ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο δρόμο για την Α2

ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2010 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:55
Του Κ. Γκιάστα
Να και μια ευχάριστη είδηση από το λαρισινό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο, μετά τον υποβιβασμό του ΓΣ Ολύμπια και της Ολυμπιάδας από την Α1 σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Ολύμπια στέφθηκε πρόσφατα πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και σε λίγες ημέρες θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Εκεί αν τα καταφέρει θα βρει αντίπαλο μια άλλη λαρισινή ομάδα, την Ολυμπιάδα και θα έχουμε τοπικό ντέρμπι στον βόρειο όμιλο.
Η Ολύμπια κατάφερε με πέντε νίκες και μόλις μια ήττα να πάρει την πρώτη θέση στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και να αφήσει πίσω της τη Νίκη Βόλου, τον Ιωνικό Βόλου και την Πράσινη Γωνιά των Τρικάλων. Στην τελευταία αγωνιστική μάλιστα οι «πορτοκαλί» κέρδισαν εκτός έδρας τη Νίκη Βόλου με σκορ 37-63 και γλέντησαν την πρωτιά στη Νέα Ιωνία.
Τώρα θα διεκδικήσουν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στους αγώνες μπαράζ που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη περίπου σε ένα μήνα (25-30 Ιουνίου πιθανότατα στο γήπεδο της Σταυρούπολης). Εκεί θα παίξουν η Κατερίνη, η Χαλκιδική, η Ξάνθη, η Κοζάνη και η Λάρισα από ένα μεταξύ τους ματς. Οι τρεις πρώτες ομάδες στον αντίστοιχο βαθμολογικό πίνακα θα ανέβουν στην Α2 Εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα στο βόρειο όμιλο.
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ
Προπονήτρια της φετινής ομάδας της Ολύμπια είναι η Αφροδίτη Αραπατσάνη και στη διάθεσή της είχε τις παρακάτω παίκτριες: Αρετή Καπνιά, Βικτώρια Φλέγγα, Ελισάβετ Μίχα, Δήμητρα Βαμβακίδου, Βιβή Θεοφανάκη, Φρόσσω Καραλευτέρη, Αγγέλα Παπαστεργίου, Νατάσα Λέκκα, Μαρία Σπυροπούλου, Χριστίνα Τσιαμούρα, Μαρία Τσιόγκα, Αναστασία Νταναβάρα, Αννα Γοργόλη, και Δέσποινα Δασκαλάκη. Από αυτές οι τρεις ήταν μεταγραφές. Η Λέκκα από την Ολυμπιάδα, η Σπυροπούλου και η Τσιαμούρα από την Καρδίτσα.
ΑΡΑΠΑΤΣΑΝΗ: «ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ»
Για την επιτυχία αυτή της Ολύμπια, μίλησε στην «Ε» η τεχνικός της, Αφροδίτη Αραπατσάνη που μας είπε: «Ήταν μια πολύ καλή παρουσία από την ομάδα μας σε όλα τα ματς. Πετύχαμε πέντε νίκες και ηττηθήκαμε μόλις μια φορά. Τώρα ακολουθούν τα μπαράζ και πιστεύω πως έχουμε πολλές ελπίδες για να πετύχουμε την άνοδο. Έχουμε και διάθεση αλλά και ταλέντο. Οι άλλες ομάδες είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο με εμάς. Η μόνη που διαφέρει είναι η Τρίγλια Χαλκιδικής που θεωρείται και φαβορί. Από κει και πέρα τα πάντα είναι ανοιχτά. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς των αθλητριών για την υπομονή που έδειξαν, τον έφορο του τμήματος κ. Στάθη Λάιο, την κ. Ξανθή Σακελλαρίου για την πολύτιμη προσφορά της και φυσικά τον διευθυντή των ακαδημιών της Ολύμπια, κ. Θοδωρή Λιάκο».
Από την πλευρά της η υπεύθυνη της ακαδημίας Ξανθή Σακελλαρίου τόνισε: «Ήταν μια σύνθετη προσπάθεια. Τα κορίτσια με το τεχνικό τιμ έκαναν αυτό που έπρεπε και γι΄ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ελπίζουμε τώρα να τα καταφέρουμε και να πάρουμε την άνοδο. Το χρειάζεται το λαρισινό μπάσκετ εξάλλου».
*Αξίζει να τονίσουμε πως τόσο οι κορασίδες όσο και οι νεανίδες της Ολύμπια στη φετινή σεζόν αναδείχθηκαν δεύτερες στον αντίστοιχο βαθμολογικό πίνακα
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass