ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Τα «μέτωπα» της ΑΕΛ

* ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2010 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:53
Μετά την παρουσίαση των οριστικών σχεδίων του γηπέδου της ΑΕΛ που θα είναι έτοιμο όπως είπαν οι κατασκευαστές στα μέσα του Νοεμβρίου, τα θέματα που απασχολούν τη λαρισινή ομάδα είναι πολλά και πλέον για να μπορέσει να παρουσιαστεί έτοιμη την 1η Ιουλίου στο ξεκίνημα της προετοιμασίας θα πρέπει να τα λύσει.
Το πρώτο θέμα είναι το οικονομικό. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης είναι αποφασισμένος να κινηθεί σε συνθήκες αγοράς και πλέον θα πρέπει να περιορίσει κάθε σπατάλη και το κάθε ευρώ να πιάνει τόπο. Αυτή τη φορά δεν είναι διατεθειμένος να υπάρχει περιττή πολυτέλεια και θα προχωρήσει σε αλλαγές και μέσα στην ΠΑΕ ΑΕΛ που θα αφορούν μέχρι και σε αναπροσαρμογές μισθών όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας. Τις οργανωτικές αλλαγές θα τις ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα.
Οι αλλαγές αυτές βέβαια αγγίζουν και το ποδοσφαιρικό τμήμα καθώς κάποιοι παίκτες θεωρείται ότι έπαιρναν χρήματα περισσότερα από την αξία που έδειχναν στο γήπεδο και θα τους ζητηθεί επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων τους.
ΛΥΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Το βασικό θέμα είναι οι λύσεις συμβολαίων και κυρίως του Πολωνού τερματοφύλακα Αρκάντιους Μάλαρτζ που ο πρόεδρος προσπαθεί από τον Ιανουάριο να το πετύχει αλλά μέχρι τώρα δεν το κατάφερε. Θα λυθούν και τα συμβόλαια των Σκάτσελ και Ραντοσάβλιεβιτς (υπάρχει και μια ειδική συμφωνία) παρότι ο τελευταίος είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της λαρισινής ομάδας στο Μουντιάλ.
Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν να έχουν βλέψεις αποχώρησης από την ομάδα ο Ιγγλέσιας και ο Ααράμπ αλλά αν ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας πιστεύει ότι μπορούν να προσφέρουν, ο Πηλαδάκης δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε καμία κίνηση. Πάντως η πλευρά του μάνατζερ του Ιγγλέσιας αναφέρει ότι αν φέρει προσφορά 300.000 ευρώ τότε οι παίκτες μπορεί να φύγει (το συμβόλαιό του όμως μιλάει για μεγαλύτερο μπάι-άουτ).
Τέλος στον Τουάμα και το Σίμιτς πληροφορίες αναφέρουν ότι τους δόθηκε εντολή να βρουν ομάδες για να πληρωθούν τα συμβόλαιά τους. Πάντως από το φιλικό περιβάλλον του Σίμιτς αναφέρονταν ότι θέλει να παραμείνει στην ΑΕΛ.
Υπενθυμίζουμε ότι ουσιαστικά παρελθόν αποτελούν οι Ηλίας Κυριακίδης, Ντίνο Σέρεμετ, Πέτρος Μπαϊμάκης, Φλάβιο Πίντο και Ρικάρντο Ζέσους.
Για τις μεταγραφές παικτών ήδη ο χορός ξεκίνησε με τον Στάθη Ταυλαρίδη και τώρα η ομάδα έριξε δίχτυα στη Β’ Γαλλίας με πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπήρξε ενδιαφέρον για τους Τζόναθαν Αγίτε και Κέβιν Κονστάντ.
Ο Αγιτέ που παίζει στη Νιμ Ολυμπίκ είναι 25 χρονών και παίζει στη θέση του σέντερ φορ αλλά υπάρχουν και άλλα δυνατά κλαμπ όπως η Σάλκε και το Αμβούργο που τον θέλουν.
Από την άλλη ο Κονστάντ είναι κεντρικός μέσος, αγωνίζεται στη Σατορού και είναι 23 χρονών.
Οι δύο παίκτες έχουν καλά βιογραφικά και είναι άγνωστο αν τελικά η ΑΕΛ προχωρήσει στην απόκτησή τους.
ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ-ΜΕΤΙΝ
Δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν την ΑΕΛ είναι και οι ανανεώσεις των συμβολαίων από τους Νταμπίζα και Μετίν. Για τον Νταμπίζα οι πληροφορίες θέλουν να ανανεώνει τη συνεργασία με την ΑΕΛ ενώ για τον Μετίν υπάρχει μια διαφορά. Λογικά όλα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα.
ΟΙ ΝΕΟΙ
Από σήμερα ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας θα βρίσκεται στη Λάρισα (από τη Γαλλία επέστρεψε το απόγευμα του Σαββάτου) και αυτό που θα κάνει είναι να αξιολογήσει τους νέους παίκτες. Στη σημερινή προπόνηση πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν και δέκα περίπου νεαροί από το νομό (μέχρι τώρα έχει ικανοποιήσει ο Ρέτζας του Φιλοκτήτη Μελιβοίας). Οι περισσότεροι εξ αυτών θα δοκιμαστούν στο αυριανό φιλικό με τον Αμπελωνιακό.
Από τους νέους της ΑΕΛ Βούζας και Καρανίκας συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν επαγγελματίες ενώ κάποιοι θα συμμετέχουν στην προετοιμασία. Δεν αποκλείεται και ένα ταλέντο του νομού ακόμα να υπογράψει συμβόλαιο. Άλλωστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης η ομάδα θα είναι καλό να στελεχώνεται από τα ταλέντα ενώ σε λίγο καρό θα είναι υποχρεωμένοι να έχει και αρκετούς γηγενείς.
Και μια και μιλάμε για νέους, να αναφέρουμε ότι κάποιοι θα δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες όπως ο Μπαλής και μερικοί της ομάδας κάτω των 21.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass