα εισιτήρια διαρκείας όπου αποφάσισε να αλλάξει το στόχο των θεατών που εκτός από άνδρες θα είναι και οι γυναίκες που τις θεωρεί πρωταρχικό στόχο για άνοδο της προσέλευσης των φιλάθλων.
Είπε χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων: «Προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες της εποχής. Από την αρχή μέχρι σήμερα όλοι οι παρονομαστές αυτούς του εγχειρήματος άλλαξαν, σε όλο τον κόσμο όλα ήρθαν ανάποδα, όμως εμείς συνεχίζουμε. Όλα είναι βασισμένα σε μια λογική και σ’ αυτά τα όρια προσαρμοζόμαστε, χωρίς να έχουμε βοήθεια από πουθενά. Δεν υπάρχει κράτος που υπάρχει πίσω από την κατασκευή του γηπέδου, ούτε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Μοναδική στήριξη σε αυτή τη συγκυρία είναι ο φίλαθλος κόσμος, που από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην πόλη, αγκάλιασε το εγχείρημα».
Ο Κωστής Πηλαδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μέριμνα για τις ειδικές κατηγορίες όπως οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας (άνδρες άνω των 60 ετών), γυναίκες (για τις οποίες είπε ότι στην Ευρώπη αποτελούν μόνιμο θαμώνα των γηπέδων και το ίδιο θέλει να γίνει και στη Λάρισα), παιδιά, μαθητές, ΑμεΑ, τονίζοντας τις εκπτωτικές παροχές που έχουν προβλεφθεί για όλους, όπως επίσης και τις προνομιακές τιμές για τους κατόχους της περασμένης τριετίας, ως επιβράβευση της στήριξής τους στην ομάδα.
ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Στη συνέχεια ο κ. Πηλαδάκης έδειξε και τους ψηλούς μεταγραφικούς στόχους για τους οποίους είπε: ««Η μοναδική ευχάριστη ενασχόληση στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα είναι η ΑΕΛ και το γήπεδό μας. Εκτός από την πολύ σπουδαία μεταγραφή του Στάθη Ταυλαρίδη και τα νέα ταλέντα του νομού που εντάσσουμε σταδιακά στην ομάδα μας, θα υπάρξει και συνέχεια. Θεωρώ ότι θα δημιουργήσουμε το καλύτερο ρόστερ της τελευταίας εξαετίας και αυτό θα το διαπιστώσετε σύντομα. Είναι η ευκαιρία μας φέτος να βάλουμε τα γυαλιά σε πολλούς. Ξεκινάει μια νέα λαμπρή εποχή για την ΑΕΛ. Θέλουμε μέσα στην επόμενη πενταετία να είμαστε πολύ ισχυροί. Είμαι πιο ορεξάτος ακόμα και από τα πρώτα μου χρόνια εδώ στη Λάρισα. Αισθάνομαι ότι είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές μας και μόνο εμείς πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε. Όλοι οι άλλοι είναι φοβισμένοι λόγω της δύσκολης συγκυρίας. Θα έχουμε ένα νέο γεμάτο γήπεδο που θα το ζηλεύουν όλοι κι ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Στόχος είναι να μπούμε στην πρώτη πεντάδα και να παραμείνουμε αήττητοι στην έδρα μας. Είμαι πεπεισμένος, και το λέω εγωιστικά, ότι θα κάνουμε τη διαφορά φέτος. Αυτή την τρέλα μου θέλω να την κάνουμε παρέα. Μου κάνατε την ΑΕΛ απαραίτητη. Μακάρι, το εύχομαι να γίνει τρόπος ζωής και περισσότερων Λαρισαίων».
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΙΕΣ
Ο κ. Πηλαδάκης είναι αποφασισμένος να πατάξει τα φαινόμενα βίας και δεσμεύτηκε γι’ αυτό λέγοντας: «Όσοι βρίζουν, χτυπούν, πετούν αντικείμενα δεν εκπροσωπούν το πρόσωπο της ΑΕΛ. Δεν εκφράζουν τη φιλοσοφία της και επιφυλασσόμαστε να επιστρέφουμε τα χρήματά τους και να τους αφαιρούμε τα διαρκείας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της ομάδας μας. Ούτε καταδίδουμε κανέναν στις αρχές ούτε τίποτα, απλώς διευκρινίζω ότι δεν τους θέλουμε μαζί μας. Το καταγράφω έντιμα».
ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Για την είσοδο της ομάδας στο νέο γήπεδο ο πρόεδρος της λαρισινής ομάδας τόνισε ότι αυτό θα γίνει μέχρι τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου. Είπε: «Το εγχείρημά μας το παρακολουθούν, όπως προείπα, τραπεζικοί οργανισμοί, οικονομολόγοι και ομάδες του εξωτερικού γιατί αντιλαμβάνεστε ότι αν πετύχει θα είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους. Αν δεν πετύχει αντιλαμβάνεστε πόσοι θα απογοητευτούν. Πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε οι μοναδικοί στην Ευρώπη που το κάνουμε, γουστάρω που μας παρακολουθούν, μου αρέσει που μπορεί να μας ζηλεύουν και καθόλου δεν μας στεναχωρούν οι όποιες αντίθετες τοποθετήσεις. Πρέπει να συγχαρώ και τα μέλη της κοινοπραξίας που κατασκευάζουν το έργο γιατί τύχαμε μεγάλης κριτικής – όχι εδώ, αλλά εκτός Λάρισας – που μας είπαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί σε αυτή την υπόθεση πέρα από επιχειρηματική προσέγγιση, έβαλαν πολύ μεράκι και πολύ ΑΕΛοσύνη για να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Συγχαίρω επίσης και όλο το προσωπικό τους γιατί κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες καταφέρνουν να κερδίζουν τον χαμένο χρόνο ώστε τέλη Νοέμβριο, αρχές Δεκεμβρίου να μπούμε στο καινούριο μας γήπεδο».
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων Τύπου λέγοντας:
* Υπάρχει αριθμητικός στόχος για τα διαρκείας αλλά δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Θέλω όλοι να έρθουν. Αυτή η πόλη έχει 250 με 300 χιλιάδες εγγεγραμμένους ανθρώπους. Γιατί οι υπόλοιπες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν 15% προσέλευση και εμείς να μην έχουμε 5%; Δεν μπορεί η Βιγιαρεάλ που είναι 40.000 να έχει 35.000 διαρκείας... Νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε τα γυαλιά σε όλους... Είμαι εγωιστής και το πιστεύω πολύ, πρέπει όμως όλοι μας να πείσουμε τον διπλανό μας, που αντέχει και όσο αντέχει, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.
* Τα μεμονωμένα εισιτήρια θα είναι ουσιαστικά πιο ακριβά από τα εισιτήρια διαρκείας. Πέρυσι η πολιτική μας άλλαξε γιατί σε όλων μας τις καρδιές ήταν η σωτηρία της ομάδας και γουστάραμε που βλέπαμε το γήπεδο γεμάτο και είχα να ζήσω από την πρώτη χρονιά αυτόν τον παλμό. Σκεφτείτε ότι όσο προχωρά η ομάδα ο κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας φθηναίνει την τιμή του. Αν μάλιστα και η ομάδα ακολουθήσει και μία πορεία στο κύπελλο, τότε θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση αυτοί που αγοράζουν εισιτήριο σε μεμονωμένους αγώνες».
* Ότι παραδείγματα έχετε από ομάδες του εξωτερικού που ζηλεύαμε, όλοι έχουν διαρκείας πολλών ετών. Γι’ αυτό και βγάλαμε διαρκείας εισιτήρια τριών ετών. Αυτό που θα έπρεπε να έχει κάποιος ως αμφιβολία ήταν αν ζητούσαμε να πληρωθούν τα εισιτήρια εδώ και τώρα και για τα τρία χρόνια. Θα ήταν παράλογο, γιατί κανένας δεν ξέρει πού θα βρίσκεται τη νέα χρονιά.
* Για τη δυσαναλογία στις αυξήσεις των διαρκείας είναι καθαρά μαθηματικό. Θα μπορούσαμε να βάλουμε μία πιο ακριβή τιμή φέτος και να τη «ρίξουμε» την επόμενη χρονιά και θεωρώ ότι είναι λάθος μία τέτοιου είδους προσέγγιση, μιας και η πρώτη χρονιά έπρεπε να είναι πιο φθηνή λόγω και των οικονομικών δεδομένων. Θέλουμε μεγάλο αριθμό φιλάθλων και ας πάει ο καθένας όπου μπορεί να πληρώσει.
* Δεν νομίζω ότι θα δεχτούν στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα κλειδάριθμο. Θα πρέπει να ευχηθούμε και ο Θεός να είναι μαζί μας φέτος και να μας βοηθήσει στην κλήρωση
* Πήραμε τον Ταυλαρίδη που τον διεκδικούσαν δύο ακόμα λαοφιλείς ομάδες και δε θέλω να πω μεγάλες γιατί εγώ δεν βλέπω μπροστά μου την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.
* Δεν είμαι εναντίον καμίας ομάδας, αλλά όποια ομάδα χρωστά στο δημόσιο οφείλει η Πολιτεία να κάνει διακανονισμό και να πληρώνουν τις δόσεις τους, αν δεν το κάνουν δεν θα πρέπει να κάνουν μεταγραφές. Μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό. Πρέπει το κράτος να είναι αυστηρό.
* Το μπάτζετ θα είναι υψηλότερο φέτος.
* Θέλουμε ως το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου οι μισοί από τους παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα να είναι ήδη μαζί μας. Αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεσή μας.
* Έχουμε κάνει τις συζητήσεις μας και περιμένουμε τις απαντήσεις και με τον Μετίν και με τον Νταμπίζα. Και για τους δύο όμως δεν τίθεται θέμα χρονικού περιθωρίου. Είναι αθλητές που έχουν ιδρώσει την φανέλα μας, έχουν τη δική τους προσέγγιση στο οικονομικό κομμάτι και φαντάζομαι ότι εξετάζουν και τη δική τους προσωπική πορεία στο ποδόσφαιρο. Αγάπησαν την ομάδα, την τίμησαν και η ιδέα του dead line δεν ισχύει.
* Θα αποκτηθούν περίπου έξι με επτά νέοι παίκτες.
* Το κράτος μας καταδικάζει να πληρώνουμε φόρους από 27% στο 45% και για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Αν εγώ δεν έχω να πληρώσω τότε τι θα κάνω, θα τον αφήσω ελεύθερο. Αυτό λοιπόν που ζητάμε είναι η μείωση και αν δεν θέλει να μένει ελεύθερος. Επίσης εδώ συμβαίνει και το εξής, αν η ομάδα δεν θέλει έναν αθλητή και αυτός δεν θέλει να φύγει και την εκβιάζει, καλούμε να υπάρχει μέριμνα και με συγκεκριμένους όρους να μένει ελεύθερος.
* Έχουμε τη... δυστυχία η ΑΕΛ να είναι από τις πιο συνεπείς ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και ρωτώ εγώ, ο ποδοσφαιριστής αξιοπρέπεια δεν έχει; Δεν καταλαβαίνει ότι αν «πατήσει» στο συμβόλαιό του μας «κόβει» κάποιους νεαρούς παίκτες; Αυτή λοιπόν την αξιοπρέπεια που δείχνουμε εμείς, ας τη δείξουν και αυτοί.
* Υπάρχουν παίκτες με τους οποίους και συζητάμε και αν δεν υπήρχε το καινούργιο γήπεδο δεν θα μιλούσαν καν μαζί μας. Αυτό φυσικά σε συνδυασμό με την οικονομική μας συνέπεια μας επιτρέπει να μπορούμε να βρισκόμαστε σε μία σειρά διαπραγματεύσεων μαζί τους.
* Το όνομα του γηπέδου το συζητάμε με 2 - 3 εταιρίες. Δεν υπάρχει βασικός χορηγός της φανέλας και θα ήθελα να υπάρξει μία εταιρία από την περιοχή μας.
* Στόχος για την επόμενη χρονιά είναι μια θέση στην πρώτη πεντάδα και ούτε ένα χαμένο ματς στο γήπεδό μας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass