ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ

ΟΕΜΑ καλεί... Σαχινίδη

* ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ * ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΔΕΜΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2010 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:00
Στο Βόλο θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 Γιώργος Κολέτσος που ως γνωστός ορίσθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων να γίνουν σε Βόλο και Λάρισα.
Ο κ. Κολέτσος θα ενημερώσει τους φορείς για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχει κάνει η διοίκηση της ΟΕΜΑ αλλά το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη προϋπολογισμού για τα λειτουργικά έξοδα ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή η ΟΕΜΑ δεν έχει ούτε ένα ευρώ ενώ θα έπρεπε βάσει της καταστατικής ίδρυσης της ΟΕΜΑ να έχουν κατατεθεί 8 εκατομμύρια ευρώ και στάλθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού ο προϋπολογισμός για έγκριση στον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη που ακόμα δεν έχει βάλει τη σχετική υπογραφή για να μπορέσει η διοργάνωση να πάρει ρυθμούς.
Βέβαια από την άλλη ακόμα οι Αγώνες είναι «μετέωροι» καθώς εκκρεμεί συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης και της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων που οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να πραγματοποιείται στα τέλη Ιουνίου μετά την επιστολή του προέδρου της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι ότι δεν μπορεί το διάστημα 20-25 Ιουνίου να παρευρεθεί σε τέτοια ραντεβού λόγω υποχρεώσεών του.
Ως γνωστόν η ΔΕΜΑ ζήτησε εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση να εγγυηθεί το σύνολο του προϋπολογισμού των Αγώνων ακόμα και αν έχουν επέλθει μειώσεις της τάξης του 50% όπως αποφασίσθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.
Πάντως η ενέργεια του υπουργείου Πολιτισμού να στείλει μαζί με την ΟΕΜΑ 2013 τον προϋπολογισμό των Μεσογειακών Αγώνων στο υπουργείο Οικονομικών δείχνει μια διάθεση να γίνουν οι Αγώνες και απομένει πλέον το καθοριστικό ραντεβού κυβέρνησης και ΔΕΜΑ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass