ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ

Το «αύριο» της Ελληνικής Πάλης στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2010 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:03
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») - Του Γιάννη Μουκίδη
Το μέλλον της Ελληνικής Πάλης βρέθηκε για δυο ημέρες (Σάββατο – Κυριακή), δίνοντας ηχηρό «παρών», στην Ελασσόνα, που φιλοξένησε με ιδιαίτερη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Ελληνορωμαϊκής – Ελευθέρας Πάλης, μια μεγάλη διοργάνωση που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, της Νομαρχίας Λάρισας, του Επαρχείου Ελασσόνας, του Δήμου Ελασσόνας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας (ΚΕΔΕ) και του Αθλητικού Συλλόγου «Παλαίστρα».
Στο Πρωτάθλημα, που από τους πρώτους αγώνες του Σαββάτου έως και χθες το μεσημέρι παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον για αθλητές – προπονητές – φιλάθλους – αθλητικούς παράγοντες, συμμετείχαν συνολικά 75 σωματεία (35 στην Ελληνορωμαϊκή – 40 στην Ελευθέρα Πάλη) από όλες τις περιοχές της χώρας, με 350 και πλέον αθλητές.
Τόσο προχθές (ημέρα της Ελληνορωμαϊκής) όσο και χθες Κυριακή (ημέρα της Ελευθέρας) από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, οι πολλά υποσχόμενοι νεαροί παλαιστές, με την παρότρυνση των προπονητών τους, αγωνίστηκαν με δύναμη και αποφασιστικότητα στα τρία «ταπί» του Γυμναστηρίου, διεκδικώντας τη νίκη, αλλά και ένα μετάλλιο στους σημαντικούς αγώνες, προσφέροντας ασυνήθιστες συγκινήσεις στους φιλάθλους, που βρέθηκαν στις κερκίδες (...πολλοί από τους οποίους ήρθαν από μακριά).
Στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου, έγινε και επίσημα η τελετή έναρξης των αγώνων, και αφού προηγήθηκε η παρουσίαση των 2 αθλητών - φιναλίστ ανά κατηγορία.
«Εύχομαι μέσα από αυτούς τους αγώνες να χειροκροτήσουμε τους αυριανούς μας ολυμπιονίκες, που θα τιμήσουν τα ελληνικά χρώματα σε όλο τον κόσμο...», τόνισε χαρακτηριστικά το μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Ε.Ο.Φ.Π. – ολυμπιονίκης κ. Κώστας Θάνος, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι δούλεψαν για να διεξαχθεί η διοργάνωση στην Ελασσόνα.
Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της «Παλαίστρας» Ελασσόνας κ. Αθαν. Παιδής ευχαρίστησε αρχικά τη Νομαρχία Λάρισας, το Επαρχείο Ελασσόνας, την ΕΟΦΠ, το Δήμο Ελασσόνας, την ΚΕΔΕ, αλλά και τους δεκάδες εθελοντές, που συνέβαλαν στο να γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Ελασσόνα, και επισήμανε: «Έγινε μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου χωρίς μεγάλο κόστος. Αυτή η επιτυχημένη διοργάνωση μας δείχνει κάτι: με συνεργασία, ομαδικότητα, πίστη και καλή διάθεση, μπορούμε να κάνουμε πολλά και μεγάλα πράγματα και στην περιοχή μας. Αυτό που θέλω να κρατήσουν οι έφηβοι παλαιστές απ΄ όλη την Ελλάδα που ήρθαν στους αγώνες, είναι ότι δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ταλέντο, πρέπει όμως να παλεύουμε ώστε να έχουμε όλοι μας, ίσες ευκαιρίες για να μπορέσουμε να το αναπτύξουμε...».
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, με τη σειρά του, καλωσόρισε αθλητές, προπονητές, διαιτητές, κριτές, αθλητικούς παράγοντες και επισκέπτες, που βρέθηκαν στην επαρχία Ελασσόνας το διήμερο, με αφορμή τη διεξαγωγή αυτής της τόσο σημαντικής διοργάνωσης, μεταφέροντας και τον θερμό χαιρετισμό της επάρχου Ελασσόνας κ. Μαρίας Μαμάρα (απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών της), συγχαίροντας παράλληλα και αυτούς που κοπίασαν για να «τρέξει»με επιτυχία η μεγάλη αυτή διοργάνωση.
«Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, που φιλοξενείται με την προσπάθεια όλων μας στην περιοχή της Ελασσόνας, σε μια περιοχή, όπου η πάλη έχει δυναμισμό και νικηφόρα αποτελέσματα. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και την προσπάθεια των αθλητών από όλες τις περιοχές της χώρας μας...», τόνισε, ανάμεσα στα άλλα ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων, και συνέχισε, απευθυνόμενος στους νεαρούς παλαιστές: «Σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται η χώρα μας, όλοι εσείς που μάθατε να παλεύετε στους αθλητικούς χώρους, ξέρετε και ταυτόχρονα είστε έτοιμοι να παλεύετε και για την ίδια τη ζωή, που κρύβει πολλές δυσκολίες. Να έχετε δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία, και να δημιουργείτε πάντα τις κατάλληλες συνθήκες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα...».
Ακολούθησαν απονομές τιμητικών πλακετών στο Επαρχείο, στο Δήμο Ελασσόνας, και στην «Παλαίστρα» Ελασσόνας (από την ΕΟΦΠ), καθώς και στον Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνο (από το Δήμο Ελασσόνας).
Το παρών έδωσαν στους αγώνες, εκτός των προαναφερομένων, και ο νομαρχιακός σύμβουλος – πρώην αντινομάρχης κ. Δημ. Τσιουρής, ο σύμβουλος του νομάρχη – πρώην αντινομάρχης κ. Β. Ντόκος, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Λιάκος, η αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Βάσω Γκατζιούρα – Γιώτσα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Σπύρος Καραγκούνης, ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης – ολυμπιονίκης κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο διευθυντής της Ομοσπονδίας και διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα κ. Ευθύμιος Μπίρης, ο πρόεδρος Τζούντο Κεντρικής Ελλάδος κ. Γ. Στουκογεώργος, οι πρωταθλητές Ευρώπης Γιώργος Τζιόλας και Αριστείδης Ρουμπινιάς, οι παλιές πρωταθλήτριες Βούλα Ζυγούρη και Ειρήνη Μπέγκα, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος – πολιτευτής κ. Θέκλα Παρασκευούδη, το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Θωμάς Ζηρδέλης, δεκάδες μέλη της «οικογένειας» της Πάλης, διεθνείς διαιτητές και κριτές, ομοσπονδιακοί προπονητές, και πολλοί αθλητικοί παράγοντες από όλη την Ελλάδα.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (χρυσό, αργυρό, και τα δυο χάλκινα μετάλλια)
Ελληνορωμαϊκή Πάλη
Κατηγορία 50 κιλών: Κουλτούκης (ΠΠΣ Σιδηροκάστρου), Μωυσιάδης (Διογένης Σερρών)
55 κιλά: Μαζλουμίδης (Φλόγα Ξάνθης), Βρακάς (ΣΒΑ Τρικάλων), Μιχαλές Κοσμάς (Παλαίστρα Ελασσόνας), Γιακαμόζης (Αριστοτέλης Καλαμαριάς)
60 κιλά: Ματίας (ΒΑΟ), Βουκαλέλλης Νικ. (Άτλας Μυτιλήνης), Ρουμπενιάν (ΠΟ Πρωταθλητών Χαλκίδας), Θεοδωράκης Χρήστος (Παλαίστρα Ελασσόνας)
66 κιλά: Καραπετιάν (Φλόγα Ξάνθης), Πασχαλίδης (ΔΑΣΑΛ), Μαμουλίδης (ΔΑΣ Ζεφυρίου), Βάρκας (Βάρκας)
74 κιλά: Τριανταφυλλίδης (Φλόγα Ξάνθης), Λάμπρου (ΠΟ Πρωταθλητών Χαλκίδας), Γεωργάκης Βασίλης (Παλαίστρα Ελασσόνας), Καλοδούκας (Ολυμπιακός Πειραιά)
84 κιλά: Νταλάρας (Φλόγα Ξάνθης), Τζεϊράνοβ (ΑΣ Μακεδόνων), Γασμαρίδης (Αλέξανδρος Κίτρους), Παπαδόπουλος (Ηρακλής Περιστερίου)
96 κιλά: Πολιανίδης (ΒΑΟ), Ζοράτλυ (Γρηγόρης Λαμπράκης), Τάμος (Αλέξανδρος Κίτρους), Γεωργιάδης (ΑΑΠ Δράμας)
120 κιλά: Νικολάου (ΠΟ Πρωταθλητών Χαλκίδας), Εγγονίδης (Αρχέλαος)Κατερίνης), Διαμαντίδης (Άτλας Μυτιλήνης), Τύρλας (Άτλας Μυτιλήνης)
Τελική βαθμολογία συλλόγων (Ελληνορωμαϊκή)
Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης 35 βαθμοί, Λιόσια 25 βαθμοί, Παλαιστικός Όμιλος Πρωταθλητών Χαλκίδας 21 βαθμοί
Ελευθέρα Πάλη
Κατηγορία 50 κιλών Αϊβαζόγλου (Γ.Ο. Μακεδόνες), Βαλκανιώτης (ΠΑΟ Βόλου)
55 κιλά: Ρζάεβ (Άγιος Γεώργιος Σερρών), Κοσμίδης (Ασπρόπυργος), Σαξώνης (ΠΑΟ Βόλου), Ιβανίδης (Ευκλείδης)
60 κιλά: Ναμετίδης (Τιτάνες), Παπαδόπουλος (Ηρακλής Θεσ/νίκης), Οβσεπιάν (Άρης Θεσ/νίκης), Δανατσίδης (Φίλιππος)
66 κιλά: Σαμανίδης (ΓΑΣ Κιλκίς), Σαββουλίδης (Πολυνίκης Μοσχάτου), Γερολυμάτος (Τιτάνες), Θεοδωρίδης (Άγιος Γεώργιος Σερρών)
74 κιλά: Αλιοσετσκίν (Αναγέννηση Μοσχάτου), Καρσλίδης (Ασπρόπυργος), Ρεχβιασβίλι (Άγιος Γεώργιος Σερρών), Μοτσαλίν (Πολυνίκης Μοσχάτου)
84 κιλά: Ξενίδης (Πολυνίκης Μοσχάτου), Κριαρίδης (Άγ. Γεώργιος Σερρών), Μουραντίδης (ΓΑΣ Κιλκίς), Καρσλίδης (Ασπρόπυργος)
96 κιλά: Κεσσίδης (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Ιακωβίδης (Ασπρόπυργος), Μοβσεσίδης (Άγιος Γεώργιος Σερρών), Λιόλιος (Άθλος Λάρισας)
120 κιλά: Μπουτακίδης (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Ραχμάνης (ΓΑΣ Κιλκίς), Σβετλίνσκιν (Ασπρόπυργος), Ατματζίδης (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)
Τελική βαθμολογία συλλόγων (Ελευθέρα)
Άγιος Γεώργιος Σερρών 36, Πολυνίκης Μοσχάτου 31, Αναγέννηση Ασπροπύργου 31 .
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass