ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ (3-0)

«Μαγεία» Στύλου στον Πυργετό

* ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ «ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 4ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ * ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2010 4:02 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:48
Βαθμολογική... αναστύλωση είχαμε για τον Πυργετό, ο οποίος ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο στο χθεσινό ντέρμπι με την Π.Σ. Ελασσόνας και επικράτησε του αντιπάλου της 3-0.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Δήμου Κάτω Ολύμπου ουσιαστικά μπορούμε να πούμε ότι «αγκαλιάζει» τη δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και σίγουρα υπάρχει μια ηθική ικανοποίηση, γιατί η ομάδα ανεβαίνει φέτος, ένα σκαλί παραπάνω.
Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα που έστειλαν νέα παιδιά όπως ο Γκουγκούδης με τον Τριτάρη, οι οποίοι με σκληρή δουλειά και έχοντας την ανάλογη στήριξη από τους έμπειρους παίκτες, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.
Κατά τα άλλα, ο Αποστόλης Στύλος σε ένα ακόμη παιχνίδι παρέδωσε... μαθήματα μαχητικότητας, σκοραρίσματος και έδειξε ότι όσο κι αν περνούν τα χρόνια, παραμένει ένας μεγάλος παίκτης που... μιλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είναι απόλυτα συνεπής, στις υποχρεώσεις του.
Στην επανάληψη λοιπόν όταν πήρε μπροστά η... μηχανή του Πυργετού, τότε τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, που παραμένουν αήττητοι για πάνω από τρία χρόνια στην έδρα τους, όπου μετρούν σε 55 επίσημα παιχνίδια, 47 νίκες και 8 ισοπαλίες!
Η ομάδα της Ελασσόνας από την άλλη πλευρά ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο και έχασε ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά στην επανάληψη υπέκυψε στην ανωτερότητα των γηπεδούχων.
Γενικά διεξήχθη ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο ο Πυργετός κυριάρχησε και δίκαια έφτασε στην επιτυχία.
Στο πρώτο ημίχρονο, η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε σ το 20’, όταν σε σέντρα του Βελετάνη, ο Κυπαρίσσης έπιασε την κεφαλιά και απέκρουσε την μπάλα αμυντικός της Ελασσόνας σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Οκτώ λεπτά αργότερα στο 28’, ο δραστήριος Ταχτιντής τροφοδότησε τον Καπρινιώτη που πλάσαρε αλλά και πάλι η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και την μπλόκαρε ο Μπρέλλας.
Η Ελασσόνα ήταν και πάλι η ομάδα που άγγιξε το 0-1 στο 36’, όπου ο Τζιόλας εκτέλεσε κόρνερ, ο Ταχτιντής έπιασε την κεφαλιά και ο Φλώρος από καλή θέση σούταρε άουτ.
Με δυνατό σουτ ο Γκουγκούδης στο 42’ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 45’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζιόλα, ο Φλώρος με σουτ από ευνοϊκή θέση, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μπρέλλα.
«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ
Ο Πυργετός μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και έδειξε πολύ αποφασισμένος, για να κατακτήσει το τρίποντο.
Έτσι στο 50’ ο Καρδιτσιώτης αμυντικός Γκουγκούδης από τα δεξιά έκανε την σέντρα, ο Στύλος έπιασε το σουτ, απέκρουσε ενστικτωδώς την μπάλα ο Γούπος και εν συνεχεία σημείωσε γκολ ο Κυπαρίσσης με κεφαλιά, που ορθά με υπόδειξη του Αδ. Γεωργίου, ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Δεν συνέβη όμως και το ίδιο στο 64’, όταν ο Γκουγκούδης έκανε... κούρσα από τα δεξιά και ο Αποστόλης Στύλος με πλασέ, έκανε το 1-0.
Πριν κωπάσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ, από αριστερά ο Τριτάρης στο 66’έβγαλε μακρινή σέντρα ακριβείας και βρήκε τον Στύλο, που έπιασε το σουτ εν κινήσει και στην κλειστή γωνία πέτυχε το 2-0 (σ.σ.έφτασε τα 13 γκολ φέτος στον 4ο όμιλο).
Στο 67’ με σουτ ο Βελετάνης έστειλε την μπάλα άουτ και στο 84’, έγινε το 3-0.
Με απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση ο Βαγγέλης Τσιρογιάννης έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα και στο 90’+1, σε σέντρα του Τσιρογιάννη, με κεφαλιά ο Στύλος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Γενικά μπορούμε να πούμε ότι έγινε ένα δυνατό αλλά μέσα σε αθλητικά πλαίσια παιχνίδι και οι δυο ομάδες έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, κατά διαστήματα, ενώ οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο στάδιο του Δήμου Κάτω Ολύμπου, απόλαυσαν έναν ωραίο αγώνα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι επιφυλάχθηκε άψογη φιλοξενία από τους υπευθύνους του Πυργετού στην Ελασσόνα και στον προπονητή της Γιάννη Αλεξούλη, που εργάσθηκε για 1,5 χρόνο περίπου στην ομάδα και πρόσφερε σημαντικά, κάτι που αναγνωρίσθηκε από όλους.
Επίσης όμορφες ήταν και οι στιγμές με τους παίκτες των δυο ομάδων να αλληλοσυγχαίρονται και να δείχνουν ότι αντίπαλοι ήταν μόνο για 90’, στον αγωνιστικό χώρο.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αρκετά καλή η διαιτησία του νεαρού Λαρισαίου ρέφερι Λάμπρου Βλιώρα, που προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος και έδειξε μόνο μία κίτρινη κάρτα στο 52’, στον Τζιόλα.
Πάντως ο διαιτητής θα μπορούσε στο 78’ να καταλογίσει και ένα πέναλτι υπέρ του Πυργετού, όταν ο Κυπαρίσσης τροφοδότησε τον Στύλο που έφυγε μόνος του για να σκοράρει, αλλά ανατράπηκε από αμυντικό των φιλοξενουμένων και δεν καταλογίστηκε η παράβαση.
Όσον αφορά στους δυο συνεργάτες του Ι. Γούλα, Αδ. Γεωργίου, άγγιξαν σχεδόν το άριστα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ (Φώτης Μπουμπουγιατζής): Μπρέλλας, Μπουτογιάννης, Κατσαρός (68’Καραπέτσας), Στούμπος, Πολύζος, Ζαφειρίου (55’Τσιρογιάννης), Γκουγκούδης, Τριτάρης, Στύλος, Βελετάνης (74’Παπαβασιλείου), Κυπαρίσσης.
Π.Σ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Γιάννης Αλεξούλης): Γούπος, Γεωργούλας, Αρσένης, Τιούτιος (65’Φώλλας), Φλώρος, Χάμος, Αναστασιάδης, Μολάς (80’Βάλλας), Ταχτιντής, Τζιόλας (69’Πούτας), Καπρινιώτης.
ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Λόγω της μεθαυριανής πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Πυργετό και στην Ακαδημία Πλαταμώνα, θα διεξαχθεί τελικά αύριο και ώρα 16:45, στο γήπεδο του Δήμου Κάτω Ολύμπου.
Σημειώνεται ότι η Ακαδημία Πλαταμώνα κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Πιερίας και βρίσκεται σε αναμονή ανάδειξης του αντιπάλου της, για τον τελικό αγώνα κατάταξης που θα οδηγήσει το νικητή, στην Δ’ Εθνική κατηγορία.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(28η αγωνιστική)
Λαμία-Α.Ο. Καρδίτσας          3-1
Πυργετός-Ελασσόνα            3-0
Αστέρας Ιτέας-Καστράκι       0-3      α.α.
Μετέωρα-Τύρναβος 0-1
Λιανοκλάδι-Α.Ε. Διμηνίου     4-0
Μουζάκι-Απόλλων    Λ.2-0
Βελούχι-Σπερχειάδα 1-1
* Ρεπό είχε η Νέα Αγχίαλος
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 28 αγώνες)
Τύρναβος 2005         43-13 61-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
---------------------------------------------------
Πυργετός        41-17 51
Λιανοκλάδι     43-27 48
Α.Ο. Καρδίτσας         41-23 46
Ελασσόνα      36-29 41
Ν. Αγχίαλος   35-31 40
Λαμία 36-36 38
Μετέωρα        35-19 37
Σπερχειάδα    33-29 37
Μουζάκι          21-26 33
Καστράκι        30-32 33
---------------------------------------------------
Απόλλων Λ.   27-32 32
Βελούχι           22-37 32
Α.Ε. Διμηνίου 21-61 14
Αστέρας Ιτέας            αποβλήθηκε
* Λαμία και Α.Ο. Καρδίτσας δεν έκαναν το ρεπό τους στο δεύτερο γύρο.
ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
29η- 9 Μαΐου
ΑΟ Καρδίτσας-Ελασσόνα
Καστράκι-Πυργετός
Τύρναβος-Ν. Αγχίαλος
Α.Ε. Διμηνίου-Αστέρας Ιτέας            3-0 α.α.
Απόλλων Λ.-Μετέωρα
Σπερχειάδα- Λιανοκλάδι
Βελούχι-Μουζάκι
* Ρεπό έχει η Λαμία
30ή-16 Μαΐου
Ελασσόνα-Καστράκι
Λαμία-Τύρναβος
Πυργετός-Α.Ε.Διμηνίου
Ν. Αγχίλαος- Απόλλων Λ.
Αστέρας Ιτέας –Σπερχειάδα 0-3 α.α
Μετέωρα-Βελούχι
Λιανοκλάδι-Μουζάκι
* Ρεπό έχει ο ΑΟ Καρδίτσας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass