ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Μ.Α. 2013

Κολέτσος: Θα πετύχουμε και με 50%

* Η ΛΑΡΙΣΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2010 4:03 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:01
Στη Λάρισα για δεύτερη φορά βρέθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 Γιώργος Κολέτσος, αποδεχόμενος πρόσκληση του δημάρχου Λαρισαίων, Κώστα Τζανακούλη, για να συμμετάσχει στην έναρξη του Φεστιβάλ Πηνειού, που είναι αφιερωμένο στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο το 2013.
Ο πρόεδρος της Ο.Ε.Μ.Α. ήρθε στη Λάρισα, όπως μας είπε, αποδεχόμενος πρόσκληση του δημάρχου και ήταν μια ευκαιρία να έχει και μια συνάντηση με αρκετούς δημοτικούς άρχοντες.
Για την επίσκεψή του στη Λάρισας μας είπε: «Ήρθα στη Λάρισα με στόχο μαζί με το δήμαρχο Λαρισαίων να διαδώσουμε το πνεύμα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 σε όλη την πόλη και να βοηθήσουμε μαζί, ώστε όλη η πόλη να ζει από τώρα στο ρυθμό αυτής της διοργάνωσης που θα είναι η κορυφαία μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας και η μεγαλύτερη που γίνεται στην Περιφέρεια».
* Οι αγώνες θα γίνουν;
«Υπάρχει αυτή τη στιγμή διαμορφωμένο ένα κλίμα για τους Μεσογειακούς Αγώνες, αν πρέπει να γίνουν και πώς. Πιστεύω ότι οι Αγώνες θα πρέπει να γίνουν γιατί η Θεσσαλία θα αποκτήσει σημαντική αξία και θα βοηθηθεί σημαντικά κυρίως από αθλητικά έργα και τουριστική προβολή.
Επίσης, αυτή τη στιγμή η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμένουμε τη συνάντηση μεταξύ τη Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και κυβέρνησης για να εγγυηθεί ο προϋπολογισμός των Αγώνων, ώστε να προχωρήσει η διοργάνωση. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης πιστεύουμε ότι οι Αγώνες θα γίνουν και θα έχουν επιτυχία. Νομίζω ότι η κυβέρνηση με το γεγονός ότι έβαλε επιτροπή και επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον πολλαπλό έχει πάρει απόφαση να γίνουν οι Αγώνες, αλλά με τις οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει, είναι να μην χαθούν χρήματα και νομίζω ότι αυτό είναι και στόχος της επιτροπής».
* Έστω και με το 50% του προϋπολογισμού πιστεύετε ότι οι Αγώνες θα γίνουν πετυχημένοι;
«Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, το 50% πιστεύω ότι αρκεί και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Από δω και πέρα έργο της οργανωτικής επιτροπής είναι και να φέρει έσοδα για τους Αγώνες από τις χορηγίες και τα εισιτήρια. Θα ρίξουμε βάρος στη μεγάλη προσέλευση αθλητών ώστε τα γήπεδα να είναι γεμάτα και να μπορέσουν οι Αγώνες να είναι ελκυστικοί και στον κόσμο αλλά και στους χορηγούς».
* Είστε έτοιμος να ανταποκριθείτε στη διοργάνωση;
«Από τις 10 Μαΐου είμαι έτοιμος αλλά περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, μεταξύ κυβέρνησης και Δ.Ε.Μ.Α. Επίσης, να έρθει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε. Αυτή τη στιγμή δίνουμε πραγματικό αγώνα νυχθημερόν τα άτομα της οργανωτικής μαζί με τους δύο αποσπασμένους υπαλλήλους για να ανταποκριθούμε σε ό,τι μας ζητηθεί. Δηλαδή, στις επαφές με τη Δ.Ε.Μ.Α., τις επαφές με την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς, που ομολογώ ότι στις επισκέψεις σε Βόλο και Λάρισα που έκανα τις τελευταίες μέρες βρήκα μεγάλη ανταπόκριση.
Θεωρώ ότι από δω και πέρα κάθε αθλητικό γεγονός, όπως παράδειγμα η Ρεγκάτα που έγινε στο Βόλο, θα πρέπει να συνδέεται με τους Μεσογειακούς Αγώνες ώστε να υπάρχει διαρκής αναφορά σ’ ένα γεγονός που την επόμενη τριετία θα είναι το κορυφαίο αθλητικό.
Μάλιστα σε όποια εκδήλωση υπάρχει Μεσογειακό πνεύμα θα προσπαθήσω να είμαι παρών. Επίσης θα πυκνώσω τις επαφές με τους φορείς ώστε οι δύο πόλεις να με νιώθουν κομμάτι τους. Στόχος είναι να διοργανώσουμε τους καλύτερους Μεσογειακού Αγώνες και θεωρώ ότι θα το καταφέρουμε».
ΠΡΩΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
Ο κ. Κολέτσος επισκέφτηκε το περίπτερο Μεσογειακών Αγώνων όπου εκεί υπέγραψε την πρώτη αίτηση για εθελοντής καθώς από χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, αποφάσισε να δημιουργήσει κίνημα εθελοντισμού για τους Αγώνες, ενώ ο ίδιος έγινε ο δεύτερος εθελοντής. Στο περίπτερο φωτογραφήθηκε με όλους τους δημοτικούς άρχοντες, αλλά και τη διάσημη Λαρισαία γλύπτρια Μάρα Καρέτσου, που βρέθηκε στο χώρο.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Μ.Α., συνοδευόμενος από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους κ. Σπύρο Μπαρμπούτη, Χρήστο Τερζούδη, Αντώνη Πράπα και τους δημοτικούς συμβούλους κ. Γιαννούλα, Κυριτσάκα, Λέτσιο, επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα του φεστιβάλ, ενώ του προσφέρθηκε μέλι λαρισινό από το Σύλλογο Μελισσοκόμων.
Μετά το τέλος της επίσκεψης μίλησε στους Λαρισαίους για τη διοργάνωση των Μεσογειακών.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass