ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΑΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Αντί για ταμείο πάνε... κουβά

* ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΙΛ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2010 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:49
Σε μια συμβολική κατάληψη του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και κατάθεση υπομνήματος προχώρησαν χθες οι πράκτορες του ΟΠΑΠ ΑΕ από τον Νομό Λάρισας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα νέα φορολογικά μέτρα που, όπως ανέφεραν, τους πλήττουν βάναυσα ως κλάδο. Μάλιστα σύμφωνα με το υπόμνημά τους ενώ αρχικά η απόφαση της κυβέρνησης για φορολογική δικαιοσύνη τούς είχε χαροποιήσει εν συνεχεία δέχθηκαν ανελέητη δημόσια επίθεση και ούτε λίγο, ούτε πολύ αντιμετωπίστηκαν ως… φοροφυγάδες.
Γι’ αυτό δεκάδες Λαρισαίοι πράκτορες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Κεντρική πλατεία και με κρεμασμένα πλακάτ στο λαιμό τους – πάνω στα οποία αναγράφονταν συνθήματα- κατευθύνθηκαν στο γραφείου του Υφυπουργού. Εκεί όλοι οι πράκτορες κάθισαν για λίγα λεπτά συνομίλησαν με ανθρώπους του γραφείου και κατέθεσαν το σχετικό υπόμνημα. Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει πως οφείλει να αλλάξει ριζικά στάση ο νομοθέτης διότι τα πρακτορεία δεν έχουν τη δυνατότητα βεβαίωσης των ζημιών τους. Επίσης είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ πράγμα που σημαίνει πως είναι οικογενειακή επιχείρηση. Όμως την απαλλαγή του αφορολόγητου ορίου τη δικαιούται μόνο ένας. Τέλος, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιμερίσουν τα κέρδη στους συμμετέχοντες σ’ αυτή την οικογενειακή επιχείρηση, δημιουργώντας ελεύθερα εταιρίες με οποιοδήποτε επιθυμούν, διότι ο «εταίρος» πρέπει πρωτίστως να κριθεί από την ΟΠΑΠ, αν πληροί όλα τα προσόντα και τις αυστηρές προϋποθέσεις να είναι πράκτορας.
Στη συνέχεια το υπόμνημα αναφέρει τα εξής ως συμπέρασμα:
«Οι πράκτορες ως σήμερα φορολογούνται τεκμαρτά με συντελεστή καθαρού κέρδους σε 100% πραγματικά έσοδα, με υψηλότατο ΜΣΚΚ και δεν μπορούν να δηλώσουν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων τους. Ωστόσο δεν προτιθέμεθα να αποτελέσουμε μοναδική εξαίρεση στον λογιστικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων που αποφάσισε η Κυβέρνηση, αν και τα δικά μας έσοδα είναι κατά 100% βεβαιωμένα από τον έλεγχο του Δημοσίου.
Γι’ αυτό προτείνουμε την τεκμαρτή αποδοχή, εκ μέρους σας, ενός μέρους των εξόδων μας (40%) και των λοιπών αποδεικνυόμενων με παραστατικά. Είναι κατάφορη αδικία η μη αναγνώριση των ζημιών μας, που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά μας και δεν παράγει φορολογική δικαιοσύνη παρά χτυπά πάλι αυτούς που δεν μπορούν να αποκρύψουν τα εισοδήματά τους».
Εν κατακλείδι αναφέρει «Προσφέροντας κι εμείς, ακόμη περισσότερο στη γιγάντια προσπάθεια εξόδου από την καταστροφική κρίση, αιτούμαστε την άμεση παρακράτηση, κατά τη συναλλαγή μας με την ΟΠΑΠ, μέρους του φόρου που μας αναλογεί, ώστε το δημόσιο ταμείο να ενισχύεται άμεσα και σίγουρα από τις φορολογικές υποχρεώσεις των πρακτόρων, βεβαίως με δεδομένη προυπόθεση την απαλλαγή μας από την υποχρέωση και προκαταβολής φόρου εισοδήματος του επόμενου έτους».
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ»
Παρών στην κινητοποίηση ήταν ο κ. Βασίλης Κωνσταντίνου που είναι γραμματέας του Συλλόγου Πρακτόρων Νομού Λάρισας και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία. Για τη διαμαρτυρία αυτή μας είπε: «Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από αυτό το βήμα ενόψει της πανελλήνιας κινητοποίησης που έχουμε στα γραφεία του ΟΠΑΠ τη Δευτέρα στην Αθήνα. Δεν είμαστε όμως μόνο εμείς. Όλη η Λάρισα και γενικά όλοι οι επαγγελματίες της Ελλάδας διαμαρτύρονται εντόνως γι’ αυτά τα νέα μέτρα φορολόγησης. Μας πλήττουν θανάσιμα ως κλάδο και πρέπει να το κατανοήσουν αυτό. Είναι τελείως άδικο αυτό που συμβαίνει με τα πρακτορεία διότι είμαστε ο μόνος κλάδος εν Ελλάδι που φορολογείται με βάση βεβαίωσης από το ίδιο το κράτος κερδών αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν πως αυτό είναι αντίθετο. Γι’ αυτό καταθέσαμε υπόμνημα με τον τρόπο φορολόγησής μας για να μην χάνει το κράτος. Πάλι όμως δεν το κατανοήσαν και έτσι οδηγούμαστε σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις.
- Σήμερα γιατί ήρθατε εδώ;
* Σήμερα ήρθαμε εδώ γιατί σε επίσκεψη που είχαμε στο γραφείο του υφυπουργού εδώ και τρεις μήνες ως ομοσπονδία καταθέτωντας μάλιστα τις προτάσεις μας, μας υποσχέθηκε ότι θα βρούνε μια κοινή γραμμή. Παραδόξως όμως τίποτα δεν έγινε επί της ουσίας.
ΤΟΠΟΥΖΛΗΣ: «ΤΑ 5 ΔΙΣ. ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ»
Από την πλευρά του, ο κ. Θωμάς Τοπουζλής, που είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Λάρισας, στάθηκε κυρίως στις απώλειες των ιντερνετικών εταιρίων. Συγκεκριμένα ανέφερε: ««Όλοι οι πράκτορες πανελλαδικά βρίσκονται σε αναβρασμό. Φορολογικά μας πλήττουν βάναυσα αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Μας χρεώνουν της ζημιές και αυτό είναι ίσως τα ομαδικά που μένουν απούλητα, τα λαχεία που μένουν επίσης απούλητα. Πέντε δισ. το χρόνο φεύγουν σε ιντερνετικές εταιρίες. Καμία από αυτές τις εταιρίες δεν φορολογείται. Τι κάνει το κράτος γι’ αυτά τα πέντε δισ. σε μια τέτοια εποχή;».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass