ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ (21.30) ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ραντεβού με την ιστορία

* ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2010 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:04
Η εθνική ομάδα ολοκληρώνει σήμερα το βράδυ τις υποχρεώσεις της στο 2ο όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής αντιμετωπίζοντας την Αργεντινή, στο στάδιο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε (21:30). Απέναντι στο «μεγάλο όνομα» του ομίλου της κι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό. Ποιο είναι αυτό; Ουδείς μπορεί να το προσδιορίσει, αφού το ιδανικό θα ήταν να νικήσει ή έστω να μην χάσει, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη.
Η Ελλάδα ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Νότια Κορέα αλλά υστερεί έναντι της ασιατικής ομάδας στη διαφορά τερμάτων (3-4 η Νότια Κορέα, 2-3 η εθνική), που αποτελεί και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στις διοργανώσεις της FIFA. Σε περίπτωση ήττας η «γαλανόλευκη ομάδα» αποκλείεται, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα Νιγηρία-Νότια Κορέα, που θα ξεκινήσει την ίδια ώρα στο Ντέρμπαν. Για να προκριθεί, εφόσον δεν ηττηθεί, η Ελλάδα χρειάζεται σε κάθε περίπτωση καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο που θα σημειώσουν οι νοτιοκορεάτες. Αν π.χ. η Νότια Κορέα αναδειχθεί ισόπαλη με τη Νιγηρία, τότε απαιτείται μόνο νίκη εναντίον της Αργεντινής. Αν η Νότια Κορέα νικήσει, τότε το ελληνικό συγκρότημα θα χρειάζεται νίκη με διαφορά δύο γκολ περισσότερα από όσα θα έχουν σημειώσει οι Ασιάτες. Αν η Ελλάδα χάσει από την Αργεντινή και η Νιγηρία νικήσει τη Νότια Κορέα, τότε θα προκριθούν οι Αφρικανοί ως δεύτεροι.
Μαθηματικά υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να τερματίσει πρώτη αλλά αυτό υφίσταται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς θα πρέπει να νικήσει την «αλμπισελέστε» με διαφορά τριών τερμάτων και ταυτόχρονα η Νότια Κορέα να μην νικήσει ή αν νικήσει να μην επικρατήσει της Νιγηρίας με διαφορά στο σκορ μεγαλύτερη των δύο τερμάτων.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
Στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων ο σημερινός θα καταγραφεί ως ο δεύτερος μόλις αγώνας, μετά από εκείνον το 1994 στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Η.Π.Α. Τότε, η πρεμιέρα της Ελλάδας σε τελική φάση Μουντιάλ υπήρξε «τραυματική εμπειρία», αφού συνοδεύτηκε από βαριά ήττα (4-0) στο στάδιο «Φόξμπορο» της Βοστώνης, με τον νυν τεχνικό της Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα να σκοράρει το τρίτο γκολ. Αυτό ήταν πάντως και το τελευταίο παιχνίδι του σε εκείνο το Μουντιάλ, καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και αποπέμφθηκε από τη διοργάνωση.
Η ΤΑΚΤΙΚΗ
Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει (ή τουλάχιστον αλλάζει ελάχιστα), πόσο μάλλον αν πρόκειται για εκείνη που πέτυχε την πρώτη νίκη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι, σήμερα το βράδυ στο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε, απέναντι στην παγκόσμια ποδοσφαιρική υπερδύναμη Αργεντινή θα παραταχθούν σχεδόν όσοι ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη εναντίον της Νιγηρίας. Το αμυντικό σχήμα δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί, εκτός και αν προτιμηθεί ο Μόρας ως ένας από τους τρεις στόπερ. Από εκεί και ύστερα, αν υπάρξει άλλη αλλαγή αυτή θα είναι στην επίθεση, με τον Σαμαρά να διεκδικεί τη θέση του Γκέκα λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του εναντίον της Νιγηρίας. Έτσι, ο Ότο Ρεχάγκελ αναμένεται να παρατάξει τερματοφύλακα τον Τζόρβα, δεξιά και αριστερά τους Βύντρα και Τοροσίδη, αντίστοιχα, στόπερ τους Κυργιάκο, Παπασταθόπουλο (Μόρα) και Παπαδόπουλο, κεντρικά χαφ θα είναι οι Κατσουράνης, Τζιόλης και στην επίθεση δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Καραγκούνης και στην κορυφή ο Γκέκας (Σαμαράς).
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ο Ουζμπέκος, Ραβσάν Ιρμάτοφ ορίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της FIFA, να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας με την Αργεντινή. Βοηθοί του Ιρμάτοφ θα είναι ο συμπατριώτης του, Ραφαέλ Ιλιάσοφ και ο Μπακχαντίρ Κοτσκάροφ από το Κιργιστάν, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Νεοζηλανδός, Πίτερ Ο’ Λίρι.
 
Ο ΑΣΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο Μαραντόνα «έδειξε» Μέσι
* ΜΕ ΕΠΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙ «ΑΛΜΠΙΣΕΛΕΣΤΕ»
 
«Αμαρτία» χαρακτήρισε ο Ντιέγκο Μαραντόνα την πιθανότητα να στερούσε από τον Λιονέλ Μέσι τη συμμετοχή του στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της Αργεντινής στο 2ο όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής απέναντι στην Εθνική Ελλάδας. Όπως αποκάλυψε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Πρετόρια ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, ο άσος της Μπαρστελόνα θα αγωνιστεί κανονικά απέναντι στην Ελλάδα.
«Ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και κάνει τη διαφορά σε έναν αγώνα», είπε αρχικά ο Μαραντόνα και συνέχισε: «Θέλαμε να του δώσουμε μερικές ανάσες και να καθίσει στον πάγκο, αλλά ο ίδιος ο Μέσι θέλει πάντα να αγωνίζεται και γι` αυτό θα αγωνιστεί. Θα ήταν αμαρτία αν τον στερούσαμε από τον κόσμο».
Ο Μαραντόνα τόνισε επίσης ότι δεν ανησυχεί που ο αστέρας της Μπαρτσελόνα δεν έχει βρει ακόμη το δρόμο προς τα δίχτυα... «Αν ορισμένοι λένε ότι έχει κακή απόδοση μέχρι στιγμής στην προσπάθειά του για γκολ, τότε ας τη συνεχίζει. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από αυτόν και ας μην έχει σκοράρει. Μέχρι στιγμής είχε πολλές ευκαιρίες και η παρουσία του καθορίζει έναν αγώνα. Άλλωστε και όταν αγωνιζόμουν εγώ υπήρχαν αναμετρήσεις που δεν σκόραρα, αλλά κερδίζαμε».
Επίσης, ο Μαραντόνα (που χθες γιόρτασε τα 16 χρόνια από τότε που πέτυχε το τελευταίο του επίσημο γκολ με τη φανέλα της «αλμπισελέστε» στον αγώνα με την Ελλάδα στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994) απέφυγε να δεχθεί ότι η ομάδα του είναι μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και εξήγησε: «Δεν είμαστε φαβορί. Δεν ήμασταν πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν είμαστε ούτε τώρα. Τα φαβορί συνήθως «σκοντάφτουν». Πάντως, μου αρέσει η ομάδα μου. Έχουμε γερή άμυνα και καλή επίθεση. Επίσης, μου αρέσει η Βραζιλία, παρά το γεγονός ότι δεν παίζει πολύ καλά και συνηθίζει να βάζει τέρματα με το... χέρι».
ΜΕ ΕΠΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά επτά θα είναι οι αλλαγές που θα πραγματοποιήσει ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο βασικό σχήμα της Αργεντινής, στο σημερινό αγώνα με την Ελλάδα. Ο εκλέκτορας της «αλμπισελέστε» θα επιχειρήσει να «φρεσκάρει» την ομάδα του ενόψει της σαφώς πιο δύσκολης συνέχειας, αφού σενάρια αποκλεισμού των Αργεντινών υφίστανται μόνο σε πολύ τολμηρές φαντασίες. Ο Λιονέλ Μέσι, πάντως, θα ξεκινήσει βασικός, αφού ο Μαραντόνα δεν τον αλλάζει από το βασικό σχήμα ούτε στα εκπαιδευτικά διπλά. «Ο Μέσι και άλλοι 10» συνηθίζει να λέει ο άλλοτε «πίμπε ντ’ όρο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όταν τον ρωτούν για την ενδεκάδα, θέλοντας να δείξει ότι ο άσος της Μπαρτσελόνα είναι αναντικατάστατος σε αυτή την ομάδα.
Έτσι, το τέρμα θα υπερασπίσει και πάλι ο Ρομέρο, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Οταμέντι και στο αριστερό ο Κλεμέντε Ροντρίγκες, με κεντρικούς τους Μπουρντίσο, Ντεμικέλις. Στο κέντρο θα είναι ο Μπολάτι, τον οποίο θα πλαισιώσουν από δεξιά ο Μάξι Ροντρίγκες και αριστερά ο Βερόν. Ο Μέσι θα έχει έναν ελεύθερο και δημιουργικό ρόλο, πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Αγουέρο και Μιλίτο, σε μια διάταξη 4-3-1-2.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass