ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2013 ΣΕ ΒΟΛΟ-ΛΑΡΙΣΑ

Γερουλάνος: Αυτές είναι οι γραμμές μου...

* ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΜΑ, ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2010 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:43
Του Σωτ. Κέλλα
Συνάντηση είχε χθες στο γραφείο του ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες με τη Διεθνή Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων. Παρόντες σ΄αυτήν ήταν ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ κ. Γιώργος Κολέτσος, η διευθύνουσα σύμβουλος Φανή Κουτρουμπά, ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος(είχαν πάει στο Παρίσι) και ο Γιώργος Μπίκος (υπεύθυνος αθλητισμού του υπουργού) και Κωνσταντίνος Ζήκος (υπεύθυνος αθλητισμού της υφυπουργού κ.Γκερέκου).
Ο υπουργός είπε ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες για τους οποίους έπεισε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για να προβληθεί η Θεσσαλία για να γίνουν θα πρέπει να ακολουθηθούν τέσσερις γραμμές.
Συγκεκριμένα στο πρώτο που στάθηκε ήταν η συνεργασία με τη ΔΕΜΑ και συγκεκριμένα θεωρεί προσβλητικό το γεγονός ότι τρεις μέρες μετά την ανάληψη της ΟΕΜΑ στάλθηκε προειδοποιητικό έγγραφο και από δω και πέρα δεν θα δεχθεί τέτοια τελεσίγραφα σε μία περίοδο όπου για κάθε ευρώ που ξοδεύεται θα πρέπει να υπάρχει και η αναγκαιότητα.
«Η ΔΕΜΑ αν εννοεί τη συνεργασία με απειλές καλύτερα από τώρα να πάρει τους Αγώνες πίσω...» είπε χαρακτηριστικά.
Το δεύτερο που τόνισε ήταν ο εξορθολογισμός δαπανών και συγκεκριμένα ότι η ΔΕΜΑ θα πρέπει να καταλάβει ότι οι Αγώνες θα γίνουν με αυτά τα χρήματα και όχι παραπάνω. Αν μάλιστα ζητηθούν έξτρα έστω και λίγο πριν τη διοργάνωση τότε δεν θα υπάρξει συναίνεση.             
Είπε στην ΟΕΜΑ ότι πρέπει να τηρηθεί ο προϋπολογισμός που υπάρχει και συμφώνησαν όλοι.
Στη συνέχεια το τρίτο θέμα ήταν η μεταμεσογειακή χρήση των εγκαταστάσεων για να μη πεταχτούν χρήματα(υπάρχει το άσχημο προηγούμενο των Ολυμπιακών Αγώνων όπου μερικές... «αραχνιάζουν»). 
Το τελευταίο θέμα που τόνισε ο κ.Γερουλάνος είναι ότι οι Αγώνες θα γίνουν για την προβολή της Θεσσαλίας και αυτό θα γίνει μέσω του τουρισμού και των προϊόντων. Δεν θα γίνουν οι Αγώνες για το αθλητικό κίνημα αλλά για την ανάπτυξη της αδικημένης Θεσσαλίας σε θέμα προβολής που δυστυχώς δεν υπήρχε όπως είπε χαρακτηριστικά.
ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ
Ο υπουργός επίσης είπε ότι θα αλλάξει ο φάκελος των Μεσογειακών Αγώνων 2013 καθώς έχει υπερβολές μέσα σε αυτόν και θα ακολουθηθεί αποκλειστικά η υπογεγραμμένη σύμβαση. 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου με τα μέλη της ΟΕΜΑ 2013 εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:  
 "Το πλέον σημαντικό είναι η εφαρμογή του νέου εξορθολογισμένου προϋπολογισμού που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση και αυτό πρέπει να είναι απόλυτα κατανοητό από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων", τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, κατά τη σημερινή ενημέρωσή του από την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ), για τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με την εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ, για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
    Ο κ. Γερουλάνος επισήμανε, ότι πρέπει να υπάρχει διάθεση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, αφού χωρίς τη συναίνεση των ΔΕΜΑ και ΟΕΜΑ δεν μπορούν να γίνουν οι Αγώνες, ενώ σημείωσε, πως αναγνωρίζει την πίεση του χρόνου που υπάρχει. Παράλληλα, ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε, ότι "είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στη ΔΕΜΑ για τους όρους υπό τους οποίους μπορούν να πραγματοποιηθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες στη χώρα μας το 2013", αναφερόμενος κυρίως στην ανάγκη προβολής της Θεσσαλίας και αξιοποίησης των Μεσογειακών εγκαταστάσεων μετά τη διεξαγωγή των Αγώνων.
    Ειδική μνεία έκανε ο κ.Γερουλάνος στο θέμα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων, λόγω της οικονομικής κρίσης, επισήμανε, πως θα παρακολουθεί στενά αν θα συνεχισθούν οι πιέσεις από τη ΔΕΜΑ, ενώ ζήτησε να προχωρήσουν οι προσλήψεις ώστε να στελεχωθεί άμεσα η ΟΕΜΑ.
 
   
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass