ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Μ.Α.

Η παρεξήγησε λύθηκε...

* ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑΣ * ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2010 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:42
Στο Παρίσι βρέθηκαν χθες τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013, για να παρευρεθούν σε συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, όπου υπήρχε και θέμα για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο.
Συγκεκριμένα, η Δ.Ε.ΜΑ. είχε στείλει μια επιστολή που έθετε σε κίνδυνο τη διοργάνωση και ενεργοποιούσε του άρθρο 42, που ανέφερε ότι κάθε 60 μέρες θα στέλνει έγγραφο στην Ο.Ε.Μ.Α. και θα ζητάει να προχωράει γρήγορα ο σχεδιασμός των Αγώνων, επισημαίνοντας και ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει η Ο.Ε.Μ.Α. και η ελληνική Πολιτεία.
Το συγκεκριμένο έγγραφο έκανε έξω φρενών τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, που έστειλε επιστολή και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η Δ.Ε.Μ.Α. ενημερώθηκε για την επιστολή Γερουλάνου από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και όλοι έδειξαν να «παγώνουν», αφού ετίθετο και θέμα επιστροφής των Αγώνων, παρότι η Πολιτεία είχε δώσει κάποια χρήματα.
Τελικά, με παρέμβαση του εκπροσώπου της Γαλλίας και της Ιταλίας, που είχε προηγηθεί ενημέρωσή του από τον Έλληνα Γενικό Γραμματέα της Δ.Ε.Μ.Α., Ισίδωρο Κούβελο, τόνισαν ότι όλα οφείλονταν σε παρεξήγηση, αλλά το έγγραφο δεν το πήρε πίσω η Δ.Ε.Μ.Α., απλά τόνισε ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και το μόνο που τους προβληματίζει είναι ότι δεν έχει στελεχωθεί η Ο.Ε.Μ.Α., για να ξέρουν με ποιους ανθρώπους θα μιλάνε και για ποιους τομείς. Η Ο.Ε.Μ.Α. 2013 ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει προκηρύξεις και βρίσκονται σε διαδικασίες πρόσληψης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν προσλήψεις για να γίνουν, αλλά θα στελεχωθούν οι Αγώνες από άτομα που χρειάζονται, ώστε να αποφευχθεί να πετάγονται χρήματα σε άτομα που δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας.
Το επίμαχο άρθρο 42 ανέφερε τα εξής:
42. Λύση του Συμφωνητικού
α) Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δ.Ε.Μ.Α. δύναται να λύσει το παρόν συμφωνητικό και να ανακαλέσει τους Αγώνες από την πόλη εάν:
(Ι) Η Διοργανώτρια Χώρα βρεθεί κάποια στιγμή, πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια των Αγώνων, σε κατάσταση πολέμου ή σε κατάσταση επισήμως αναγνωρισμένης ως εμπόλεμης με την έννοια του Διεθνούς Δικαίου.
(ΙΙ) Η εγγύηση της κυβέρνησης (όπως αναγράφεται στο άρθρο Ι.2 του συμφωνητικού) δεν τηρηθεί ή
(ΙΙΙ) Σε περίπτωση παραβίασης από την Πόλη, την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ή την Ο.Ε.Μ.Α. κάποιας από τις υποχρεώσεις οι οποίες επιβάλλονται από το παρόν συμφωνητικό ή από τη Χάρτα της Δ.Ε.Μ.Α.
(ΙV) Σε περίπτωση σημαντικής τροποποίησης από την Ο.Ε.Μ.Α. του σχεδίου διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Ε.Μ.Α. και το οποίο ορίζει τη Διοργανώτρια Πόλη χωρίς προηγούμενη συμφωνία και εγγράφως της Δ.Ε.Μ.Α. Τέτοιες τροποποιήσεις θεωρούνται όσες αφορούν στο στήσιμο και στις διαστάσεις του Μεσογειακού Χωριού, στις εγκαταστάσεις και στη χωρητικότητα των κύριων αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως στους οικονομικούς όρους.
β) Για τη λύση του συμφωνητικού, η Εκτελεστική Επιτροπή της Δ.Ε.Μ.Α. θα ενεργήσει ως εξής (με την προϋπόθεση ότι κανένα έκτακτο μέτρο δεν θα είναι αναγκαίο):
Εάν η Εκτελεστική Επιτροπή της Δ.Ε.Μ.Α. διαπιστώσει ότι μία τέτοια υποχρέωση παραβιάστηκε ή παραβιάζεται από την Κυβέρνηση της Διοργανώτριας Χώρας, την Πόλη, την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή ή την Ο.Ε.Μ.Α., θα έχει το δικαίωμα να ειδοποιήσει την Πόλη, την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή ή την Ο.Ε.Μ.Α., από κοινού ή μεμονωμένα, με ένα συστημένο γράμμα, πανομοιότυπο (με ένα αντίγραφο επιβεβαίωσης απεσταλμένο συνημμένα) ή με ειδικό κούριερ με απόδειξη παραλαβής, και να διατάζει με τρεις ξεχωριστές εντολές ή με μια η οποία να περιέχει και τις τρεις, να επανορθώσουν για την /τις διαπιστωμένη(ες) παραβίαση(εις) από τη Δ.Ε.Μ.Α., εντός εξήντα (60) ημερών υπολογίζοντας από την ημερομηνία αποστολής αυτής της ειδοποίησης.
Ελλείψει ικανοποιητικής απάντησης εντός αυτής της προθεσμίας, το παρόν συμφωνητικό θα χαρακτηριστεί άκυρο με όλες τις συνέπειες και η Εκτελεστική Επιτροπή της Δ.Ε.Μ.Α. θα συγκαλέσει μία έκτακτη AG για να ορίσει μια καινούργια πόλη για τη διοργάνωση των XVII Μεσογειακών Αγώνων».
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
Τα μέλη της Ο.Ε.Μ.Α. 2013 που παρευρέθηκαν και ήταν οι Γιώργος Κολέτσος (πρόεδρος), Μαρία Πατελάρου (αντιπρόεδρος), Φανή Κουτρουμπά (διευθύνουσα σύμβουλος), Σπύρος Καπράλος (μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ), Αλέκος Βούλγαρης (δήμαρχος Βόλου) θα κληθούν τις επόμενες μέρες από τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, σε σύσκεψη για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
 
Κι άλλος Λαρισαίος...
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», είναι πολύ πιθανό, χωρίς να αλλάξει ο αριθμός των μελών της Ο.Ε.Μ.Α. 2013, να προστεθεί και ένας ακόμα Λαρισαίος στην Οργανωτική Επιτροπή. Αυτό θα γίνει στις αρχές του 2011 πιθανότατα και το θέμα χειρίζεται ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass