ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΡΤ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΙΔΝΕΣ

Νέες επιτυχίες του Λαρισαίου Ζαχαρέλη

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2010 0:04 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:50
Συνεχίζονται οι επιτυχίες για τον Θοδωρή Ζαχαρέλη. Την Κυριακή στις 11 Απριλίου έγινε στη Θεσσαλονίκη, στην πίστα «drive park», ο δεύτερος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος καρτ και ταυτόχρονα η έναρξη του πρωταθλήματος νοτιοανατολικής Ευρώπης 2010.
Εκεί ο Λαρισαίος οδηγός έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα και κυριάρχησε στην πίστα κυριολεκτικά. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε από την τρίτη θέση που κατέκτησε στα χρονομετρημένα με διαφορά μόλις 117 χιλιοστών από τον πρώτο. Σημειωτέον ότι οι συμμετοχές στην κατηγορία mini ήταν 28 με οδηγούς από Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία. Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και αναμενόμενος. Ρίχτηκε με πάθος στον αγώνα και ήταν πρώτος σε όλη τη διάρκειά του. Όμως οι αγωνοδίκες του έδωσαν ποινή 3 δευτερολέπτων με αποτέλεσμα να καταταγεί δεύτερος. Στο επόμενο σκέλος κυριάρχησε και πάλι. Έστριψε πάλι πρώτος και έμεινε εκεί μέχρι τον όγδοο γύρο, όπου σε ένα ντουμπλάρισμα ενός πιο αργού οδηγού έχασε την πρώτη θέση από τον περσινό πρωταθλητή νοτιοανατολικής Ευρώπης και τερμάτισε δεύτερος. Ο νεαρός οδηγός ήταν πράγματι ο ταχύτερος όλων αλλά και ο πιο άτυχος. Δέχθηκε και πάλι ποινή (δίκαιη ή άδικη δεν έχει σημασία) και τελικά κατετάγη πέμπτος. Το σημαντικό όμως είναι ότι εξακολουθεί να είναι πρώτος στην κατηγορία του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και μάλιστα μετά την καταπληκτική εμφάνισή του να έχει διευρύνει τη διαφορά του από τον δεύτερο.
Στις 25 Απριλίου ο Θοδωρής συμμετείχε και στο challenge Rotax στο kartodromo στις Αφίδνες. Εκεί, για άλλη μία φορά, είδαμε τις αποδεδειγμένα -από τις βαθμολογίες του- μεγάλες οδηγικές του ικανότητες. Πήρε με μεγάλη άνεση την pole position, όμως τα πράγματα για τον νεαρό οδηγό δεν ήταν καθόλου εύκολα καθώς στο τέλος του τελευταίου γύρου των χρονομετρημένων δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα από το καρτ που ακολουθούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να πάθει το καρτ μεγάλη ζημιά και να χρειαστεί να επιδιορθωθεί άμεσα, μέχρι την έναρξη του πρώτου σκέλους του αγώνα. Η δεύτερη θέση που πήρε σ΄αυτό το σκέλος ήταν πράγματι άθλος δεδομένου ότι δεν έγιναν στο καρτ όλες οι απαραίτητες επιδιορθώσεις -λόγω έλλειψης χρόνου. Τελικά ο Θοδωρής παλεύοντας «με νύχια και με δόντια» έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού του δευτέρου σκέλους –που έχει και μεγαλύτερη βαρύτητα στη βαθμολογία-και η καρώ σημαία κυμάτισε στο καρτ του Λαρισαίου οδηγού ο οποίος έκανε τον νικητήριο γύρο περιχαρής.
Στο challenge της rotax ο Θοδωρής έχει την υποστήριξη του kart center, (Σωκράτους 93).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass