Η ΑΕΛ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΛΗΞΗ

Στο τέλος βρίσκει τη δύναμή της...

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2010 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:40
 Η ΑΕΛ δημιουργεί τη δική της παράδοση στο τέλος κάθε πρωταθλήματος καθώς την τελευταία τριετία μέχρι τώρα εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματα τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και μόνιμα τη φέρνουν ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Και αυτό που είναι χαρακτηριστικό είναι ότι στο διάστημα των τελευταίων αγώνων κερδίζει έδρες απόρθητες. Πέρυσι άλωσε το Καραϊσκάκη μετά πολλά χρόνια και φέτος τη Νέα Σμύρνη.
Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίσουμε την πορεία που κάνει η ΑΕΛ τα τρία τελευταία χρόνια στο τέλος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα πορεία πρωταθλητισμού.
Φέτος η πορεία ξεκίνησε σχετικά νωρίς για την ακρίβεια στα τέλη Φεβρουαρίου και αφού είχε προηγηθεί η αλλαγή τεχνικού κάτω από την πίεση του κόσμου και τη θέση του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε ο Γιάννης Παπακώστας με την ΑΕΛ μετά την ήττα από τον Άρη με 2-0 (πρώτο παιχνίδι του Παπακώστα) και την πτώση στην 14η θέση της βαθμολογίας να κάνει πορεία πρωταθλητισμού!
 Από την ημέρα εκείνη και μέχρι σήμερα μεσολάβησαν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία για την ΑΕΛ, που από την 1η Μαρτίου έως τώρα παρουσιάζει καλύτερη συγκομιδή ακόμα και από αυτή του Παναθηναϊκού (4 νίκες-1 ήττα στο ίδιο διάστημα)! Συνολικά από τις αρχές Μαρτίου , η Λάρισα συγκέντρωσε 13 βαθμούς και υστερεί μόνο του πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό που είχε 15.
 Ας θυμηθούμε και τα παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΛ στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές:
25η:ΑΕΛ-ΑΕΚ 1-0
26η:ΑΕΛ-Εργοτέλης    1-0
27η:Καβάλα-ΑΕΛ         3-3
28:ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 2-1
29:Πανιώνιος -ΑΕΛ      0-3
ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Πάντως αυτό που έκανε φέτος η ΑΕΛ δεν είναι παράδοξο αλλά γίνεται κανόνας αν θυμηθούμε ανάλογα σερί πέντε αγωνιστικών που είχε τις δύο προηγούμενες περιόδους τις τελευταίες αγωνιστικές και μάλιστα πέρυσι χάρη στο σερί αυτό πήρε την 5η θέση ενώ πρόπερσι την έχασε για ένα γκολ καθώς τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αναλυτικά τα σερί των δυο περιόδων που προηγήθηκαν:
2008-2009
30η:Λεβαδειακός-ΑΕΛ 0-1
29η:Ολυμπιακός-ΑΕΛ 0-1
28η:ΑΕΛ-Πανιώνιος     0-0
27η:Ηρακλής-ΑΕΛ       0-2
26η:ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 0-0
2007-2008
30η:ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 4- 3
29η: ΑΕΛ-Εργοτέλης   3- 2
28η: Ολυμπιακός-ΑΕΛ 2- 1
27η: ΑΕΛ-Καλαμαριά   2- 1
26η: Άρης-ΑΕΛ 1- 1
25η: ΑΕΛ-ΟΦΗ 5- 1
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ
Ο Τούρκος Τουμέρ Μετίν χωρίς αμφιβολία ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ στο προχθεσινό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη που η ΑΕΛ με τη νίκη με 3-0 «σφράγισε» την παραμονή στην κατηγορία. Ο Τούρκος παίκτης πέτυχε ένα γκολ, δημιούργησε ένα ακόμα ενώ εντυπωσίασε με τη γενική του παρουσία.
Στο τέλος του αγώνα αποκάλυψε ότι έπαιξε και για τον αδικοχαμένο πεθερό του που έφυγε από τη ζωή μόλις το περασμένο Σάββατο. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα (σ.σ. προχθές) κέρδισε όλη η ομάδα. Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Χθες έχασα τον πεθερό μου και τώρα θα φύγω για την Τουρκία. Ήταν δύσκολο για μένα σήμερα (σ.σ. προχθές) να παίξω ποδόσφαιρο. Όμως υποσχέθηκα στη γυναίκα μου ότι θα πετύχω ένα γκολ για αυτόν. Είμαι ευτυχής που το πέτυχα και του το αφιέρωσα. Έτσι είναι η ζωή... έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass