ΣΤΑ «ΒΥΣΣΙΝΙ» Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΤΖΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ

Το παιδί της αγροτιάς στην ΑΕΛ

* ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2010 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:02
Ήταν μόλις 6 χρόνων όταν ο «μικρός» Βασίλης Ρέτζας πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο γήπεδο της Μελιβοίας το μικρότερο από τα τρία παιδιά δύο αγροτών της περιοχής και αμέσως άρχισε το ταλέντο του να φαίνεται στους ειδικούς και να ξεδιπλώνεται με γοργούς ρυθμούς. Γρήγορα έπαιξε στην πρώτη ομάδα και τα περασμένα Χριστούγεννα τράβηξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Εργοτέλη αλλά ο νεαρός δεν έδειξε να ενθουσιάζεται.
Γι’ αυτό λοιπόν και με την παρότρυνση των γονέων του και των ανθρώπων του Φιλοκτήτη στα τέλη Απριλίου πήγε να δοκιμαστεί στην ΑΕΛ και ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας εισηγήθηκε την απόκτησή του.
Οι άνθρωποι της ΑΕΛ έκαναν διαπραγματεύσεις, οι διοικητικοί της Μελιβοίας συναίνεσαν και το ίδιο και ο παίκτης.
Έτσι χθες ο 18χρονος (γεννηθείς στις 16 Απριλίου 1992) μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας και έγινε ο δεύτερος ταλαντούχος παίκτης του θεσσαλικού κάμπου που εντάχθηκε αυτή την περίοδο στους «βυσσινί» (προηγήθηκε ο Αποστόλης Γκαμπέτας του Μακρυχωρίου) και είναι πλέον σαφέστατη η πρόθεση της λαρισινής ομάδας να αρχίζει να αξιοποιεί τα ταλέντα της περιοχής.
Η ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...
Χθες, λοιπόν, πήγε με τον πατέρα του στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ παρουσία του γενικού διευθυντή διοίκησης Γιάννη Τζήμα, του αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος Ζήση Ζιάγκα, του προέδρου του Φιλοκτήτη Μελιβοίας Αντώνη Δημηνίκου, του προπονητή, Μίλτου Ζιάκα, για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Λίγο αργότερα τον βρήκαμε και μας είπε: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Και το μοιράστηκα μαζί με τους γονείς μου αφού πήγα με τον πατέρα μου να υπογράψω και αμέσως πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου να την ανακοινώσω τα ευχάριστα.
Δεν καταλαβαίνετε πώς νιώθω που θα παίξω μαζί με τον Νταμπίζα, τον Μετίν (σ.σ. εφόσον ανανεώσει) και τον Κατσιαρό σαν συμπαίκτες. Τέτοιες χαρές περισσεύουν...».
Για την επιλογή του να διαλέξει την ΑΕΛ παρά την πρόταση του Εργοτέλη μας είπε: «Διάλεξα την ΑΕΛ γιατί είμαι Λαρισαίος, ήταν το όνειρό μου και χαίρομαι που το πραγματοποιώ σε μια σημαντική περίοδο για τη λαρισινή ομάδα. Την περίοδο που ετοιμάζεται να μπει στο καινούργιο της γήπεδο. Νομίζω ότι κάθε παίκτης θέλει να νιώσει αυτή τη στιγμή».
Και δείχνοντας τον χαρακτήρα του δεν ξεχνάει να πει μερικά καλά λόγια για τους ανθρώπους τον βοήθησαν ... «Θέλω , μας είπε, να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Φιλοκτήτη Μελιβοίας και ειδικά τον προπονητή μου Μίλτο Ζιάκα, τους προπονητές των μικτών που συνεργάστηκα μαζί του, τον Ζήση Ζιάγκα που ήρθε αρκετές φορές να με δει αλλά κυρίως τον Γιάννη Παπακώστα που μου έκανε την τιμή να με επιλέξει για την ΑΕΛ. Για όλους αυτούς νιώθω υποχρέωση αλλά και έχω την ευθύνη να τους δικαιώσω»
Και συνεχίζει... «Περιμένω με αγωνία την πρώτη μου προπόνηση με την ΑΕΛ, να φορέσω τη φανέλα και να βρεθώ σε μια επαγγελματική ομάδα.
Μάλιστα όταν προέρχεσαι από το περιφερειακό πρωτάθλημα μοιάζε με όνειρο ότι θα βρεθείς ξαφνικά τόσες κατηγορίες ψηλότερα...».
Ο Ρέτζας τελείωσε φέτος το Λύκειο και περιμένει τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων με στόχο να έχει εκτός από αθλητική καριέρα και καλές σπουδές.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ
Οι μεταγραφές του Γκαμπέτα και του Ρέτζα δεν είναι οι μοναδικές ταλαντούχων παικτών που θα γίνουν από την ΑΕΛ. Αυτή τη στιγμή υπαρχει ενδιαφέρον για τους Τσιλούλη, Φλέγγα της Πελασγιώτιδας και τον Κρητικό από τις ακαδημίες Βουτυρίτσα. Πίστη της ΑΕΛ είναι ότι θα γίνουν και οι τρεις ποδοσφαιριστές «βυσσινί» ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στην ανδρική ομάδα θα προωθηθούν και τρεις από την ομάδα κάτω των 21 ετών ο Βούζας, ο Καρανίκας και ο Μπαταβάνης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass